Büşra ÇETİNKAYA/ EGEDESONSÖZ - İzmir'de, boşanma aşamasındaki olduğu erkek Serdar Karamus (31) tarafından parkta öldürülen Gözde Karamus’un (29) davasında karar duruşması, Karşıyaka Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Savcılık mütalaasında " sanığın, eşi ve kadını kasten öldürme suçundan takdir indirimi uygulanmadan cezalandırılması" ifadeleri yer aldı.

AVUKAT BÜBER: TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ
Duruşmada mütalaaya karşı beyan veren Madi ailesinin avukatı Kubilay Büber, "Sanık Gözde'yi sürekli takip edip rahatsız etmekteydi. Sanık savunmasında olay yerine konuşmak için gittiğini beyan etmişse de konuşmak için giden birinin yanında silah taşıması olağan değildir. Bu olayın tasarlandığı açıktır. Tasarlayarak öldürme suçundan da cezalandırılmasını, dosyada haksız tahrik indiriminin de uygulanmamasını talep ediyoruz" dedi.

SANIK AVUKATI: MÜVEKKİLİM PİŞMANLIKTAN İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU
Sanık avukatı söz alarak, "Müvekkilimin tasarlayarak öldürdüğü iddialarını kabul etmiyoruz. Boşanma aşamasındaki bir kişinin eşiyle iş yerinde görüşmeye gitmesi normaldir. İş yerindeki tanıklar dinlendiğinde müvekkilimin taşkınlık yaptığı belirtilmemiştir. Müvekkilimin sürekli takip ettiğine dair biri delil yoktur. Müvekkilimin yanında 70 yaşında annesi vardır, 70 yaşındaki biriyle beraber takip etmesi olağan değildir. O gün de rastlantı icabı bir araya geldikleri aşikardır. Maktül ile aralarında geçen diyaloglar ve haksız hareketler ve sözler sonucunda, hiddet ve şiddet büyümüş ve söz konusu eylem gerçekleşmiştir. Haksız tahrik indirimi uygulanması için yeterli bir sebeptir. Yargılama sürecinde de müvekkilim pişmandır. Kaçma imkanı varken yapmıyor. Maktülden iki üç metre uzaklaştıktan sonra silahı çenesine sıkıyor, dosya kapsamında bulunmasa da ölmeyince biri kere daha sıkıyor çünkü çenesinde iki mermi izi var. İntihar girişiminde bulunmuştur ve bir insanın bu eylemden dolayı pişmanlığını bundan farklı olarak ortaya koyması mümkün değildir. Hükümle birlikte tahliyesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SANIK KARAMUS: GÖZDE'NİN SÖZLERİNİ KALDIRAMADIM
Sanık Karamus, son savunmasında "Ben Gözde'nin sözlerini kaldıramadım ona ateş ettim, kendime de iki kez ateşe ettim" dedi

MAHKEME KARARINI VERDİ
Sanık Karamus hakkında, kadına karşı kasten öldürme suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet, silah kullanma suçunda 2 yıl 6 ay hapis ve 1000 TL para cezası hükmü verildi.



ANNE MADİ: BAŞKA GÖZDE'LER ÖLMESİN
Duruşma sonrası açıklama yapan Anne Gülhan Madi, " Başka Gözde'ler olmasın. Kadın örgütlerine, avukatlara, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi