EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye şirketlerinden İZDOĞA, İZULAŞ ve İZBETON’da çalışan 1030 işçiyi işten çıkarma kararı alması ve işten çıkarmaların başlaması sonrası bu şirketlerde örgütlü Belediye-İş İzmir Şubeleri eylem kararı almıştı.
Alınan eylem kararı doğrultusunda Belediye-İş İzmir Şubeleri binalarının önünden Egemenlik Binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirirken bugün ise eylemlilik sürecinde yeni bir karar alındı.
Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlık makamı olarak kullandığı Egemenlik Binası önüne giden Belediye İş üyeleri, bina önünde çadır kurdu. İşçilerin burada bekleyişini sürdüreceği ve işlerini geri alana kadar eylemlilik sürecini devam ettirecekleri belirtildi.
'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
Belediye-İş sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, "Onurlu mücadelemizin 2'nci günündeyiz. Arkadaşlarımız iş başı yapana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Cemil Bey'e seslenmek istiyorum. Arkadaşlarımızı işten çıkarmanızın sebebi neydi? Bir haksızlık, adaletsizlik var. Ağır iş kollarında çalışan arkadaşlarımız var. Ortada, Toplu İş Sözleşmesi yokken, grev yokken, 360 arkadaşlarımızın evine götürdüğü ekmeği elinden aldınız. Bizden Toplu İş Sözleşmesi'nden geri adım atmamızı istediklerini söylediler. Bunu kabul edecek durumda değiliz. 16 aylık sözleşme sürecimiz var. Geri adım atmayacağız" diye konuştu.




