HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2023 Cumartesi - 13:32

DP Genel Başkanı Uysal'dan İzmir'de açıklama: Cumhurbaşkanı adayımız uzaydan düşmeyecek!

Partisinin 77. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere İzmir'e gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, göktaşı gibi uzaydan düşmeyecek. Herkesin bildiği, tanıdığı, seçim öncesi ve sonrası süreci yönetecek biri olacak. O adayın Altılı Masa'dan çıkacağını düşünüyorum" dedi.

DP Genel Başkanı Uysal dan İzmir de açıklama: Cumhurbaşkanı adayımız uzaydan düşmeyecek!

EGEDESONSÖZ - Demokrat Parti'nin 77. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir'e gelen Genel Başkan Gültekin Uysal, İzmirli gazetecilerle buluştu. Demokrat Parti'nin Türkiye tarihinde önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Başkan Uysal, DP Milletvekili Cemal Enginyurt, İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı ve çok sayıda partilinin katıldığı buluşmada, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 1946 yılında kurulan Demokrat Parti'nin 1947'de birinci yaşını İzmir'de kutladığını hatırlatan Başkan Uysal, "77. yılda yine İzmir'de olmak istedik. Çünkü burası Demokrat İzmir. Bu çok anlamlı bir ifadedir" diye konuştu. Hükümete yönelik eleştirilende bulunan, Altılı Masa'yı anlatan Başkan Uysal, "Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi, keyfi bir yönetim şeklidir. Öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerek kayıp yılları telafi etmek istiyoruz" dedi. Uysal, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda da açıklamalarda bulundu.

TARİHİ BİR SEÇİM SÜRECİNE GİRİYORUZ
Türkiye'nin yakında çok önemli bir seçim yapacağının altını çizen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, kahvaltılı toplantıda ve sonrasında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Karabel ile Yayın Koordinatörü Muhittin Akbel'e şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülke, korkunç bir kutuplaşma iklimi yaşıyor. Ekonomik dengeler alt üst oldu. Yarınlara ilişkin endişeler yaşıyoruz. İnsanlarımız artık gelecek hayali kuramıyor. Böyle bir ortamda tarihi bir seçim yapılacak. Tek adam rejiminden kurtulmak, geliştirilmiş parlamenter sisteme dönmek zorundayız. İçinde bulunduğumuz olumsuz ortamdan ancak bu şekilde kurtulabiliriz. Şartların mecbur ettiği Altılı Masa, öncesinde Millet İttifakı, bu hedefe yönelik çok önemli çalışmalar yapıyor. Bu konuda büyük bir mücadelemiz var. Seçimde baraj endişesi yok. Bizim tek derdimiz, TBMM'de temsil edilmek değildir. Bir fikri mücadele yürütüyorsunuz ve sonuçta hedef, TBMM'dir. Altılı Masa olarak milletimize taahhütlerimiz var. Sistem değişimini gerçekleştirmek, birinci hedefimiz. Dolayısıyla Altılı Masada nasıl bir ittifak modeli uygulanacağını konuşmadık. Altılı masada geçmişteki hülle anlamında bir ittifak değil, işbirlikleri söz konusudur."

ADAY AÇIKLAMASINDA ÇOK GECİKİLDİĞİ KANAATİNDE DEĞİLİM
Millet İttifakı'nın henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamamasıyla ilgili görüşlerini anlatan Başkan Uysal, "Çok gecikildiği kanaatinde değilim" dedi ve devam etti:

"Siyasetin bir zamanlaması var. Cumhurbaşkanı adayı, göktaşı olarak uzaydan düşecek biri olmayacak. Bilmediğimiz, tanımadığımız biri olmayacak. Bugünkü siyasal süreci yaşatacak bir cumhurbaşkanı adayımız olacak. Bozulmuş ayarları düzeltecek bir siyasal karaktere ihtiyaç var. Partilerin farklı perspektifleri var. Tarihi sorumluluklarımız var. Toplumsal muhalefetin beklentisini karşılayacak bir aday olacağından şüphemiz yok. Sadece aday değil, kadro ve program da en iyi şekilde olacak. Cumhurbaşkanı adayı Altılı Masa'dan mı çıkacak? Siyasi partilerin amacı yürütmeye ortak olmaktır. Ben siyasi liderlerden bir aday olmasını çok istiyorum. Bunu söylerken de hiçbir şahsi beklentimizi merkeze alarak, kendimize pay çıkararak değil, siyasal şartların, ülke şartlarının rasyonelitesine bakarak söylüyoruz. Dışarıdan bir Cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünmüyorum. Ben sorumluluk duygusuyla tüm siyasi partilerin ve genel başkanların değerlendirmeler yaptığını görüyorum. Bir kulvara girildi. Haftaya sayın Erdoğan seçim takvimiyle ilgili bir açıklama yapacaktır."

MUTABAKAT SAĞLANDIĞINDA KOLAY SONUÇ ALINACAKTIR
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına nasıl bakıyorsunuz?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"İkinci büyük partinin genel başkanının adaylık düşüncesinin olmasından daha doğal bir şey olmaz. Bizim önyargımız yok. Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere pek çok alternatif var. Mutabakat sağlandığında kolay sonuç alınacağı düşüncesindeyim. O açıdan seçilebilir aday noktasındaki en güçlü adaylardan birisinin Kılıçdaroğlu olduğunu düşünüyorum."

 
Sis ve buzlanma faciası... 12 araç birbirine girdi!
 
Erdoğan'dan seçim mesajı: Önümüzde 5 ayımız var!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 8 Ocak 2023 Pazar 19:53

ülkeyi. daha. kötü duruma. götürmeyin ulkemiz. gayet. iyi. biraz. pahalilik. var. bunu. sizde. önleyemezsinİZ Türkiye ye. Atatürkten. sora. böyle. çalışkan devlet. ve. cumhur baskani. gelmemistir. cumhur. iltifakini. halkimiz. alıştı. başkasını. tanımıyoruz usta. varken. çırağı. kimse. sormaz. türk. kani. taşıyan. kim. olursa. olsun ülkeyi. kötü. duruma. getirenlere. asla. müsaade. etmez. etmiycektir. ( saygilar)

Yorumu oyla      2      3  
Partili 7 Ocak 2023 Cumartesi 21:11

Sayın genel başkan Uysal,siz bedavadan milletvekili olarak CHP kontenjanından TBMM gireceksiniz,bu partide emeği geçenler heba olup gidecek seçim size göre güzel yüzde sıfır oy ile milletvekili olmak yok böyle bir sistem kesinlikle tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu özel okullara gelen zammı meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; 2023-2024 eğitim öğretim yılında özel ...
Memleket Partisi İl Başkanı Oğuz: İzmir’de oyumuz yüzde 10’un üstünde!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, seçim süreci ile ilgili ...
6 lidere ‘stratejik imza’ yetkisi!
6’lı Masa’nın önceki akşamki 10. buluşmasından önemli kararlar çıktı. ...
 
Kurtulmuş'dan cumhurbaşkanlığı sistemi açıklaması!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Şimdi öyle anlaşılıyor ki ...
6'lı masa eleştiri: Özel kalem müdürü arıyorlar!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatlar Buluşması'ndaki konuşmasında, "Bunlar, ...
'Millet İttifakı’nın sembolü 6’lı Masa'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Millet İttifakı’nın ...
 
Bakan Özer: Tüm köy okullarını açacağız
Milli Eğitim Bakanı Özer, "Önümüzdeki 3 ay içerisinde Türkiye'deki hane ...
İnce, Sinan Ateş'in mezarını ziyaret etti!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, merkez Yıldırım ilçesinde ...
'Kin ve öfke insana özgü bir kavram değildir'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yörük Türkmen Çepni Kurultayı'na ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva