HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2023 Cumartesi - 19:46

6'lı Masa'nın ekonomi patronlarından İktisat Kongresi sunumları... DEVA'lı Çanakçı: Enflasyonu 2 yıl içinde tek haneye indireceğiz!

İktisat Kongresi toplantısında konuşan DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, "Yeni nesil kalkınma stratejisi çerçevesinde hazırlanmıştır. temel hedeflerimiz kapsamında enflasyonu 2 yıl içinde kalıcı olarak tek haneye indirmek, enflasyon ile mücadeleyi  sürdürürken  büyüme hızını ortalama yüzde 5'in üstüne çıkarıp dolar bazında milli geliri 5 yıl içinde en az 2 katına çıkaracağız" dedi. 

6 lı Masa nın ekonomi patronlarından İktisat Kongresi sunumları... DEVA lı Çanakçı: Enflasyonu 2 yıl içinde tek haneye indireceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  İzmir İktisat Kongresi’nin 4’ncü günü kritik toplantılar ile  tamamlandı. Günün ilk saatlerinde ‘deprem’ temelli katılımcıların gerçekleştiği toplantılarda, son olarak ise sahneye 6’lı Masa’nın genel başkan yardımcıları çıktı.

Toplantıda konuşan DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı,  "Bende Millet İrtifakı olarak tam bir mutabakat ile hazırladığımız ortak mutabakat metnimizin temel unsurlarını paylaşacağım. Ortak politikalar mutabakat metnimizde Türkiye için yeni nesil kalkınma stratejisi ortaya koyuyoruz. Bu strateji 4 ana unsuru üzerine konuşmuştur. Bunlardan binicisi tutarlı ve akılcı politikaları güçlü ve tutarlı bir şekilde uyarlayarak makro ekonomik istikrarı sağlamak ve öngörülebilir güven veren bir yatırım programını uygulamaktır. Yeşil dönüşümü ve yeşil ekonomiye geçici, üretim sürecinin, teşvik politikaların merkezine yerleştirmekti.  Aşırı yoksulluğun sıfırlandığı tek bir vatandaşımız bile yatağa aç gitmediği, kapsayıcı bir ekonomi inşaa etmektir. Bunlar  güçlendirilmiş parlamenter sistem altında özgürlükçü, çoğulcu  ve güçlü parlamenter sistemin  olduğu bir zemin üzerinde yükselecektir.  Mutabakat metnimizin ekonomi finans ve istihdam bölümünde 238 hedef ve politika yer almaktadır" dedi.

MERKEZ BANKASINI ANKARA'YA TAŞIYACAĞIZ
Belli başlı maddeleri sayarak sözlerine devam eden Çanaklı, "Bunlar yeni nesil kalkınma stratejisi çerçevesinde hazırlanmıştır. Temel hedeflerimiz kapsamında enflasyonu 2 yıl içinde kalıcı olarak tek haneye indirmek, enflasyon ile mücadeleyi sürdürürken büyüme hızını ortalama yüzde 5'in üstüne çıkarıp dolar bazında milli geliri 5 yıl içinde en az 2 katına çıkaracağız. Aşırı yoksulluğu sıfırlayacağız. 5 yıl sonunda yıllık ihracatı 600 milyar dolara çıkaracağız. Son 40 günde çok ağır bir deprem ve sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. 50 bine yakın canımız hayatını yitirdi. Altyapıda üretim araç ve gereçlerinde kayıplar yaşadık. Hedefimiz deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak, deprem bölgesinde riskli yerleri dirençli hale getirmektir. Bunun için atacağımız adımları millet ittifakı olarak kısa sürede paylaşacağız. Yaşadığımız depreminlerin ekonomik maliyetlerini 100-150 milyar dolar tutarına ulaşacağının tahmin edilmektedir.  Millet ittifakı olarak bu gerçeğin farkındayız. Biz temel ekonomik hedeflerimizden taviz vermeden, harcamalarda öncelikleri değiştirerek, israf ve yolsuzluğa son vererek yeni gelir imkanları yaratarak, uygun koşullu uzun vadeli iş ve dış kaykaları düzenleyerek bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Cumhurbaşkanı sistemi ile kurumlarda ciddi çöküşler yaşanmıştır. Bu süreçte çok ağır bir tahribat yaşayan ekonomi kurumlarını ayağa kaldırmak önemli önceliğimizdir. Bu çerçevede merkez bankasının bağımsızlığını içeren maddelerin mecliste çoğunlukla değişimi ile ilgili kararlar alacağız. Merkezin İstanbul'daki birimlerini hızla Ankara'ya taşıyacağız. İktidara gelir gelmez halının altına süpürülen kamu açıklarını tespit etmek için bir komisyon oluşturacağız Bu komisyonu kurumlardan bilgi alma amacıyla tam yetkili yapacağız.  Cumhurbaşkanlığı envanterindeki gereksiz uçakları satıp yangın söndürme uçakları alacağız" ifadelerini kullandı.

Mütabakat meninin bir kısmını sunabildiğini dile getiren Çanakçı, “Mütaabakat metnimizde yer alan ancak kısa süre içinde 5’d e1’ine değinebildiğim politikalarımızda ülkemizi orta gelir tuzağından kurtarıp yüksek gelir seviyeli ülkeler seviyesine yükselteceğiz. Bu kongrede görüşülenler geleceğin Türkiye’nin inşasında bizlere yol gösterecektir” dedi.

 
Prof. Dr. McAfee: Şirketler yatırımlarının çoğunu bilgi teknolojilerine ayırıyor
 
CHP'li Öztrak: Sorunlara yerli ve milli çözümler arıyoruz
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 18 Mart 2023 Cumartesi 21:26

kimle indireceksiniz %0.5 oyunuzla mı:-)))) Ay iyi guldurdun ya

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRLİ 18 Mart 2023 Cumartesi 21:12

6 aya ne oldu ...

Yorumu oyla      5      3  
Ekonomist 18 Mart 2023 Cumartesi 20:08

Anlat anlatın heyacanlı oluyor kendiniz söylüyor kendiniz dinliyorsunuz...

Yorumu oyla      5      3  
ATA 18 Mart 2023 Cumartesi 20:04

ANLAŞILDI TAMAM...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tahıl koridoru süresinin uzatılmasını sağladık'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili, ...
Bahçeli: Türkiye, sinsi bir ablukanın hedefinde
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bugünkü ortamda, tıpkı Çanakkale ...
'Depremin yaralarını ancak Çanakkale ruhunu dirilterek sarabiliriz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem ve sel felaketiyle yüreklerimizin ...
 
Terör ve Güvenlik Uzmanı Başbuğ, AK Parti'den aday adayı!
Terör ve Güvenlik Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Adalet ...
Konteyner kentte kalıyorlardır... Bayraklı depremzedeleri Hilton'a yerleştirildi
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 30 Ekim depreminin ardından Bayraklı ...
'Adaylıktan çekil' çağrılarına yanıt: Beni değil, milyonları ikna edin!
Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine ...
 
CHP'li Sındır'dan iktidara 'giderayak' çıkışı: Ormanlar feda ediliyor!
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, tarım ve orman alanlarındaki düzenlemeleri ...
AK Parti İzmir'den 18 Mart mesajı!
Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yayınlayan ...
Diren ÇELİK sordu, Hacer FOGGO yanıtladı… Yoksulluğun derin yüzü: Açlığını bastırmak için su içen çocuklar!
Diren ÇELİK sordu, Hacer FOGGO yanıtladı… Yoksulluğun derin yüzü: Açlığını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva