HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2023 Cumartesi - 16:05

'Kendi gücümüzle birinci parti çıkacağız'

Muğla'da, partisinin il kongresine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde birinci parti olacaklarını belirterek, "Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında buluşarak değil, bir şey isteyerek değil, kendimiz gücümüzle çalışkanlığımızla birinci parti çıkacağız" dedi.

 Kendi gücümüzle birinci parti çıkacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, mevcut il başkanı Davut Cumhur Akmeşe'nin tek aday olduğu, partisinin Muğla 3'üncü Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Menteşe Spor Salonu'ndaki kongrede Akşener, 'Başbakan' sloganlarıyla karşılandı.

Akşener, görevlerinin cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu belirterek, "Ata'mızın vizyonunu 21'inci yüzyıla taşımaktır. İstiklal mücadelesini bilmek, ondan ders çıkarmak, kadınıyla erkeğiyle mücadele etmektir. Cumhuriyete, İstiklal Savaşı'na, milli mücadeleye sahip çıkmaktır. Milliyetçilik, demokrasiyle eş gider. O nedenle tek adamlığın, demokrasinin getirildiği noktanın ülkeyi geriye götüreceğini biliyoruz. 2017 mitinginde lokma dağıtan kadınlarımızı dövdüler, ellerine kızgın yağ döktüler. Bu mücadelenin nasıl bir mücadele olduğunu unutmayacaksınız gençler. Siz unutursanız, herkes unutur. Bu mücadelede hepimiz ortaya irade koyduk. Siz bu ülkenin asil evlatları, asıl unsurları ve demokrat bireylerisiniz. Her birinize teşekkür ediyor, önünüzde eğiliyorum" diye konuştu.

'SEÇİMİ İPTAL ETTİLER, 800 BİN OY FARK ATTIK'
İYİ Parti'nin, ezilenlerin ve haksızlık karşısında duranların partisi olduğunu kaydeden Akşener, "O yüzden cesuruz, o yüzden iyiyiz. Biz 5 senelik bir parti olabiliriz ama kökümüz Ata'mızın yanında duranların yanıdır. Onların torunları, onların çocuklarıyız. Aynı zamanda İYİ Parti, akıl ve stratejik temelli bir partidir. 31 Mart seçimlerine, CHP ile sizin isteğinizle teklif götürerek gittik. Buradaki amaç neydi? Çalma çırpmanın dibinin görüldüğü o harami düzenin yıkılmasıydı. Eğer o gün bunu yapmasaydık bugün '13'üncü cumhurbaşkanı 6'lı masanın adayı olacak' diyebilir miydik? O gün siz, 'Ankara, İstanbul ve İzmir'i almalıyız' dediniz; yaptık. İYİ Parti olmasaydı bunlar yapılabilir miydi? Bugün birilerinin sinir sistemi bozulabilir miydi? İstanbul mahvetti, kahretti ağabeyi. Seçimi iptal ettiler, 800 bin oy fark attık. Bu, milletimizin iradesine göz koyanın, elini kolunu kırma eyleminin bir sonucudur" dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na 'ahmak' sözünden dolayı ceza verdiler. Partimiz açısından bakıldığında, tarih tekerrür ediyor. 1998 yılında Erdoğan hapis yatmıştı. O hapse girerken Saraçhane'de bir büyük kalabalık vardı. Karşınızda duran genel başkanınız da oradaydı. Haksızlık yapan ne kadar zorba olursa olsun onun karşısında dikiliriz. Oradaydım ve İmamoğlu için yine oraya gittim. Bu salondaki pek çok insan işkence gördü, eziyet gördü ama o zaman bile yargıçlar, cübbelerine düğme dikmemişlerdi. Bugün yargı, o günden daha vesayet altında, daha fazla emir komuta zinciri içinde. İşkence gören ama yine de muhbirlik yapmayan arkadaşlarımı gördüm. İşkenceye rağmen devletini şikayet etmeyen arkadaşlarımı gördüm. Biz bu milleti karşılıksız sevenlerdeniz. Ey bugünün şımarıkları, bugünün zorbaları, hırsızları, korkakları; bizi iyi tanıyın, iyi bilin. Biz kan kusup, 'kızılcık şerbeti' diyenlerdeniz. Dolayısıyla 2023 seçimlerini kazanmak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için bu işi başaracağız. Vallahi başaracağız, billahi başaracağız. 'Başbakan Akşener' diyorsunuz ya bana, bu bir feragattır ama aynı zamanda iddiadır. Sizden istediğim şu, birinci parti çıkacağız. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında buluşarak değil, bir şey isteyerek değil, kendimiz gücümüzle çalışkanlığımızla birinci parti çıkacağız." (DHA)

 
CHP'li Sertel: TCDD'nin milyonları AK Partililere aktarıldı
 
Sinan Ateş cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 7 Ocak 2023 Cumartesi 21:26

Sayın Akşener,cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinden daha az oy alan genel başkan olarak tarihe geçtiniz,CHP verdiği yedekler ile gurup kurdunuz önce CHP ne çelme takıyorsunuz,bu kadar özgüven ancak Saraçhane de olur miting biter bu hızla nereye kadar gider acaba?...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: TCDD'nin milyonları AK Partililere aktarıldı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in iddialarına göre; Türkiye Cumhuriyeti ...
Erdoğan'dan seçim mesajı: Önümüzde 5 ayımız var!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da toplu açılış töreninde "20 yılımızı ...
DP Genel Başkanı Uysal'dan İzmir'de açıklama: Cumhurbaşkanı adayımız uzaydan düşmeyecek!
Partisinin 77. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere İzmir'e ...
 
CHP'li Purçu özel okullara gelen zammı meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; 2023-2024 eğitim öğretim yılında özel ...
Memleket Partisi İl Başkanı Oğuz: İzmir’de oyumuz yüzde 10’un üstünde!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, seçim süreci ile ilgili ...
6 lidere ‘stratejik imza’ yetkisi!
6’lı Masa’nın önceki akşamki 10. buluşmasından önemli kararlar çıktı. ...
 
Kurtulmuş'dan cumhurbaşkanlığı sistemi açıklaması!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Şimdi öyle anlaşılıyor ki ...
6'lı masa eleştiri: Özel kalem müdürü arıyorlar!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatlar Buluşması'ndaki konuşmasında, "Bunlar, ...
'Millet İttifakı’nın sembolü 6’lı Masa'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Millet İttifakı’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva