HABERLER>POLİTİKA
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 19:47

'Çetin Başkan'ın kendi görüşü' dedi... 'Soyer'in arkasındayız'

Gediz Nehri’nin kirliliğine dikkat çekmek için bir dizi program yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Manisa CHP İl Başkanı Semih Balaban destek verdi. Balaban, “Tunç Soyer’in sonuna kadar arkasındayız” derken CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Arık’ın sözleri için ise, “kendi görüşüdür” diye konuştu. Balaban, “Gediz Nehri’nin kirliliği, su kaynaklarının ve doğanın kirlenmesi hepimizin sorunudur” ifadelerini kullandı.

 Çetin Başkan ın kendi görüşü  dedi...  Soyer in arkasındayız

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kütahya’dan başlayan ve İzmir Körfezi’ne dökülen Gediz Nehri’nde yaşanan kirliliğe dikkat çekmek için yaptığı programın ardından yaşanan tartışma sürüyor. Başkan Soyer’i şov yapmakla suçlayan muhalefete nehrin geçtiği Manisa’nın CHP İl Başkanı Semih Balaban yanıt verdi. AK Parti ve MHP’li isimleri hedef alan Balaban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün’ün de görevini yapmadığını söyledi.

Karşılıklı açıklamalar devam ederken CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Arık’tan dikkat çeken açımlama geldi. Arık, Başkan Soyer’in kendilerine bilgi sormadığını söylerken, “Herkes kendi çöplüğünü temizlesin” açıklaması yaptı. İlçedeki arıtma tesislerinin çalıştırılmamasını eleştiren Soyer’e de yanıt veren Arık, Turgutlu OSB’deki arıtma tesisinin kısa sürede faaliyete geçeceğini anlattı.

Arık’ın sözleri için CHP Manisa İl Başkanı Balaban, “Çetin başkanın kendi görüşleridir. Turgutlu’nun belediye başkanı olarak fikirleri kendisine aittir” diye konuştu. Balaban ayrıca, “Tunç Soyer’in sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı.

SORUN HEPİMİZİNDİR
CHP Manisa İl Başkanlığı’nda da bir açıklama yapan Balaban, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ege Belediyeler Birliği Başkanımız sayın Tunç Soyer’in 4 günlük Gediz Havzası programında da Manisa’da ve diğer illerde birlikte olduk. 14 Temmuz Çarşamba günü Manisa’dan başlayan program Kütahya ve Uşak illerini kapsayarak en son İzmir’de Gediz Nehri’nin körfeze döküldüğü kısımda güzel bir mitingle sonlandı. Tunç Soyer’in temel politikası temiz Gediz, temiz yaşam, temiz tarım ve özellikle de başka bir çevre mümkün ile başka tarım politikasıydı. Gediz Nehri’nin kirliliği, su kaynaklarının ve doğanın kirlenmesi hepimizin sorunudur. Manisa’da Gediz ‘in kirlenmesi sadece CHP’lileri ve bazı kesimleri ilgilendirmez. Diğer bütün partiler olmak üzere AKP’lisi de MHP’lisi de bu olumsuz sorundan etkilenir. Bu sorunu çözmek için Tunç Soyer olaya müdahil olmuştur. Çünkü Gediz İzmir’i de ilgilendiren ve körfezi kirleten bir olgudur” dedi.

“ŞOV DEĞİL, GEDİZ’İ KURTARMAK İÇİN BİR EYLEMDİR”
CHP’li Balaban açıklamasında, Gediz için seferberlik başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Şov’ yapmakla itham eden MHP Manisa İl Başkanı Ömer Baysal’a da cevap verdi.

Soyer’in ‘Şov’ değil Gediz için bir eylem yaptığının altını çizen CHP’li Balaban şöyle konuştu; “MHP İl Başkanı Ömer Baysal geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada diyor ki ‘Turç Soyer gitsin Nif Çayı ile uğraşsın. İzmir’le uğraşsın’. Tunç Soyer hem Nif Çayı ile Hem Bakırçay’la hem de Menderes’le uğraşıyor. Hepsinde de çevre temelli sorunları çözmek için önemli bir efor sarf ediyor. Gediz konusunda da Tunç Soyer taşın altına elini değil, gövdesini koymuştur. Gediz ile ilgilenmesi Gediz ile ilgili Manisa’ya destek olması MHP il başkanımızı acaba neden rahatsız etmiştir? Neden bundan rahatsızlık duyulmuştur? MHP il başkanı açıklamasında ayrıca Tunç Soyer’i şov yapmakla itham ediyor. Hayır şov yapmıyor. Tunç Soyer yaşama dokunuyor, insanların daha mutlu, sağlıklı yaşaması için büyük bir emek harcıyor. Tunç Soyer gezilerinde şunu söyledi; ‘Alaşehir bölgesinde büyükşehir olarak ilk etapta 25 milyon liralık arıtma tesislerine katkı sağlayacağız. Paket arıtma tesisleri yapacağız’ dedi. Gölmarmara’daki gölede yaşanan su sıkıntısı sorununa çözüm bulmak için 10 gün boyunca Gördes Barajı’ndan su pompalayacağının sözünü verdi. Bunların uzaktan yakından şov ile ilgisi yoktur. Bunlar tamamen bir eylemdir. Tamamen Gediz’i kurtarmaya yönelik büyük hamlelerdir” diye konuştu

TARİH ASLA UNUTMAZ
CHP’li Balaban konuşmasında, 2009 yılındaki yerel seçimlerde MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ‘Temiz Gediz’ vaadini hatırlatarak şunları söyledi:

“Manisa için Gediz çok önemlidir. Yaşam kaynaklarımızdan biridir. Tarımı, çevreyi ve insan sağlığını da ilgilendirir. Özellikle de Manisalılar olarak Tunç Soyer’in bu kampanyayı başlatmasından büyük mutluluk duyduk. Bu kampanyanın sonuna kadar arkasındayız. 2009 seçimlerinde MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün en önemli projelerinden biri ‘Temiz Gediz’di. Tarih unutmaz. Cengiz Ergün o zamanki seçim vaatlerinde Gediz’in ıslah edileceğini, kenarlarında sosyal tesisler yapılacağını, yaşam alanları oluşturacağını ve orada insanların özgürce gezebileceğini söylüyordu. Ama 12 yıl geçti. Ama Gediz iyiye gitmedi. 12 yılda Gediz tam tersi ölme noktasına geldi. MHP il başkanına ve Cengiz Ergün’e şunu öneririm. Eskişehir büyükşehir belediyemizden gitsinler bu konuda örnek ve ders alsınlar. Oradaki Porsuk Çayı en önemli örnektir. Demek ki yapmak isterseniz her şeyi yapabilirsiniz. 12 yılda Gediz Nehri’nin ölme noktasına gelmesin de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin payı çok büyüktür. Diyorlar ki, ‘Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlar yaptık. Arıtma tesisleri kurduk’. Yaptığınız bu tesisler için teşekkür ederiz. Ama bunlar yeterli değil ve Gediz’in ölümünü engelleyemiyorlar. İşte bu nokta da Tunç Soyer taşın altına gövdesini koyuyor ve Gediz ile ilgili büyük bir kampanyayı başlatıyor. Bu kampanya lafta kalmıyor. Kendisi Gediz için 12 maddelik manifestosunu da kamuoyu ile paylaştı. Bizim farklı bir belediyecilik anlayışımız var. Bizim belediyecilik anlayışımız insana, doğaya, çevreye, tarıma yapılan yatırımdır. Ama MHP anlayışı onların takdiridir, binaya ve ranta yapılan yatırımdır. Bunun takdiri de sayın halkımız değerlendirecektir. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili gördüğümüz noktada en büyük borçlu belediyelerden biridir. Ege Denizli’den sonra bütçesine göre borçlu ikinci büyük belediyedir. MASKİ anlamında yaşanları da vatandaşlarımız biliyor. Türkiye’nin en pahalı suyunun tüketildiği illerden birisi Manisa’dır. MASKİ’de yaşanan sorunlar bir türlü çözülememektedir. Biz bunları korkmadan dile getireceğiz. Bizim amacımız kavga değil. Bizim amacımız Manisa’ya hizmet. İki büyükşehir belediyesinin işbirliği yapması Manisa’yı da, İzmir’i de ve Gediz’i de kurtarır”

 
Gurbetçiler o ilde nüfusu ikiye katladı!
 
Salgında günün bilançosu: 50 can kaybı, 7 bin 667 yeni vaka
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 20 Temmuz 2021 Salı 09:36

Aman doğru ve gerçek söyleyenlerin arkasında ve yanında olmayın, bizden olsun da ne olursa olsun zihniyeti devam ediyor...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjde'yi açıkladı
KKTC'de Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine seslenen ...
Turgutlu'nun CHP'li başkanı Soyer'e neden tepki gösterdi?
Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi atıklarının Gediz Nehri’ne akıtıldığını ...
Liderlerden Kurban Bayramı mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük ...
 
Erdoğan'dan Adalet Divanı'na başörtüsü tepkisi
KKTC ziyareti öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk'ünün ...
Sadece 1 oy farkla... Karacasu'da yeni başkan belli oldu!
Aydın'ın Karacasu ilçesinde mevcut belediye başkanının istifasının ardından ...
İYİ Partili Çıray'dan Bakan'a: 15 Temmuz şehitleri için toplanan paralar nasıl değerlendirildi?
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, ...
 
Erdoğan'dan bayram mesajında 'aşılanma' çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı video mesajında, ...
CHP İzmir'den miting gibi bayramlaşma! Seçim çağrısı yaptılar...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 1 Temmuz itibari ile birlikte ...
Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığına 2 gün vekalet edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva