HABERLER>GÜNCEL
26 Şubat 2017 Pazar - 16:09

3 dakikada 5 kilo domates yedi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde gerçekleştirilen "domates" temalı yürüyüşün ardından kadınlar ve çocuklar arasında düzenlenen "domates yeme" yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

3 dakikada 5 kilo domates yedi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde gerçekleştirilen "domates" temalı Sarnıç Tepesi doğa yürüyüşüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşün ardından kadınlar ve çocuklar arasında düzenlenen "domates yeme" yarışması da renkli görüntülere sahne oldu.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen doğa yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın da katıldığı yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Kumluca Belediyesine ait içinde hayvanat bahçesi, piknik ve mesire alanı bulunan Sarnıç Tepesi'ne ulaşan vatandaşlara, Kumluca Belediyesi ve Karşıyaka Mahallesi Muhtarlığı tarafından hazırlanan kahvaltı ikram edildi.

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak her ay bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ve bu yürüyüşlerin her birinin farklı temaları olduğunu belirterek, bu yürüyüşün de temasının "domates" olduğunu söyledi.

Kumluca ve yöresinde üretilen ürünlerin doğal ve kontrollü olarak üretildiğini kaydeden Çetinkaya, "Kumluca'nın var oluş nedeni domates. Bugünkü yürüyüşümüzde Kumlucalılar olarak, üreticiler olarak buradan vermek istediğimiz mesaj şu; Kumluca'da üretilen ürün güvenilir gıda, herkes sofrasında eğer Kumluca'da üretilmişse, üretici bilincinden dolayı hiçbir endişe duymadan yiyebilir. Biz doğal üretim yapıyoruz, toprakta yetiştiriyoruz, geçmişte dedelerimiz, ninelerimiz nasıl yetiştirmişse biz de toprağa bağlı olarak yetiştiriyoruz." dedi.

Bölge üreticilerinin daha çok küçük çiftçi ve aile işletmeleri olduğunu, üreticinin büyük üreticilerle mücadele edemediğini ifade eden Hüsamettin Çetinkaya, "Hal böyle olunca biz ürettiğimiz ürünün kilogramını 1 lira 10 kuruşa satıyoruz, 5 liraya, 6 liraya da onlar satıyor. Halbuki burada olması gereken tam tersi. Eğer tüketiciler bu konuyu bilmezlerse doğal yollarla üretilen ürünü değil, suni olarak yetiştirilen ürünü çok fazla fiyata tüketir." açıklamasında bulundu.

3 dakikada 13,5 kilogram domates yediler

Başkan Çetinkaya'nın konuşmasının ardından yürüyüşe katılan kadınlar ve çocuklar arasında domates yeme yarışması yapıldı.

Toplam 10 kadının katıldığı yarışma öncesi yiyecekleri domates kasalarını hassas terazilerle tartarak alan yarışmacılar, jüri üyelerinin gözetiminde en fazla domatesi yiyebilmek için mücadele etti.

Yarışma sonunda 3 dakikada 4 kilo 930 gram domates yiyen Ela Karakaya birinci, 4 kilo 765 gram domates tüketen Meral İlci ikinci ve 3 kilo 580 gram domates yiyen Naciye Aydemir ise üçüncü oldu.

Çocuklar kategorisinde ise 3 dakikada 1 kilo 575 gram domates tüketen Kazım Gencer birinci, 1 kilo 340 gram domates yiyen Beytullah Koncuk ikinci ve 715 gram domates tüketen Yusuf Yıldırım ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalya verildi.

Yarışmada birinci olan Ela Karakaya, amaçlarının yarışmak değil, domatesin kalitesini göstermek olduğunu belirterek, "Bizim domatesimiz gayet sağlıklıdır. Burada biz domatesleri hiç yıkamadık. Seradan nasıl geldiyse o şekilde yedik. Doğal ve çok lezzetliydi." diye konuştu.

Kategorisinde ilk sırayı elde eden Kazım Gencer ise biraz zor olsa da yarışmada birinci olarak kupa kazandığı için gururlu olduğunu söyledi. (AA)

 
Karşıyaka'dan hayati galibiyet: 2-1
 
İzmir'de Hocalı Katliamı için anlamlı açılış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat! Seçmen listeleri askıdan iniyor
YSK'nın anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da halkoyuna sunulmasına ilişkin ...
Hocalı Katliamı tanığı İzmir'de konuştu: Öldü sanılıp morga koydular
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'ndeki Hocalı kasabasındaki Ermeni ...
Hak sahiplerinden isyan: TOKİ Çeşme yargıya gidiyor!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, TOKİ hak sahiplerinin bir bölümü, 1 Mart tarihinde ...
 
AK Partili Doğan'dan 'fotoğraflı' çıkış: Eziyete döndü!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ...
İzmir'de savcıdan örnek karar: 'Kedi evi' için anne-kız korunacak
İzmir'in Bornova İlçesi'nde oturdukları apartmanın giriş kapısı yanına ...
PKK'nın üst düzey ismi öldürüldü
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin 19-20 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak’ın ...
 
Kazanan Kuşu halkı: Ve 5 seçimlik boykot bitti!
Belediye Kanununda 3 yıl önce yapılan düzenlemeyle köye dönüştürülen Kütahya'nın ...
İZSU’dan kritik uyarı: ‘Sayacınız arızalı’ diyerek…
İZSU Genel Müdürlüğü, son günlerde “Kaçak su kullanıyorsunuz”, “Sayacınız ...
7 aylık tutukluluk için rekor tazminat istedi
İzmir'in Urla İlçesi'nde 5 yıl önce işadamı Ayhan Çelenk'in öldürülmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva