HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2023 Cumartesi - 09:24

Memleket Partisi İl Başkanı Oğuz: İzmir’de oyumuz yüzde 10’un üstünde!

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, seçim süreci ile ilgili olarak iddialı mesajlar vererek “Geçtiğimiz günlerde bir anket firmasının 2 bin 600 kişi üzerinde yaptığı bir anket sonucu bana atıldı, burada partimizin oyu yüzde 14’lerde gösteriliyor. Şu anki İzmir oylarımız yüzde 10’un oldukça üstünde bulunuyor. Bu rakam zaten önümüzdeki süreçte oldukça yukarı doğru ilerleyecektir. Zaman Memleket Partisi’nin lehine ilerleyecektir. 2023 Memleket Partisi’nin yılı olacak” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi İl Başkanı Oğuz: İzmir’de oyumuz yüzde 10’un üstünde!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de 2023 yılına girilmesinin ardından genel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala siyasi partiler faaliyetlerini ve hazırlıklarını sürdürüyor.

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz seçim süreci, sandık güvenliği ve partisinin oy oranları ile ilgili Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

HEDEF 20 BİN KİŞİ
İzmir’de sandık güvenliği konusunda yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Oğuz, “En önem verdiğimiz konuların başında aslında sandık güvenliği konusu geliyor da diyebilirim. Tahmini olarak 11 bin civarında sandık olacağını tahmin ediyoruz İzmir’de ve aşağı yukarı 20 bin kişilik ekiple sandıktaki güvenliği sağlamak hedefindeyiz. Bu doğrultuda ciddi anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

İTTİFAK İLE GÜVENLİĞİ SAĞLAYABİLİRİZ
Geçtiğimiz aylarda muhalefet partilerine yöneltilen ‘sandık güvenliği ittifakı’ çağrısının karşılık bulup bulmadığı sorusuna yanıt veren Oğuz, “Somut bir karşılık alamadık henüz ancak tabii ki çağrımızı tekrardan yeniliyoruz. Süreç içinde aslolan sandıkta güvenliğin sağlanması ve seçime katılımın mümkün olduğu kadar maksimum seviyede sağlanmasıdır. Demokrasinin en doğal ve en temel güven sağlayıcı hususu budur. Ancak ülkemizde siyaset öyle bir noktaya geldi ki, politika üretmekten öte ittifakları konuşmak ve adayların kim olacağı yönündeki tartışmalar Türkiye'deki siyasetin gündemini yoğun bir şekilde zapt etti. Burada bizimde bir takım çabalarımız var. Bizde tabii ki süreç içinde stabil durmuyor ve görüşmeler yapıyoruz. Zaten Memleket Partisi olarak ittifaklara karşı olmadığımızı da her defasında söyledik. Ancak, ittifakların aylar, yıllar önce yapılıp insanların ve seçmen kitlelerinin kilitlemesini doğru bulmadığımızı da dile getirdik. 2023 yeni yıl, yeni umutlar ve seçim yılı. Burada tabii artık siyasi partiler de kendilerini değerlendirip anlaşabileceğini düşündüğü partiler ile görüşmeler yapıyor. Şimdi bu partilerle bizim de görüşmelerimiz oluyor. Önümüzdeki günlerde daha somut olarak bir ittifak gerçekleştirme durumumuz olursa onlarla da sandık güvenliği konusunda İzmir özelinde de işbirliği yapacağız. Böylece sandık güvenliğini tam olarak koruyabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HALKIN İRADESİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA SANDIĞA YANSIMALI
Geçmiş seçimlerde sandığa gitmeyen küskün seçmenlerin Memleket Partisi’ne yönelik tavrının nasıl olduğunun sorulmasına da yanıt veren Oğuz, “Biz teşvik etmeye çalışıyoruz. Demokrasinin en önemli hususu sandıktan çıkan sonuçtur ancak burada sandığa kimin/kimlerin gittiği de çok önemlidir.  Mümkün olduğu kadar herkesin iradesini olumlu ya da olumsuz sandığa yansıtması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada telkinlerimiz, eylemlerimiz var. Seçmenleri ‘illa bize oy verin’ diye değil ‘tercihlerinizi ne olursa olsun kullanın’ diyerek sandığa gitmesini öneriyoruz. Bunun için tüm samimiyetimiz ile sandığa gitmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Biz bunun etkili olacağını düşünüyoruz. İstatistiksel olarak görüyoruz ki çoklu aday olarak seçime girmek katılımı yükseltiyor. Bunu daha önce 2014 ve 2018 seçimlerinde gördük. Ekmelettin İhsanoğlu’nun ortak aday olarak seçime girdiği dönem ile Sayın Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olduğu ve diğer siyasi partilerin de kendi adayını çıkardığı seçimlerdeki katılım farkı göz önünde. Katılımın yüksek olması, bizim veya karşı taraftan oyların kime gideceğinden çok milletin iradesinin sandığa yansımasını sağlıyor. Bu çok önemli. Ben Memleket Partisi’nin Türkiye siyasetine renk kattığını ve Muharrem İnce’nin çok özel bir kişilik olduğun, halk tarafından herkes tarafından sevildiğini biliyorum. Onun kendine özel tavırları da karamsarlık için de olan seçmende umut ışığı olabiliyor. Ben Memleket Partisi’nin bu konuda küskün seçmenin sandığa gitmesi konusunda pozitifi katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ GELSİN DE TOPLASIN
Anket yaptırtmadıklarını ancak sokakta ciddi bir karşılık gördüklerini kaydeden Başkan Oğuz, “Biz İzmir’de bir anket yaptırtmadık. Ancak son dönemde bize gönderilen bir takım sonuçlar var tabiî ki. Bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Ancak zaten Memleket Partisi İzmir olarak kentteki gücümüzü görüyoruz. Bunun için illa ankete de gerek yok aslında. Sokağa çıktığımız zaman, insanlarla sohbet ettiğimizde görüyoruz. Geçtiğimiz haftalar Sayın Muharrem İnce İzmir’e geldi ve Buca’da bir açılış yaptık… Yoğun bir ilgi vardı. Oradan da Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ile buluştuk. Binin üzerinde öğrenci ile gençlik buluşması yaptık. Bunların içinde Memleket Partisi örgütünden hiç kimse yok. Bunu yapabilecek başka bir parti var mı Türkiye'de? Ana muhalefet partisi lideri gelsin toplasın bakalım.Biz çocuklara su bile dağıtamıyoruz. Bu kadar imkansızlıklar içinde bu kadar kitleleri toplayıp buralara getirmek başarıdır” şeklinde konuştu.

MEMLEKET PARTİSİ’NİN BARAJ SORUNU YOKTUR
Memleket Partisi’nde İzmir’deki oy oranlarının ne durumda olduğu sorusuna da yanıt veren Başkan Oğuz “Anket şirketlerinin gösterdiği gibi oylarımızın yüzde 1’lerde hatta yüzde 1’in bile altında olduğunu söylemek abesle iştigal. Ben bunu kabul etmiyorum. Memleket Partisi’nin kesinlikle  bir baraj sorunu yoktur. İzmir de bizim iyi olduğumuz illerden bir tanesidir. Geçtiğimiz günlerde bir anket firmasının 2 bin 600 kişi üzerinde yaptığı bir anket sonucu bana atıldı, burada partimizin oyu yüzde 14’lerde gösteriliyor. Memleket Partisi’nin çok iyi yolda olduğunu görüyoruz. İzmir’de de genel tavrın çok daha üstündeyiz. Şu anki İzmir oylarımız yüzde 10’un oldukça üstünde bulunuyor. Bu rakam zaten önümüzdeki süreçte oldukça yukarı doğru ilerleyecektir. Zaman Memleket Partisi’nin lehine ilerleyecektir. 2023 Memleket Partisi’nin yılı olacak. Herkes Memleket Partisi’ni konuşacak” ifadelerini kullandı.

 
Bornova'da dip bucak temizlik!
 
Şüphe üzerine durduruldu... Torbacı çıktı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vicdan 12 Ocak 2023 Perşembe 14:00

İzmir İl yönetim kuruluna üye bulamıyorsun? İzmir''de % 14 oy oranı ??

Yorumu oyla      2      3  
Adalet 9 Ocak 2023 Pazartesi 11:01

İzmir''de kaç üyen var da sandık güvenliği sağlayacaksınız?

Yorumu oyla      3      3  
İşçi 7 Ocak 2023 Cumartesi 20:53

Oylar memleket partisine, çünkü izmir yönetilemiyor

Yorumu oyla      3      8  
alo 7 Ocak 2023 Cumartesi 14:53

anca gidersin

Yorumu oyla      7      4  
Ramazan 7 Ocak 2023 Cumartesi 13:30

% 1 AL...ONUDA RÜYANDA GÖREMEZSİN...TÜRKİYE GENELİNDE ON BİN KİŞİNİN OYUNU DAHİ ALAMAZSINIZ....SEÇİM SONRASI TEKRAR YAZARIM....

Yorumu oyla      9      5  
7 Ocak 2023 Cumartesi 13:10

Kordon da miting yapın bakalım kaç kişi gelecek.

Yorumu oyla      9      4  
Asım ŞAİR 7 Ocak 2023 Cumartesi 12:07

" Aç Tavuk kendini buğday ambarında sanır. " Lütfen gerçekçi biraz olun Cüneyt bey..

Yorumu oyla      9      4  
erdal 7 Ocak 2023 Cumartesi 11:40

14 mü.. az çıkmış 44 bence..

Yorumu oyla      8      4  
VATANDAŞ 7 Ocak 2023 Cumartesi 11:26

İnşAllah cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra dükkanı kapatıp gitmezsiniz,çünkü izmirde yerelde etkili olacak ve bu chp'nin hizmet üretmeyen belediyecilik anlayışına son verecek alternatif partilere ihtiyaç var ve siz bu konuda çalışırsanız İzmirde sonuç alabilirsiniz...

Yorumu oyla      3      10  
7 Ocak 2023 Cumartesi 09:56

Muhalefetin oylarını bölmekten, AKP'nin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir işe yaramayacak. Her küsen parti kuruyor.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 lidere ‘stratejik imza’ yetkisi!
6’lı Masa’nın önceki akşamki 10. buluşmasından önemli kararlar çıktı. ...
Kurtulmuş'dan cumhurbaşkanlığı sistemi açıklaması!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Şimdi öyle anlaşılıyor ki ...
6'lı masa eleştiri: Özel kalem müdürü arıyorlar!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatlar Buluşması'ndaki konuşmasında, "Bunlar, ...
 
'Millet İttifakı’nın sembolü 6’lı Masa'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Millet İttifakı’nın ...
Bakan Özer: Tüm köy okullarını açacağız
Milli Eğitim Bakanı Özer, "Önümüzdeki 3 ay içerisinde Türkiye'deki hane ...
İnce, Sinan Ateş'in mezarını ziyaret etti!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, merkez Yıldırım ilçesinde ...
 
'Kin ve öfke insana özgü bir kavram değildir'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yörük Türkmen Çepni Kurultayı'na ...
'Cumhur ittifakı kendi göbeğini kendi kessin'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "6 Nisan'a kadar ...
'Karadeniz gazı' açıklaması: Pik dönemdeyiz
Ennerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, aksilik çıkmadığı takdirde, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva