Kayhan Kalhor ve Erdal Erzincan’dan muhteşem konser
Kayhan Kalhor ve Erdal Erzincan’dan muhteşem konser
İçeriği Görüntüle

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi’nde aylardır süren maaş krizi yeniden işçilerin tepkisine yol açtı. Haziran ve Temmuz maaşlarını alamayan, ayrıca geriye dönük toplu iş sözleşmesi (TİS) farkları da ödenmeyen Genel-İş Sendikası üyesi belediye işçileri iş bıraktı.

İşçiler, belediye binasında başlattıkları işgal eylemini dördüncü gününde de sürdürüyor. İşçiler 3 gecedir nöbetleşe olarak belediye binasını terk etmiyor.

ALACAK 200 BİN TL’Yİ AŞTI
İşçilerin Haziran, Temmuz ve Ağustos maaşlarının yatırılmadığı, TİS farklarının da ödenmediği öğrenildi. Krizin derinleşmesiyle mağduriyet büyürken, en düşük işçi alacağının 200 bin TL civarında olduğu ifade ediliyor. Sendika, en az iki maaş ödenene kadar eylemlerin süreceğini açıkladı.

Dün sendika ile belediye bürokratları arasında yapılan görüşmelerin ardından belediye tarafından adım atıldı. İşçilerin alacağı olduğu Haziran ayı maaşının tamamı Temmuz ayı maaşının ise bir kısmı yattı. Ancak sendika Temmuz ayı maaşı tamamlanana kadar eylemlerine devam etme kararı aldı. Gün içerisinde kalan alacağın yatması halinde işçiler iş başı yapacak.



'BELEDİYELER HÜKÜMET GİBİ DAVRANMAMALI'
Açıklama yapan Genel İş İzmir 6 No'lu Şube Başkanı Değer Yıldız şunları söyledi:

"Haziran ayı maaşının tamamını, Temmuz ayının da yan hakkını yatırdılar. Bugün de Temmuz ayının maaşının tamamının yatırılmasıyla ilgili sözleri var. Ama biz Temmuz ayı maaşının yatırıldığını görmeden iş yerindeki mücadeleyi sonlandırmayacağız. O maaşlar yatar ve taleplerimiz yerine gelirse çalışma alanlarımıza gideceğiz. Ağustos ayı maaşımızın planlamasını yapıp zamanında ödenmesi için gereken hazırlıkları yapacağız. Şu anda kararlılıkla, inançla mücadelemiz sürüyor. Biz artık İzmir çukurunda her bir belediyeden iş veren gibi ya da hükümetin kendisi gibi davranmasını kabul etmiyoruz. İşçinin maaşlarına göz dikmelerini istemiyoruz. Bunu yapan arkadaşlar, o işçilerin halka hizmet etmesini bekliyorlar. Bu mümkün değil. Bir insan çalışıp 3 aydır parasını alamıyorsa o adamı zincire bağlasanız durduramazsınız. Biz de çalışmama hakkımızı kullanıyoruz."

BAŞKAN DUMAN’A ÇAĞRI
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’a seslenen Yıldız “Bizi bir tık daha zorlarlarsa faiz oranlarını da isteriz. Biz sadece kuru maaşımızı istiyoruz. Bu sorunun bitmesini istiyoruz. Biz Buca halkına hizmet etmek istiyoruz. Maalesef şu anda aç yorgun ve perişan olduğumuz için, çocuklarımız için Buca halkına da hizmet edemiyoruz. Dün başkanla görüştük ama dönüş olmadı. Yani eğer bugün de çözülmezse cumartesi, pazar devam edeceğiz. Artık buraya yatağa, yorganları, serip çadırları kurup aileleriyle beraber direniş devam edecek. Çünkü bu işin kesin ve net kökünden söküp atmamız gerekiyor. Yani bizim bu saatten sonra buradan dönmemiz, eylemi bitirmemiz söz konusu değil.” dedi.