Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bayraklı'da gerçekleştirilen belediye meclis toplantılarında sürekli kavgaları ve atışmaları ile gündeme gelen, zaman zaman birbirleri hakkında dava açan CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe bu ilginç bir konu nedeniyle karşı karşıya geldi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın Ege TV'ye yaptığı 'Kenti yönetmeye talip olacak başkan ve meclis üyeleri ruh sağlığı raporu getirmeli' açıklaması sonrası İzmir siyasetinde bu ilginç öneri polemik konusu oldu. CHP'li Başkan Karabağ'ın bir anda ortaya önerinin muhatabı olarak akla ilk gelen isim AK Parti rozeti taşıyan Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'ydi… Uzun yıllar CHP'de siyaset yaptıktan sonra AK Parti'ye geçen ve yaptığı etkin muhalefetle Başkan Karabağ mecliste ve mahkeme salonlarında sık sık karşı karşıya gelen Boztepe, özel bir tıp merkezine giderek 'akıl ve ruh sağlığı yerindedir' raporu aldı.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İlhan Kandemir'e muayene olan Boztepe'nin yapılan testinde sorun çıkmadı. Raporda, 'Yapılan psikiyatrik muayenede Hüsnü Boztepe'nin duygu, düşünce ve davranışları normal sınırlar içinde olup herhangi bir ruhsal rahatsızlığı yoktur' ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN KENDİSİNE BAKSIN!

Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın çağrısının çok ilginç olduğunu ifade eden Boztepe, 'Başkan çıkmış 'kenti yönetecekler ruh sağlığı raporu alsın' diyor. Bu açıklamaları yaparken seçilmiş insanlara ve halkın oy verdiği kişilere hakaret ediyor. Başkan adaylık başvurusu yaparken ruh sağlığı raporu vermiş mi? Önce kendisini değerlendirmesi lazım. Ben de seçilmiş insanların adına bu garip çağrı üzerine doktora giderek rapor aldım. Bir sorun olmadığı da tıbbi olarak tescillendi. Aslında başkanın çağrısının sorgulanması gerekir. Bunu 400 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanı nasıl yapabilir? Seçimlerde aday olanların değil kendisinin rapor alması lazım. Ben tamamen bu konuya dikkat çekmek için bu tavrı gösterdim. Üç buçuk yılda yaptığımız muhalefet sayesinde belediyeyi birçok sorundan, yönetim zafiyetinden kurtardık. Uyarılarımız sayesinde birçok konuda doğru bulundu' dedi.