HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2023 Salı - 14:18

'14 Mayıs'tan sonra yeni bir güne başlayacağız'

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, afet bölgesinde. TBMM'de grup kürsüsüne veda eden Kılıçdaroğlu, kamuoyuna Millet Buluşması'nda Hatay'dan seslendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "14 Mayıs'tan sonra yeni bir güne başlayacağız. Hatay da, Kahramanmaraş da yeni bir anlayışı görecek. Hiç kimsenin ötekileşmediği bir ufku görecek" dedi.

 14 Mayıs tan sonra yeni bir güne başlayacağız

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 20 Şubat'ta Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem ile yıkılan afet bölgesi Hatay'a gitti. Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde aynı zamanda Millet İttifakı'nun cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik ediyor. 

Cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsüne veda eden Kemaş Kılıçdaroğlu, seslenişlerini Türkiye'nin dört bir yanında kentlere yaptığı ziyaretlerde gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu bugün ise Hatay EXPO'da kurulan çadırda yurttaşlara sesleniyor.

Kemal Kılıçdaroğu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Slogan da yok pankart da yok. Hepinize teşekkür ederim. 

85 milyon insanı hiçbir ayrım yapmadan kucaklamak boynumun borcudur. Zor günlerden geçiyoruz. Bazı acılar var ki yüreğimizin köşesinde devamlı durur. Depremin yarattığı büyük acı bütün dünyada yankılandı. Birlikte olmak, beraber olmak, yaralarımızı sarmak gibi hasleti asla unutmayacağız. 

Hatay’da ilk toplantıyı yapıyorum. Bundan sonra millete sesleneceğim.

Bayrağımızın ne kadar değerli olduğunu biliriz. Vatanımız da bizim için değerlidir. Buraya gelirken mezarlıkları ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat, 'Bayrakları indirin' diye. Bunun olur olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı. Asla kabul etmiyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybettiği vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bir bakan telefon edecek, indirecekler bayrakları. Ne günlere kaldık...

Depremin olduğu andan itibaren hepimiz hareket halindeydik. Depremin olduğu yerde büyük bir travma vardı, o şoku atlatmamışlardı. Ama Anadolu'dan binlerce insan geldi. Arama kurtarma ekipleri, yiyecekler... Ekrem İmamoğlu koordinatör olarak görev yapıyor. Kendisine teşekkür ederim.6693 kişi İBB koordinatörlüğünde görev yaptı. Görev yapanlara da teşekkür ederim.

14 Mayıs'tan sonra yeni bir güne başlayacağız. Hatay da, Kahramanmaraş da yeni bir anlayışı görecek. Hiç kimsenin ötekileşmediği bir ufku görecek.

Şimdi 'Çiftçinin, esnafın kredisi var ödesin', nasıl ödeyecek? Herkes kenti terk etmeye başlamış. Olağanüstü hallerde olağanüstü kararlar alınır. Esnafın, çiftçinin kendisine dönmesi için ona destek vereceksiniz. Bir olayla karşılaştığınızda derhal planlarsınız. Kısa, orta, uzun dönemde ne yapacağım... Aksi halde devleti yönetemezsiniz. Beşeri sermayeden büyük kayıp var. Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya'ya gittim. Hatay'a 4'üncü gelişim. Nitelikli eleman kenti terk etmiş vaziyette. Fabrikaların çalışması, esnafın dükkan açması lazım. Okulların açılması lazım. Yapamıyorsanız bize söyleyin yaparız hepsini. Bir kenti kent yapan unsurlardan birisi de o kentteki entelektüel birikimdir. Kenti kent yapan ruhtur, bu ruhun korunması lazım.

 
Haluk Bilginer taburcu oldu
 
Yunan yine itti... 'Ölüm Denizi'nde 4 cenaze daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli adaylık başvurusunu yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e 'dönüşüm' salvosu: 2,5 yılda Büyükşehir'in hafriyatı dahi kalkmadı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, depreme dayanıksız olduğu ...
CHP'de aday adaylığı hazırlıkları... İki isim İzmir'den sorumlu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ...
 
AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı
AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ...
Semra Güzel hakkında yeni iddianame!
Silivri'de bir dinlenme tesisinde başkası adına düzenlenmiş kimlikle yakalanan ...
CHP İzmir’de bu kez eski il yöneticileri buluştu… Toplantıda neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, seçime kısa ...
 
CHP’li Beko'dan Bayraklı'daki konteyner kent için acil çağrı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen ...
MHP'de milletvekili adaylık başvuruları başladı
Milliyetçi Hareket Partisi'nde milletvekili aday adaylığı başvuru süreci ...
Bakan Özer: Deprem bölgesinden 242 bin 904 öğrenci nakledildi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva