HABERLER>EKONOMİ
4 Şubat 2015 Çarşamba - 13:23

'Gelinliğin başkenti' kapılarını 9.kez açtı

Alanında Avrupa’nın en büyük fuarı olan IF WEDDING FASHION İZMİR – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 9. kez kapılarını dünyaya açtı.

 Gelinliğin başkenti  kapılarını 9.kez açtı

İZMİR - Dünyadan ve Türkiye’den sektör temsilcilerini buluşturan IF WEDDING FASHION İZMİR – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 9. kez kapılarını açtı. Alanında Avrupa'nın en büyük, Türkiye'nin ilk ve tek Uluslararası Fuarlar Birliği’ne (UFI) üye olan fuarı, Kültürpark 5 No'lu Hol'de açıldı.

IF WEDDING'E MUHTEŞEM GALA



17’si yabancı olmak üzere 174 firmanın yer aldığı fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarcılığın Ulu Önder Atatürk'ün İzmir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği son derece ulvi bir görev olduğunu belirterek, “Önceki belediye başkanlarımız ve bizim yaptığımız gibi, bizden sonra görev yapacak arkadaşlar da bu görevi titizlikle sürdürecektir. Bu bilinçle çalışıyor, üretiyoruz. Yerelde kalkınmanın yol haritası ile ilerliyoruz. Birçok başarıya, ödüle layık görüldük. İzmir 2010 yılından bu yana kalkınma sürecinde. Elbette eksiklerimiz var ama samimiyetle çalışarak gideriyoruz. Fuar alanımız eksikti, 25 Mart'ta yenisini açıyoruz. Konser salonu yoktu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni hayata geçirdik. Opera ve kongre merkezinin de temelini atacağız. Turizmden, hizmet sektörüne, kültür-sanattan, tarıma ve sanayiye kenti büyütmek amacıyla çalışıyoruz. İzmir ve İzmirli ayağa kalktı. İzmir fuarcılığının alanı 5 kat büyüdüğüne göre, önümüzdeki iki-üç yıl içinde fuarcılık sektörü de kentte en az 5 kat büyüyecektir. Hedef budur” diye konuştu.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, fuarın her yıl katılım oranları ve kalitesiyle çıtasını daha iyi bir noktaya taşıdığını, önümüzdeki yıllarda da aynı performansı sürdürmek için çalışacaklarını belirtti, Özden, fuarın gelişmesine ve büyümesine maddi ve manevi her zaman katkı koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de fuarın çok başarılı olduğunu ve İzmir ile özdeşleştiğini belirterek, “Türkiye geçen yıl tekstil ve hazır giyim ihracatında rekor kırdı. Genel ihracata önemli ölçüde fark atarak düne kadar beğenilmeyen sektör farkını gösterdi. Başarı sorumluluğu artırır. 2016 yılında da bu fuar başarıyla kapılarını açacak. Bu yıl da sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirmiştir” dedi.


 GELİNLİK TASARIMLARI YARIŞTI
Açılış konuşmalarının ardından “İpek Yolu” temalı 6. Gelinlik Tasarım Yarışması düzenlendi. 240 katılımcının arasından finale kalan 15 tasarımın sergilendiği mini defile izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Yarışmanın jüri başkanlığını Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Atınç Abay yaptı. Yarışmanın jürisinde modacılar Atıl Kutoğlu, Zeynep Acar, Ertan Kayıtken ve Müşerref Ünlü, koreograf Uğurkan Erez, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Arzu Marmaralı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Nevbahar Göksel ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Moda Teknolojileri Alan Şefi Erin Karakoyunlu yer aldı.
Jüri üyelerinin değerlendirmesinden sonra, birinciliğe Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Taner Tabaklı, ikinciliğe İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü mezunu Elif Özkan, üçüncülüğe İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Neslihan Biri layık görüldü. Birinci olan Taner Tabaklı, ödülünü ve 10 bin liralık çekini Başkan Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.


 7 ŞUBAT'A KADAR AÇIK
Geçtiğimiz yıl Uluslararası Fuarlar Birliği’ne (UFI) üye fuar olarak açılan IF WEDDING FASHION İZMİR – 9’uncu Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ) tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF)  ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) destekleriyle organize ediliyor.

Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın bu yılki performans defilesi,  5 Şubat'ta Atlas Pavyonu'nda 2014 yılında “Beyaz Perde” temasıyla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi İzmir Ekonomi Üniversitesi GSF Moda Bölümü öğrencisi Tülin Gülhan tarafından gerçekleştirilecek.

7 Şubat tarihine kadar açık kalacak fuar, İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 17'si yabancı olmak üzere toplamda 174 firmanın katıldığı fuar organizasyonu sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zengin 5 Şubat 2015 Perşembe 08:10

zenginin halinden zengin anlar.

Yorumu oyla      11      5  
reco 4 Şubat 2015 Çarşamba 23:21

bi kiyak yapsalar da,parasiz kizlara gelinlik hediye etseler gosteriden sonra

Yorumu oyla      11      5  
reco baba 4 Şubat 2015 Çarşamba 16:29

her genc kizin ruyasi....bir dikis makinasi....kendi gelinligini kendi diken aglamaz

Yorumu oyla      11      5  
4 Şubat 2015 Çarşamba 14:47

önemli bir organizasyon var ama ulusal basının alakası yok. yazık. İstanbul da olsa canlı yayınlanır :))

Yorumu oyla      20      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Çekleri ağırladı: Karşılıklı ticaret mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, Çek Cumhuriyeti ...
İki birlikten tağşiş çıkışı: Nitelikli dolandırıcılık olsun
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün iki güçlü kuruluşu; zeytinyağında tağşiş’in ...
Türk ve Almanlar'ın alışveriş farkı
İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü ile Bremen Üniversitesi ...
 
Bank Asya'nın yönetim kurulunda sürpriz isim!
Bank Asya'nın yeni yönetimi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi. ...
İzmir'de bilim ve sanayiden büyüme mesajları
Türkiye, OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkelerinin üzerinde ...
Bank Asya'dan ilk açıklama!
TMSF, Bank Asya’nın çoğunluk hisselerine el koydu. BDDK, Bank Asya’nın ...
 
Flaş! TMSF Bank Asya'ya el koydu
BDDK, Bank Asya'nın yüzde 63'ünün TMSF'ye devrine karar verdi. Bankada ...
Benzin ve motorine zam: İşte yeni fiyatlar
Benzin 14 kuruş, motorin 9 kuruş zamlandı. Zamlı fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak.
ACE of M.I.C.E 26 Şubat'ta sizleri bekliyor
Türkiye’nin tek MICE endüstrisi fuarı “ACE of M.I.C.E. Exhibition”ın ikincisi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva