CHP içerisinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için 108 milletvekilinin imza attığı öğrenildi. Ayrıca parti içerisinde bazı vekillerin Emine Ülker Tarhan'ın adaylığını istediği konuşuluyordu. Deniz Baykal, İlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, Hüseyin Aygün, Adnan Keskin, Nur Serter, Metin Lüfti Baydar, Arif Bulut, Osman Kaptan, Ali Rıza Öztürk, Yıldıray Sapan ve dört vekilin daha Ekmeleddin İhsanoğlu için de Emine Ülker Tarhan için de imza atmayacakları öğrenildi.

Böylece muhalif vekillerin başka bir ismi aday gösterebilmek için yeterli olan 20 imzayı bulmaları zor görünüyor. Çünkü CHP'nin Meclis'te 130 koltuğu bulunuyor. Bunlardan 108'ü İhsanoğlu'nun adaylığına destek veriyor, 15 kişi iki isim için de imza vermiyor. Deniz Baykal'la hareket eden vekillerin destek vermemesi durumda Tarhan'ın Köşk adaylığı zor gözüküyor.

Kulislerde konuşulanlara göre Tarhan'a imza veren vekiller ise şu isimlerden oluşuyor, Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz, Ümit Özgümüş, Ali Haydar Öner, Birgül Ayman Güler, İsa Gök. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Milletvekili Nur Serter de imza attı.

İMZA ÇEKECEKLER VAR İDDİASI
İhsanoğlu'nun adaylığı için imza veren bazı milletvekillerinin imzalarını çekmeyi düşündükleri ve Tarhan'ın adaylığını desteklemek istedikleri öne sürüldü. CHP ve MHP İhsanoğlu'nun adaylık başvurusunu bugün 13:00'de yapacak. Tarhan'ın adaylığı için girişim başlatan isimlerin ise yarın bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacakları belirtildi.

TWİTTER'DA TT OLDU
Emine Ülker Tarhan için sosyal medya sitesi twitter'da da kampanya başlatıldı. # Atatürk 'ünKızı EmineÜlkerTarhan ve #KöşkeYakışır EmineÜlkerTarhan hashtag'leri twitter'da en çok bahsedilen konular arasına girdi.