Buca Belediyesi'nin Radikal Eğitim Kurumları iş birliğiyle düzenlediği "Geleceğin Liderlerini Yetiştiren Anne Baba Olmak" semineri Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Uzman Psikolojik Danışman Utku Nefesoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı seminerde, katılımcı ebeveynlere çocuklarda 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeye yönelik değerli bilgiler verildi. 21. yüzyıl becerilerini iletişim, takım çalışması, yaratıcılık ve problem çözme olarak tanımlayan Utku Nefesoğlu, her bir başlığı örneklerle açıkladı.
İNTERAKTİF BİÇİMDE GERÇEKLEŞTİ
İnteraktif şekilde ilerleyen seminerde anne baba olarak çocuklara nasihat vermekten ziyade rol model olmak gerektiğini ifade eden Utku Nefesoğlu, “Öğrenme hevesi anne babadan çocuklara bulaşıyor. Anne baba olarak rol model olmak çok önemli. Çocukla kurulan iletişim çok önemli. Kurulan iletişimin yüzde kaçında anne baba olarak siz konuşuyorsunuz? Bu sorgulanmalı. Lider çocuk demek, kendi direksiyonunda olan çocuk demektir. Ancak sorumluluk birden verilmemeli çocuğa, yaşına uygun sorumluluk verilmelidir. Anne babanın yeteri kadar psikolojik alt yapısı olmayınca sınırsızlığı liderlik sanıyor. Yalnızca öz güven yeterli değil. Birey, fikrini açıklarken (Ben bu konuda şöyle düşünüyorum) demeli. İletişimde doğru üslup çok önemli" diye konuştu.
-
Gizlilik Politikası | Ege'de Son Söz Gizlilik Sözleşmesi İletişim Topluluk Kuralları | Ege'de Son Söz Yayın İlkeleri | Ege'de Son Söz Dünyadan EgeTeknoloji Yerel Politika Yerel Yönetimler Aliağa Haberleri Balçova Haberleri Bayındır Haberleri Bayraklı HaberleriBergama Haberleri Beydağ Haberleri Bornova Haberleri Buca Haberleri Çeşme Haberleri Çiğli Haberleri Dikili HaberleriFoça Haberleri Gaziemir Haberleri Güzelbahçe Haberleri Karabağlar Haberleri Karaburun Haberleri Karşıyaka Haberleri Kemalpaşa Haberleri





