HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2022 Pazartesi - 12:46

'İzmir'de şehir hastanesi açılınca 5 hastane kapanacak' iddiası Meclis'te!

CHP'li vekil Arslan, İzmir'de Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla 5 devlet hastanesinin kapanacağı iddialarını Meclis'e taşıyarak, "AKP bu hastaneyi kapatınca binası ve mevcut arazisi ne olacak acaba?" diye sordu.

 İzmir de şehir hastanesi açılınca 5 hastane kapanacak  iddiası Meclis te!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılması ile 5 devlet hastanesinin kapatılacağı iddialarını Meclis'e taşıdı. 

Arslan’ın açıklaması şöyle:

“Bayraklı Şehir Hastanesi temeli atılırken 36 ay içinde bitirileceği açıklandı. O tarihten günümüze tam 113 ay geçti. Bu 9 yıl demek. Yani 3 yılda bitirilecek hastane 9 yıl oldu hala bitmedi. Şimdi de İzmir kamuoyunu rahatsız eden bir söylenti ile karşı karşıyayız. Şehir Hastanesi hizmet vermeye başladığında İzmir merkezde halkımıza hizmet veren 5 devlet hastanesinin kapatılacağı konuşuluyor. Bu hastaneler; Alsancak Devlet Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Burada bir şeyi hatırlatmak isterim. Bu hastanelerden Alsancak Devlet Hastanesi 1857’den beri hizmet veriyor. Aynı zamanda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından sit binası olarak tescil edilmiş ve bahçesindeki asırlık palmiyeler ile birlikte koruma altında. AKP bu hastaneyi kapatınca binası ve mevcut arazisi ne olacak acaba?

'Kurumsal hafızayı darmadağın ediyor'

Yine bakınız Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi 1910 yılından beri, Behçet Uz Çocuk Hastanesi 1938’de yapımına başlanmış ve 1947’den beri sağlık hizmeti vermekte, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1958’den beri, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise 1971’den beri sağlık hizmeti vermekte. Yani, Cumhuriyetle ve Cumhuriyet öncesi sağlık hizmeti veren, köklü, kurumsal kimliği oluşmuş, mesleki birikimi, kadroları itibarıyla da müthiş bir deneyim ve tecrübeye sahipler. İşte AK Parti şehir hastaneleri politikası ile bu kadroları ve kurumsal hafızayı darmadağın ediyor.”

Devlet hastanelerinin bu yönü ile İzmir halkına çok ciddi hizmet verdiğini, insanların kolay ulaşabildiklerini, iyi hizmet alabildiklerini belirten CHP’li Arslan önergesinde Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti:

-36 ay içerisinde bitirileceği ilan edilen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü, temel atma töreninden günümüze 113 ay (9 yıl) geçmiştir. Bu süreç içerisinde Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü neden hala bitirilmemiştir?

-İlan edilen tarihin 3 katından fazla bir süre geçmesine rağmen bitirilmemesinde; 4 ayrı bakanın görev yapması, başbakanlık kurumunun kaldırılarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin olumsuz etkisi mi neden olmuştur?

-Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapımı için yüklenici firmaya önergenin cevaplandığı tarih itibarıyla yapılan ödeme miktarı ne kadardır?

-Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü tam teşekkülü olarak ne zaman hizmete açılacaktır?

-Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü hizmet vermeye başladığında şehir merkezinde hizmet veren; Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, olmak üzere, bu 5 hastanenin garanti verilen doluluk oranın sağlanması için kapatılacağı endişe ve söylentisi İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Sayın Süleyman Kaynak tarafından paylaşılmıştır. Söz konusu bu hastaneler kapatılacak mı?

-İzmir halkına çok ciddi hizmet veren, insanların kolay ulaşabildikleri, iyi hizmet alabildikleri bu hastanelere AK Parti iktidarları döneminde yapılan yatırım miktarı, bakım onarım, tadilat tamirat ve diğer hizmetlerle birlikte ne kadardır? Kapatılmaları halinde yapılan bu yatırım tutarları heba edilmiş olmayacak mı? Yine, kapatılmaları söz konusu ise hastanelere ait mevcut yapılar ve/veya araziler hangi amaçla kullanılacaktır?

 
İşsizlik açıklaması: Tek haneye indirdik
 
Bakanlık kararını verdi… Karaburun'da 'demir perde'ye onay!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğli gençleri 10 Ekim 2022 Pazartesi 13:40

Geçmiş olsun gitti 5 hastanenin arsası hemde en kral yerlerde

Yorumu oyla      4      3  
Skandal! 10 Ekim 2022 Pazartesi 13:08

Şehir içinde her gün binlerce insana hizmet veren bu hastaneleri kapatıp, dağ başındaki hastaneye göndermeye çalışmak bildiğin akıl tutulmasıdır. Bunun başka açıklaması yok. Siyasi intihar etmek isteyen varsa buyursun denesin.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den AK Parti'ye '344 milyon dolar' çıkışı: İzmir'e bunun hesabını nasıl vereceksiniz?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP'li 7 büyükşehir belediyesinin Cumhurbaşkanlığı, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sessiz kalamaz çünkü...
Mehmet KARABEL yazdı... Sessiz kalamaz çünkü...
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye sitem
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ...
 
Erdoğan'dan İzmir'e TEKNOFEST müjdesi!
Türkiye Gençlik Vakfı 5. Olağan Genel Kurul ve 6. Gençlik Buluşması’nda ...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'ye gitti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla ...
Çıray kongre sürecini değerlendirdi: Partililerin vicdanına bırakıyorum!
İYİ Parti’de yaklaşan kongre süreci öncesi kulislerde başkanlık için 4 ...
 
Erdoğan: Kimse bize faiz konusunda akıl vermesin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece ...
KKTC'den rest: BM'ye topraklardan çıkın diyebiliriz
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş ...
Babacan'dan aday çıkışı: Karar vereceğiz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Seçim takvimi biraz yaklaşsın, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva