SİYAD Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

“En İyi Film” ödülüne layık görülen Zerre, geceden üç ödülle ayrılırken Kıvanç Tatlıtuğ’a “En İyi Erkek Oyuncu” ödülün getiren Kelebeğin Rüyası beş ödül alarak geceye damga vurdu.

Dizi çekimleri nedeniyle Moskova'da bulunan Tatlıtuğ, geceye bağlanarak katılamadığı için üzgün olduğunu dile getirdi.

Törende konuşan SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Onursal Başkanı Atilla Dorsay, Türkiye'nin zor bir dönem geçirdiğini belirterek, "Böyle zamanlarda, bu gece ve benzeri sanatsal etkinlikler, biraz fantezi görünebilir. Ancak ben, bu gibi dönemlerde sanatın birleştirici, iyileştirici, insan ruhunu yüceltici gücünün, herkese bireysel ve toplumsal düzeyde iyi geleceğine ve bizleri daha iyi, daha sağlıklı düşünmeye teşvik edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Dorsay, konuşmasının ardından, meslekte 50. yılını kutlayan sinema yazarı Sungu Çapan'a "SİYAD Özel Ödülü"nü verdi. Atilla Dorsay, 1981 yılında oynadığı "Düşman" filmi ile ödüle layık görülen Aytaç Arman'a da "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü takdim etti.

Törende, Erdem Tepegöz'ün yönettiği "Zerre" "En İyi Film Ödülü"nü alırken, Reha Erdem "Jin" ile "En İyi Yönetim Ödülü"nün, Jale Arıkan "Zerre" ile "Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nün, Kıvanç Tatlıtuğ ise "Kelebeğin Rüyası" ile "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nün sahibi oldu.

"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü", "Kelebeğin Rüyası" ile Farah Zeynep Abdullah'a, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü" ise "Yozgat Blues" filmindeki performansı ile Nadir Sarıbacak'a verildi.

"Ahmet Uluçay Umut Ödülü"ne "Küf" isimli filmi ile layık görülen Ali Aydın, ödülünü, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'in elinden aldı.