HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2023 Salı - 20:54

'Afet Yeniden İmar Fonu' teklifi Meclis'te

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda AK Parti'nin kabul edilen grup önerisi; 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması'na İlişkin Yasa Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. Muhalefet parti gruplarının önerileri ise reddedildi.

 Afet Yeniden İmar Fonu  teklifi Meclis te

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, "Aile Hekimliği Derneğinin verilerine göre her saat başı 1 doktor şiddete maruz kalmaktadır; ayrıca, sağlık çalışanlarının yüzde 72'si en az bir defa şiddete maruz kalmıştır. Bunlar çok yüksek oranlardır yani her 4 sağlık çalışanından 1’i en az bir defa şiddete maruz kalmıştır. Dolayısıyla, burada mutlak suretle tedbir alınması gerekiyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 14 Mart Tıp Bayramı’na vurgu yaparak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.' sözünün ihtiva ettiği anlam bu milli şuurda gizlidir. Dün işgallerin, salgınların ve savaşların gölgesinde cansiparane görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarımız, bugün de salgınların ve afetlerin zor koşullarında gece gündüz demeden canla başla çalışmaktadır. Sağlık çalışanlarımız devlet, millet el ele verdiğimiz bütün mücadelelerin en önemli unsurlarıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda atılan her adımın yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş da sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülemediğine dikkat çekerek, "Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Hekimler, sağlık emekçileri bugünü ne kadar bayram olarak kutluyor acaba? Emeklerinin, liyakatlerinin öngörülmediği, nöbet saatlerinin uzunluğu ve sıklığından ötürü çok zorlu koşullara maruz kaldıkları, sağlıkta şiddetin hala temel bir gündem olarak devam ettiği, ücretlerinin düşüklüğü, özlük haklarının yokluğu ve eksikliği bu süreçte mevcut ve bu ne kadar bayram olarak kutlanmaya izin verirse o kadar kutlanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümetin, 'sağlık' politikasını eleştirerek, "Bugün, Tıp Bayramı Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul ediliyor ama ne ülkemiz bir bayram yaşayacak havadadır malum ne de sağlık çalışanları haklarına kavuşamadıkları, tehdit edildikleri, başka ülkelere göçe zorlandıkları, sağlıkta şiddetin canlarını aldığı ve sağlığın ticari bir faaliyet olarak görüldüğü bu süreçte bir bayram yaşayacak durumdadırlar. Ama bu olumsuzlukların ortadan kalktığı, sağlık emekçilerinin her birisinin haklarını aldığı ve meslek örgütlerinin şeytanlaştırılmayıp, hor görülmeyip meşru muhataplar olarak kabul edildiği yarınlar 14 Mayıs'tan sonra yakındır diyorum" yorumunda bulundu.

Özel, staj mağdurlarının da sorunlarını hatırlatarak, "Staj mağdurlarına sözümüz sözdür, CHP iktidara geldiği gün muhalefette olsa Anayasa Mahkemesinde hakkınızı arayacak. Millet İttifakı olarak, bu sözü veren bugünün bütün muhalefet partileri olarak bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Doktorlarımız özellikle pandemide, şu günlerde deprem bölgesinde canla başla çalışıyorlar. Sadece onlar değil, onlarla beraber çalışan pek çok sağlık çalışanı arkadaşımız özveriyle görevlerini ifa ediyorlar. Bu özel gün de adı 'bayram' evet, çokça hekim arkadaşımızı, sağlık çalışanımızı depremde şehit verdik. Onları da tekrar rahmetle yad ediyorum ve bütün gücümüzle de mesleklerini en güzel şekilde ifa etmeleri konusunda gayret sarf edeceğimizin bir kez daha altını çizmek istiyorum" dedi.

Türkiye'nin ilk yerli otomobili olan TOGG'un 16 ve 27 Mart tarihleri arasında ön satışlarının yapılmaya başlandığını bir kez daha duyuran Zengin, "Bu da Türkiye için çok önemli bir adımdır. Sayın Bakana ve tüm çalışma arkadaşlarına da hassaten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 '6284, BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR'
Zengin, Yeniden Refah Partisi'nin, 6284 sayılı Kadına Yönelik Şiddetle alakalı yasanın kaldırılmasına yönelik açıklamalarına Genel Kurul'da muhalefetin gösterdiği tepkilere ilişkin açıklamalarda bulunarak şöyle dedi:

"6284’le alakalı açıklamaları kamuoyunda duyduğumuz zaman, Yeniden Refah Partisi'nin açıklamalarını, doğrusu ben birinci elden bu konuşmaya şahit olan Sayın Bakanımdan, Sayın Başbakanımızdan ve şu andaki Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım Beyefendi’den öğrenmek istedim, nasıl bir konuşma gerçekleşti? Çünkü ben bu konuşmayı dinlediğim zaman böyle bir konuşmanın olamayacağını düşündüm. Ve kendisiyle yaptığımız konuşmada, bu ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu, böyle bir konunun hiç gündeme gelmediğini, hiç konuşulmadığını ifade etti. Bu konu muhakkak suretle Yeniden Refah Partisi'nin gündemindedir, aynen Saadet Partisi'nin gündeminde olduğu gibi; Saadet Partisi de defaatle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla alakalı, 6284’le alakalı görüşlerini çokça kamuoyuyla paylaştı. Yeniden Refah Partisinin görüşüdür ama biz AK Parti olarak, Sayın Bakanımız Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaptı, Sayın Binali Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi, 'Bu konu hiç gündeme gelmedi bu konuşmada' diye ifade etti ve ben de buradan söylüyorum; 'Bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir 6284.' Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda da katılan tüm kadın STK’ların da var olduğu toplantılarda da bu aynen böyle zaten ifade de edilmiştir. Doğrusu, bu konu üzerinden, kadın meselesi üzerinden ayrışmayı çok sorunlu buluyorum."

Konuşmaların ardından, grup önerilerine geçildi. CHP'nin depremden sonra meydana gelen aksaklıklar, HDP’nin depremlere karşı alınması gereken tedbirler ve İYİ Parti’nin depremzedelere destek ödemeleri konulu grup önerileri reddedildi. AK Parti’nin, gün, gündem ve Genel Kurul'un çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi ise kabul edildi.

AK Parti’nin kabul edilen grup önerisine göre; Afet Yeniden İmar Fonu Kurulması'na İlişkin Yasa Teklifi'nin gündemin ön sıralarına alınması kabul edildi. Ayrıca Genel Kurul’un gündemindeki konuların tamamlanmasına kadar Genel Kurulu'un cuma günü de çalışmasına karar verildi.

Genel Kurul’da kabul edilen grup önerisi doğrultusunda; Afet Yeniden İmar Fonu Kurulması'na İlişkin Yasa Teklifi'nin görüşmeleri başladı. (DHA)

 
FIFA 2026'ya 48 takım katılacak!
 
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi sergilerle renklenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de aday adayları başvuruları başladı!
Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini başlatması ile birlikte siyasi ...
Karamollaoğlu'ndan çok sert 'aşevi' tepkisi!
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, parti teşkilatının Malatya'da ...
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplandı
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini tüm yönleriyle araştırılması ...
 
Destici: BBP Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girecek
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi, Cumhur İttifakı ...
Kılıçdaroğlu Suriye sınırında: Sınır namustur!
Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; ...
AK Parti İzmir'de 6 ilçenin başkanı belli oldu!
AK Parti İzmir’de milletvekilliği aday adaylığı için 6 ilçe başkanın istifası ...
 
CHP'li Özel, Bakan Soylu'ya tazminat ödeyecek
çişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den manevi ...
'14 Mayıs'tan sonra yeni bir güne başlayacağız'
Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Devlet Bahçeli adaylık başvurusunu yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva