Buse AÇIKALIN/EGEDESONSÖZ- Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı.
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan baklava yine tatlı tezgâhlarında başköşede yerini aldı. Ancak bu yıl baklava tezgâhlarında önceki bayramların hareketliliği yaşanmıyor. Esnaf, satışların normal seyrinde ilerlediğini fakat geçmiş yıllara göre belirgin bir düşüş yaşandığını ifade etti.
Alsancak’ın en işlek caddesi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan bir baklava dükkânının işletmecisi, bayram öncesi satışların beklenen hareketliliğe ulaşmadığını söyledi.
Egedesonsöz’e konuşan işletme sahibi, “Satışlar normal, ekstra bir artış yok. Satışlar geçen senelerdeki gibi değil, kimsede para yok, insanların alım gücü yok. Eskiden tepsiyle alınırdı baklavalar şu anda öyle tepsi tepsi alan kalmadı. Olursa da arife günü alan olur” dedi.
Vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen baklava çeşidi ile ilgili de “En uygun cevizli baklavanın fiyatı ama en çok tercih edilen fıstıklı baklava” şeklinde konuştu.
Cevizli baklavanın kilosu bin 100 TL’den, fıstıklı baklavanın kilosu bin 450 TL’den satışa sunuluyor, incir baklava ise bin 750 TL ile fiyat rekorunu elinde bulunduruyor.

Baklava fiyatları şu şekilde değişim gösteriyor:
Cevizli Baklava (kilo): 1100 TL
Fıstıklı Baklava (kilo): 1450 TL
Havuç Dilimi (kilo): 1500 TL
Kuru Baklava (kilo): 1550 TL
Prens (kilo): 1550 TL
Dilber (kilo): 1650 TL
Şöbiyet (kilo): 1700 TL
İncir Baklava (kilo): 1750 TL





