EGEDESONSÖZ - Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 18 Mart 2026 tarihli duyuruyla Türkiye genelinde çok sayıda taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirme kapsamına aldı. Listede Ege Bölgesi’nden özellikle Muğla/Bodrum ve Aydın/Didim’deki parseller dikkat çekti.

Duyuruya göre Bodrum’un Karakaya Mahallesi’nde farklı büyüklüklerde 8 parsel ihaleye çıkarılırken, geçici teminat bedelleri 1,5 milyon TL ile 26 milyon TL arasında değişiyor. Didim’de Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan 2 parsel de satış listesinde yer aldı.

Özelleştirme listesinde Ege’deki taşınmazların önemli bölümünün turizm potansiyeli yüksek kıyı bölgelerinde yer alması dikkat çekti.



Bodrum'da satışa çıkarılan 116 bin metrekarelik parsellerim ticaret-konut ve turizm imarlı ve özel eğitim tesisi imarlı olduğu görüldü.

Afyonkarahisar'da kaza: 3 yaralı!
Afyonkarahisar'da kaza: 3 yaralı!
İçeriği Görüntüle



Didim'de satışa çıkarılan 8 bin metrekarelik parseller de imar planlarında ticaret-turizm ve konut alanlarında kalıyor.

İhale sürecinin pazarlık usulüyle gerçekleştirileceği belirtilirken, son teklif verme tarihleri Ege’deki taşınmazlar için 28-29 Nisan 2026 olarak açıklandı.