HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2023 Perşembe - 13:23

'Benim girdiğim olaylarda 4-5 tane ölü olur'

Karagümrük Spor Kulübü'nün eski başkanı Yaşar Ecim ve Gürcan Tan'a silahlı saldırı davasında toplamda 239 yıl hapis cezasıyla yargılanan 'Nurişler' suç örgütü lideri Nuri Ergin, "Benim girdiğim olaylarda 4-5 ölü olur. Burada birinin dişi kırılmış, biri ayağından yaralanmış. Eğer ben bir suç işlemişsem, itiraf ederim. Bu olaylarla benim ilgim yok" dedi. Yaşar Ecim'i yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Metehan Türbedar ise, suçlamayı kabul ederek, Ecim'i sakat bırakmak amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. 

 Benim girdiğim olaylarda 4-5 tane ölü olur

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Nuri Ergin SEGBİS ile bağlanırken, 2 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlarıyla duruşmada hazır bulundu. Darbedildiği olayıyla ilgili söz hakkı verilen mağdurlardan Ali Güray Dindar, "Ben darbedilmedim. Dişim yemekten çıkan taş yüzünden kırıldı, şikayetçi değilim" dedi. Diğer mağdurlar da şikayetçi olmadıklarını belirtti. 

"SAKAT BIRAKMAK İÇİN YAPTIM TÜM ATIŞLAR BEL ALTINAYDI"
Karagümrük Spor Kulübü'nün eski Başkanı Yaşar Ecim'i yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Metehan Türbedar, "Yaşar Ecim beni sakat bırakacağını söyledi. Ben de o yüzden onu sakat bırakmak için bu eylemi yaptım. Tüm atışlar, bel altınaydı. İsteseydim, öldürücü bölgelerine de ateş ederdim. Yaşam Ecim'i ben vurdum. Adamlarıyla bana saldırdığı için kinlendim. Kimsenin tetikçisi ve azmettiricisi değilim. Örgüt şeklinde bu kalabalıkla yargılanmak istemiyorum" dedi. 

"BEN ÇOK BÜYÜK OLAYLARA KARIŞTIM AMA BU OLAYLA İLGİM YOK"
Sanıklardan 'Nurişler' suç örgütü lideri Nuri Ergin ise, 29 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, "Bu dava kumpas davasıdır. Benim girdiğim olaylarda 4-5 ölü olur. Burada birinin dişi kırılmış, biri ayağından yaralanmış. Bunların hiçbirini tanımıyorum. Ben çok büyük olaylara karıştım, sütten çıkmış ak kaşık değilim. Cinayetler işledim. Ben gaspçı değilim, onun bunun gibi değilim. Beni ihbar edenler şu anda dışarda. Ben bunlara babalık yaptım, bunlar bana hainlik yaptı. Eşimin ve annemin cenazesine gidemedim. Oğlum kıskanıldı ve kumpasla bu davaya adını eklediler. Benim evladım kalp krizi geçirdi, stent takıldı. Eğer ben bir suç işlemişsem itiraf ederim. Evet, ben bir çıkar amaçlı suç örgütü lideriyim. Nejat Ergin yaşıyorsa, benim ismimden dolayı yaşıyordur. Yazıklar olsun. Yaşar Ecim'in vurulmasıyla ilgim yoktur. Sümüklü takımı bunlar, beni bunlarla muhattap etmeyin. Ben yapmadığım bir suçu itiraf etmem. 3 çocuğum var, 3'üne de babaları kurban olsun" diye konuştu.  

Diğer tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.  Mahkeme heyeti, Nuri Ergin'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamını karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatih Karagümrük Spor Kulübü'nün eski Başkanı Yaşar Ecim'in, bir futbol maçında Erzurumspor taraflarlarının yaptığı 'Nuri Ergin' tezahüratlarına Karagümrük tribünlerinin katılmaması nedeniyle, silahla saldırıya uğradığı belirtildi. Örgüt lideri Nuri Ergin'in cezaevinden telefonla aradığı kişilere "Ben ömrümü Karagümrük'e verdim, bu kadar ceza yattım. Erzurumlular 'Nuriş' diye bağırır da Karagümrüklüler nasıl bağırmaz, onlara söyle hepsini öldüreceğim" diyerek, Kulüp Başkanı Yaşar Ecim ve yönetimindeki kişileri tehdit ettiği bildirildi. Ecim'in 12 Eylül 2020'de Beylikdüzü'nde bir mekan çıkışında silahlı saldırıya uğradığı ve bacağından yaralandığı, yanında bulunan Gürcan Tan'ın ise seken kurşunlar nedeniyle yaralandığı anlatılan iddianamede, sanık Nuri Ergin hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', iki kez 'Olası kastla yaralama' ve 16 ayrı suçtan toplamda 84 yıl 4 aydan 239 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıkların da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi. (DHA)

 
İhracatçı,13 milyar liralık kredi kullandı
 
Şehir Tiyatrosu, çocuklar için perdelerini açtı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Ocak 2023 Perşembe 13:37

Yav he he! Belindeki silaha, yanindaki çakallara güvenen mafya diye geziyor. Bu tipler gece yalnız sokağa çıkamaz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devleti 86 milyon zarara uğratmışlardı... 11 gözaltı!
İstanbul'da merkezli 6 ilde, hayali ihracat yaparak devleti 86 milyon ...
Otomobil TIR'ın altına girdi... Sürücü öldü!
Bursa'da emniyet şeridinde park halindeki TIR’a çarparak altına giren ...
Türk Eğitim Derneği'nden sınavsız üniversite önerisi
Türk Eğitim Derneği (TED), üniversite sınav sistemi ve lise eğitimine ...
 
İzmir'de zehir tacirlerine baskın... 828 bin sentetik hap ele geçirildi!
İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 828 bin 356 ...
MİT yalanıyla cinsel saldırıda yeni tutuklama!
Konya'da lise öğrencisi G.A.'nın (17), 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na ...
13,8 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Adana'da, polisin arama yaptığı depo ve araçlarda, tütünle doldurulmuş ...
 
Havada panik: Uçağa yıldırım çarptı!
Anadolujet Havayolları'nın İstanbul-Antalya seferini yapan uçağına yıldırım isabet etti.
Kuryelerin ölümüne yarışı... İzmir'de sessiz sedasız yiten 15 can!
İzmir Motor Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, İSİG'in 2022 raporuna ...
Minibüs, otomobile çarptı: 21 yaralı
Ankara'da kaçak göçmenleri taşıyan minibüs, önce kaza yapan bir otomobile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva