Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçmesi ile ilgili olarak tartışmalar sürüyor.
Çerçioğlu’nun AK Parti’ye transferi sonrası parti içinde ‘ön seçim’ tartışmaları yeniden başladı.
Önceki Dönem CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Çerçioğlu’nun 2018’de gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı’nda kabul edilen ön seçim önergesini yeniden oylattığını aktardı.
O KÖTÜLÜĞÜ DE YAPMIŞTI
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Tacettin Bayır, “2018’deki tüzük kurultayımızda Divan Başkanı yaptılar bunu. Tüzükte ön seçim meselesini tartışırken biz önerge verdik. Milletvekilleri ve belediye başkanlarının ön seçimle belirlenmesi için. Oylamaya sunuldu ve oylamada kabul edildi. Ancak bu 10 dakika ara verdi. 1 saat sonra kurultayı topladı ve oylayıp kabul edilen maddeyi bir daha oyladı. Ön seçimi geri attı. O zaman biz çok kızmıştık. O kötülüğü de yapmıştı” dedi.
SAĞ KAFA İLE GELDİYSEN VE PARTİNİN MUTFAĞINDA YETİŞMEDİYSEN OLMUYOR
Çerçioğlu’nun kendini kurtarmak için AK Parti’ye gittiğini belirten Bayır, “Bugüne kadar sosyal demokrat politikada görev yapan 2 dönem milletvekilliği, 4 dönem belediye başkanlığı yapan birisi. Bu parti Özlem Hanıma ne istediyse verdi. Ama anlaşılıyor ki sağ kafa ile geldiysen ve partinin mutfağında yetişmediysen olmuyor. Uzun süredir partiden ihraç edilmeyi bekleyen davranışlar sergiliyordu. Bir anlamda kendini kurtarmak için gittiğini düşünüyorum. Bir takım hesap kitaplardan yaptığı yanlış şeyler varsa artık savcılar gitmez üzerine. Önümüzdeki seçimde göreceğiz. Madem o kadar büyük AKP aday göstersin ve kazansın görelim” dedi.





