HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2021 Cuma - 11:32

'Cinayet ve ölü ortada' dedi: Katil nerede?

Menderes Belediyesi önceki dönem Başkanı Bülent Soylu’nun depremden mağdur gören vatandaşların yaşadığı Gümüldür ve Özdere’de "patates plan" çıkışına destek geldi. CHP’li eski Belediye Başkanı Ergun Özgün, “Üst ölçekli planlar yok sayılarak çalışma yapmışlar. Cinayet ve ölü ortadaysa katiller nerede?” dedi. Gümüldür eski Belediye Başkanı Bülent Rüzgar da, “Devlete karşı suçumuz varsa cezamızı çekeriz” ifadelerini kullandı.

 Cinayet ve ölü ortada  dedi: Katil nerede?

EGEDESONSÖZ- İzmir depreminin ardından ağır hasarlı ve orta hasarlı binalara ilişkin çalışmalar sürüyor. Deprem sonrasında 80 konutun zarar gördüğü Menderes İlçesi’ne bağlı Gümüldür’de evlerin yerine yenisini yapmak isteyen vatandaşlar imar planlarında yerlerin “tarla” vasfında olduğunu görünce yeni bir tartışma çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayından geçmeyen imar planlarının o dönem belde belediyeleri tarafından yapıldığı ve imzalandığı tespit edildi.

- MENDERES’TE DEPREM SONRASI İMAR KARMAŞASI: 'PATATES PLAN' İDDİASI!

Menderes’in AK Partili önceki Belediye Başkanı Bülent Soylu özellikle Gümüldür’de ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, “Patates yani sahte planlar yapmışlar” ifadelerini kullanmıştı.  Soylu ayrıca yaptığı açıklamada CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın bölgeye yaptığı ziyarette ve çeşitli platformlarda durumu kabul ettiğini de vurguladı.

KENT CİNAYETİ İŞLEMİŞLER
AK Partili Soylu’nun açıklamaları geniş yankı uyandırırken Menderes’te uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Ergun Özgün de durumu değerlendirdi. Özgün, “Bülent Soylu’nun yaptığı açıklamaların yüzde 99’u doğrudur. Zaten mevcut belediye başkanı da durumu kabul ediyor. Bu konuda bir hukuki sürecin başlatılıp başlatılmaması farklı bir durumdur. Genel olarak bakıldığında söz konusu alanlarda deprem sonrası yıkılan binaların yerine yenisi yapılamıyor. Menderes’in sahil bölgeleri dediğimiz Gümüldür-Özdere ve Ahmetbeyli kısımları “Dilek Yarımadası” dediğimiz çevre düzeni planına göre yapılmış. Dönemin Bayındırlık Bakanlığı yani şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut, gelişme, turizm alanlarını belirlerken tarla ve bahçe olan, imara açılmaması gereken alanları da net olarak ifade etmiş. Tıpkı Tahtalı Barajı ve Havzası’nın yapılaşma koşullarında olduğu gibi bu alanlar da tarif edilmiş. Plan yapma tekniğinde üst ölçekli planlara uygun olmayan bir çalışma yapamazsınız. Ne yazık ki o dönemki Özdere ve Gümüldür belediyelerini yönetenler istedikleri yeri imara açmışlar, parsellemişler, inşaat ruhsatlarını vermişler, oturma ruhsatlarını da onaylamışlar. Kısacası kent cinayeti işlemişlerdir. Şimdi gelinen noktada cinayet ortada, ölü ortadaysa katiller nerededir? Planları olmayan yerlerde verilen ruhsatlar da doğal olarak geçersizdir” diye konuştu.

Menderes Belediyesi’nin mevcut yönetiminin kısa süre içinde bir plan çalışması yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunması ve vatandaşın mağduriyetini gidermesi gerektiğini anlatan Özgün, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı 1/100 bin ölçekli planlarda kısmen de olsa ‘konut alanı’ lekesi bulunuyorsa buna göre büyükşehir ve ilçe belediyesi de çalışmayı tamamlamalıdır. İstediğinizde bunu üç ay gibi bir sürede yaparsınız. Ne yazık ki söylenenlerde hata, abartı, yalan yoktur. Menderes’in imar ve planlama açısından sorunları kısa sürede çözülmelidir” dedi.

DEVLETE KARŞI SUÇUMUZ VARSA…
Menderes’in eski Gümüldür Belediyesi’nde 2,5 dönem belediye başkanlığı yapan Bülent Rüzgar da AK Partili Soylu’nun açıklamalarını “saçma sapan” olarak nitelendirdi. Göreve geldiği 1997 yılından itibaren belde belediyesi kapatılana kadar başkanlık yaptığını anlatan Rüzgar, “Biz öyle büyük plan değişiklikleri yapmadık. Benden önce belediye başkanı Kamuran Cevizci’ydi. Görevi başında vefat ettiği için meclis içinden seçilerek ilk başkan oldum. Sonra da seçimle iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliklerim oldu. Gümüldür’ün planları 1984 seçimlerinde belediye başkanlığı koltuğuna oturan Esat Naci Çetin döneminde yapılmıştır. Biz o planların üzerinde ufak değişiklikler yaparak bugüne kadar geldik. Benim bir yasa dışı işim olsaydı, yargılanırdım. Birçok müfettiş geldi, gitti. Hiçbir şekilde bu konuda yargılama da olmadı. Ayrıca, Özdere’de o dönem İller Bankası’na planlar yaptırılmış. Gümüldür’de ise planları belediye adına özel bir şirket yapmış. 2007’de imar planları mahkeme tarafından iptal edildiği için sorunlar çözülemedi. Yapılması gereken şey eski planları masanın üzerine koyarak onları güncel hale getirmektir” diye konuştu.

Açıklamasında, “Devlete karşı suçumuz varsa cezamızı çekeriz” diyen Rüzgar, “Eski belediye başkanının “patates plan” tabirini ilk kez duydum. Bizim dönemimizde küçük, mevzi imar planları dışında bir işlem yapılmadı. Bazılarını da zaten mahkeme iptal etti. Benim yeğenimin Menderes Belediyesi’nde şu anda yetkili, başkan yardımcısı olmasının bu durumla ne alakası olabilir? Onlar da yanlış görüyorlarsa savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar. Ben kimi korumuşum? Gider mahkemede yargılanırız. Benim mal varlığım, ailem, yaşamım belli. Hakkımda konuşanlar kendilerine baksınlar. Menderes’te önceki belediye başkanı Gümüldür’de mandalina bahçesine düğün salonu yaptı. İmar planlarında tarla görünen yeri yapılar inşa ettiler. Seçimi 350 oyla kazanan birisi 8 bin 400 oy farkla kaybederek belediyeden gitti. Herkes kendisine baksın” ifadelerini kullandı. 

 
CHP'nin sendikacı vekillerinden kısa çalışma ödeneği mesajı
 
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li 3 Nisan 2021 Cumartesi 21:38

Menderes li kardeş varyant harita ne yandaş ne chp li hem biliyon hem iftira atıyon ayıp ayıp.

Yorumu oyla      2      3  
KSKLİ 2 Nisan 2021 Cuma 15:57

Türkiyede istisnasız tüm yazlıklar kaçak tarla vasıflı arazi üzerine yapılmıştır. Kentlerin doğru düzgün imar planı yok deniz kenarlarının mı olacak. Muhtardan onaylı parsellere yazlık dikildi 80-90 larda.

Yorumu oyla      2      3  
menderesli 2 Nisan 2021 Cuma 13:33

yapılan ne kadar hukuksuz işlem var ise iptali haktır. ama sn ergun özgün uzun yıllar bel. başkanı olduğunuz dönemde mendereste varyant harita isimli "yandaş" firma ile yaptığınız imar uygulamalarına maaşallah hiç değinmemişsiniz. tam bir rezalet. sayısız insan mağdur da kimin umurunda....

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin sendikacı vekillerinden kısa çalışma ödeneği mesajı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve ...
‘Pudracı’dan canlı yayında AK Partili Dağ’dan özür!
Lüks araçta uyuşturucu kullanırken görüntülenen AK Parti Genel Merkezi ...
Güvenlik soruşturması teklifi yeniden oylanacak
Meclis'te dün maddelerine geçilmesi reddedilen güvenlik soruşturması teklifi ...
 
'Bahçeli'yi evinde dinlenmeye davet ediyorum'
MHP lideri Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'ne yönelik açıklamalarını eleştiren ...
Tartışılan oylama için tezkere
Meclis Başkanı Şentop, güvenlik soruşturması gerilimiyle ilgili çıkan ...
Yeni iddia... 'Pudracı'nın referansı ortaya çıktı!
“Kokain değil pudra şekeri” diyen Kürşat Ayvatoğlu’nun AK Parti’deki referansı ...
 
CHP İzmir 'İstanbul Sözleşmesi' için birleşti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde iptal ...
Bergama'daki satış meclis gündeminde
6360 sayılı Bütünşehir Yasası’yla birlikte mülkiyetleri Bergama Belediyesine ...
Yıldırım, Menemen’de iddialı konuştu: İzmir Büyükşehir’i 2024'te kazanacağız!
AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ilçe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva