HABERLER>GÜNCEL
26 Şubat 2017 Pazar - 12:54

AK Partili Doğan'dan 'fotoğraflı' çıkış: Eziyete döndü!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak ve Karşıyaka'da devam eden tramvay çalışmaları üzerinden Başkan Aziz Kocaoğlu'na yüklendi.

AK Partili Doğan dan  fotoğraflı  çıkış: Eziyete döndü!

Kentin iki ayrı yakasında devam eden tramvay inşaatlarını yerinde inceleyen ve kritik tespitlerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yaşanan aksaklıkları İzmir kamuoyu ile paylaştı. Tramvay yapım çalışmaları nedeniyle vatandaşlardan Büyükşehir Belediyesi'ne şikâyetler yağdığı söyleyen AK Parti'li Doğan, "Kocaoğlu ve ekibinin artık klasik haline gelen beceriksizlikleri nedeniyle bu proje de fiyaskoya dönmüştür" dedi.

TRAMVAY PROJESİ BECERİKSİZLİĞİN KURBANI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 26 Şubat 2014 tarihinde ihaleye çıktığı ve 36 ayda biteceğini ilan ettiği 23 kilometrelik tramvay projesini değerlendiren ve proje alanından son görselleri İzmirliler ile paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Bostanlı'yı felç eden, Mavişehir trafiğini adeta arap saçına döndüren Karşıyaka Tramvayı'nda yapım çalışmaları büyük ölçüde biterken, Bostanlı’daki köprü inşaatına yeni başlanmıştır. Köprü ile ilgili çalışmada yeterli özen gösterilmemekte olup, inşaatı da zaten çok geç başlatılmıştır. İhalesine çıktıktan 1,5 yıl sonra temeli atılan Konak Tramvayı ise adeta yılan hikâyesine dönmüştür. Yüz milyonlarca lira harcanan Karşıyaka Tramvayı projesinde basit köprü inşaatının bile tramvaydan sonraya bırakılması, Konak Tramvayı’nda ise altyapı deplase işinin unutulması acemiliğin ve beceriksizliğin göstergesi olmuştur. Bu durum bizlere Büyükşehir Belediyesi’ndeki öngörü ve vizyon eksikliğini bir kez daha göstermektedir. Belediyenin içine düştüğü acizlik bunlarla sınırlı kalmadığı gibi, bugün projenin yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan acı manzaralar bizlere eleştirilerimizde ne kadar haklı olduğumuzu maalesef bir kez daha göstermiştir" dedi.

"KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDINIZ!"

Toplam 7 kez güzergâh ve 4 kere de bürokrat değişikliğine yol açan tramvay projesinin Konak ve Karşıyaka etabında ortaya çıkan iki ayrı manzaranın plansız, projesiz, ezbere iş yapıldığının kanıtı niteliğinde olduğunu belirten Doğan, "Tramvayda evdeki hesap çarşıya uymamıştır. Çünkü bu proje masa başında hazırlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi'nin karşı karşıya kaldığı durum bizlere takke düştü kel göründü lafını hatırlatmaktadır. Konak Tramvayı’nın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı etabında ortaya çıkan trajikomik manzaralar vatandaşlarımız arasında eleştiri konusu olmuş, belediyenin buradaki iş bilmezliği ciddiyetsizlik olarak nitelendirilmiştir. Rayları döşedikten sonra güzergâh üzerinde yeşil alan olduğunun farkına varan belediye yönetimi, son dakikada durumun önemini ancak anlayabilmiştir. Böylesine basit bir hata acaba Avrupa’ya örnek gösterilen, kredi notlarıyla şampiyonluğunu ilan eden bu kente yakışıyor mu? Daha bir ay önce çevre düzenlemesi yapılan ve onca para harcanan kıyıdaki yeşil alanlar şimdi de tramvay inşaatına kurban ediliyor. Belediye birimlerinin birbirinden haberi yok mu? Burada ortaya çıkan bu manzaranın adı kamu zararıdır. Madem bozacaktınız neden yaptınız? Umarız Konak’ta kaş yapayım derken daha fazla göz çıkarılmaz. Bu gidişle, yaz aylarında tramvay yapım çalışmaları Konak merkez, Alsancak ve Çankaya’ya ulaştığında yeni bir facia bizleri bekliyor…" diyerek yaşanan aksaklıkların son bulmasını diledi.

KOCAOĞLU'NA "AĞAÇ KESİLMEYECEK" SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Doğan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "50 yıllık ağaçları kesmediniz ama dibine beton dökerek zaten çürümeye terk ettiniz. Tahmin ediyoruz ki, bir süre sonra bu ağaçları da kurudu diyerek kesmeye başlayacaksınız. Sayın Kocaoğlu’na “Tramvay için ağaç kesilmeyecek” sözlerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Hani çevre dostuydunuz? Burada neden gereken özen gösterilmiyor? Ulaşım projesi yaparken çevreyi katletmek nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Çevreci sözlerinize, vaatlerinize ne oldu? Yoksa her şey sloganda mı kaldı? “Daha yeşil İzmir için çalışıyoruz” diyerek İzmirlileri kandırmaya devam mı edeceksiniz? Biz tramvay için ağaç kesilmesini istemiyoruz diyoruz."

SAHİL BULVARI "KAZA BULVARI" OLDU

"Geçtiğimiz günlerdeki Konak Tramvayı proje alanında meydana gelen trafik kazası yine yürekleri ağızlara getirmiştir. Ne yazık ki sahil güzergâhında sürdürülen bu çalışmalar esnasında defalarca tehlikeli kazalar meydana gelmektedir. Belediyenin burada yürüttüğü inşaat faaliyetleri kazalara davetiye çıkarmakta, tedbirsizlik ve ihmaller zinciri sakatlanmalara, yaralanmalara yol açmaktadır. Üzülerek görüyoruz ki, ona yakın vatandaşımızın ağır kazalar yaptığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu akıl almaz tavrı nedeniyle "Kaza bulvarı" halini almıştır. Buradan yetkililere son kez sesleniyoruz, artık bu iş bilmezliğe, ezbere ve tedbirsiz çalışma düzenine son verin. Sayın Aziz Kocaoğlu ve belediye yönetimini bir an önce vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için gereken önlemleri almaya davet ediyoruz"

 
CHP'li Böke: 'Gonuşarak' bir yarın inşa edeceğiz
 
Altay'a büyük müjde: Üçüncü tribün tamam
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür Düşünce 27 Şubat 2017 Pazartesi 11:57

Nasıl ki metro - izban bitince milyonlarca insan taşındı- dolmuşçuların- otobüsçülerin ellerinden kurtarıldı- tramvay projesi de yolcularını trafik yoğunluğundan kurtaracak. Eğitimli KSK dahil çok yerde otomobiller tek kişi ile trafiğe çıkıyor- yollar yetmiyor.

Yorumu oyla      12      6  
EMRE 27 Şubat 2017 Pazartesi 11:51

izmir tarihine gecek bir proje basarı ile yapılmakta odenekleri zamnında odenmekte calısmalar hızla ilerlemekte ,verilen tarihler icinde işler ilerlemekte, sehir merkezinde bu kapsamda calısmalarda işin doğası gereği bazı rahatsızlıklar cıkması kaçınılmaz ama bazı İSTEMEZUKCULER çıkıp nasıl eleştirebilirim diye bahane aramaya çalışıyor ya ne kadar komik duruma düşüyorlar , bir kere de takdir etmesini bilsek ne guzel olurdu...

Yorumu oyla      11      6  
muhalif 27 Şubat 2017 Pazartesi 11:23

sn.bilal doğan ın amacı " üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek." bu da izmirde hiç bir zaman işlerine yaramadı hep 2.parti oldular......

Yorumu oyla      11      6  
nurettin 27 Şubat 2017 Pazartesi 11:11

Çok iyi bir iş nasıl bu kadar kötü yönetilir anlaşılır değil. Nasıl olmuş en iş görmez insanlar bu işin planlamısında çalışıyor anlaşılır değil.

Yorumu oyla      12      7  
Megaköylü 26 Şubat 2017 Pazar 23:24

ya ne tramvayı,bunların işi gücü şov yapmak.devlet olmasa,üçkuyular metrosu dahi bitmiyecekti. bu tramvay rüyası 10 yıl daha sürer zaten.

Yorumu oyla      26      18  
26 Şubat 2017 Pazar 17:59

Bilal Doğan kendine güveniyorsa, ben bu işi iyi yaparım diyorsa buyursun 2019' da aday olsun; gerçi yüzde 1 bile ihtimal yok ama belki seçilir. Yalnız aday olurken dikkat etsin geçen ki gibi "ortada" kalmasın 😆

Yorumu oyla      21      24  
Merve Sucu 26 Şubat 2017 Pazar 17:14

Belediyenin hangi işi olmuştur ki Bilal Doğan Bey sazını eline almasın.Bilal Bey bir de şu Karşıyaka eski istasyonunun TCDD tarafından 5 yılda bitmeyen restorasyonuna,kaldırılmayan inşaat panolarına ,pislik ve rezalete değinsin.Hayırlı iş yapmış olur.

Yorumu oyla      20      27  
Serdar ÖZKAN 26 Şubat 2017 Pazar 16:45

Akp nin izmir de yapılan işleri karalama siyasetini terk etmesi gerekiyor. Zira bu çok itici geliyor. Ve sürekli kaybetmelerine neden oluyor. Bunun yerine, iktidar olarak izmir e söz verdiklerinin peşinde dolasmalisiniz. Neden sözlerin tutulmadigini, Ankara ve Istanbul a iktidarinizin yaptıklarını izmir e de yaptirmalısınız..

Yorumu oyla      23      20  
sezo 26 Şubat 2017 Pazar 16:45

proje bittiğinde ilk binen sayın Bilal doğan olur merak etmeyin.

Yorumu oyla      25      20  
sezarın hakkı sezara 26 Şubat 2017 Pazar 16:38

Buca ,bozyaka vs.. felç diyen arkadaşları anlamak mümkün değil. Hayır sanki bucanın çarpık kentleşmesinden Aziz kocaoğlu sorumlu. Afedersiniz ama buca taaa 1970 li yıllarda bu hale geldi ve işin içinden çıkılamıyor. yok yani alt yapı çalışması yapmanın imkansız oldugu sokaklar var. Alternatif yol güzargahları geçiremiyorsun çünkü maulaştırma yapman lazım. kamulaştırma yapacagın yerlerde 8-10 katlı apartmanlar var. bu insanları evlerinden çıakrtamazsınki! Sürekli buca deniyor ama ülkemizde herkes mimar ,herkes mühendis,herkes şehir plancısı olmuş. Şimdi şunu sormak istiyorum tramvay projesini AKP belediyesi yapıyor olsaydı nereden geçirecekti acaba ? geçirdikleri yerlerde sorun çıkmayacakmıydı? ozaman izmir yönetilmiyor diyen arakdaşlar ne diyeceklerdi . yetmez ama evet! değilmi?

Yorumu oyla      24      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de savcıdan örnek karar: 'Kedi evi' için anne-kız korunacak
İzmir'in Bornova İlçesi'nde oturdukları apartmanın giriş kapısı yanına ...
PKK'nın üst düzey ismi öldürüldü
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin 19-20 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak’ın ...
Kazanan Kuşu halkı: Ve 5 seçimlik boykot bitti!
Belediye Kanununda 3 yıl önce yapılan düzenlemeyle köye dönüştürülen Kütahya'nın ...
 
İZSU’dan kritik uyarı: ‘Sayacınız arızalı’ diyerek…
İZSU Genel Müdürlüğü, son günlerde “Kaçak su kullanıyorsunuz”, “Sayacınız ...
7 aylık tutukluluk için rekor tazminat istedi
İzmir'in Urla İlçesi'nde 5 yıl önce işadamı Ayhan Çelenk'in öldürülmesi ...
İzmir'de pompalı tüfekli kavga: 1 kadın öldü, 2 yaralı
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada, pompalı ...
 
TMMOB 'hayır' için İzmir'de yola çıktı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 16 Nisan'daki anayasa ...
İzmir polisinden zehir tacirlerine darbe
İzmir'in Beydağ İlçesi'nde uyuşturucu ticaretine karşı yapılan operasyonda ...
Tire’deki tarihi hamamda işlem tamam
İzmir'in Tire ilçesinde Sadrazam Ferhat Paşa’nın oğlu Hasan Çavuş tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva