Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Sevgi Yolu'nda dükkanı bulunan kuyumcu Üzeyir Sayım, kar vaadinde bulunarak çok sayıda kişiden milyonlarca liralık altın topladığı ancak altınları sahiplerine vermediği iddia edilmişti.
Piyasadan yaklaşık 80 kilogram altın (yaklaşık değeri 160 milyon lira) topladığı iddia edilen kuyumcu Sayım hakkında şikayette bulunulurken davacı iş adamı Ramazan Çelik, 'Bu adam dini duygularımızı istismar ederek bizleri kandırdı' ifadelerini kullanmıştı.
DEPODAKİ ALTINLAR GERİ VERİLECEK
Konuyla ilgili olarak ise Üzeyir Sayım, Egedesonsöz'e açıklamalarda bulundu. Sayım açıklamasında 'Bayraklı-Sevgi Yolu'nda 24 yıllık esnafım. 2022 yılında kardeşim Emrah Sayım'ın ticaret hayatında yaşadığı sorunlar ve yaptığı yanlışlar dolayısıyla tutuklanması ile beni de ortaklığım olmamasına rağmen kardeşim olduğu için tutukladılar. Şakran cezaevinde bir yıl tutuklu kaldım. Ben 2023 yılında tahliye edildim, kardeşim hala tutuklu. Sevgi Yolu'nda esnaflık yaparken müşterilerim bana kar payı ile çalıştırmam için altın emanet etti. Emanet bırakan müşterilerimin altınları ben tutuklandıktan 1 hafta sonra devlet tarafından tedbiren el konularak yediemin deposuna götürüldü. Müşterilerimin altınları orada. Davam sürüyor. Tutuklulukla ilgili beraatimi alacağım. Depodaki altınlar geri verilecek' açıklamasını yaptı.
DOLANDIRICILIK YAPSAYDIM ALTINLARI ALIP KAÇARDIM
Sayım şunları söyledi:
'Ben güvenilir bir esnafım. Dolandırıcılık yapsaydım altınları alıp kaçardım. Kendi rızalarıyla altın verdiler ben çalıştırdım. Müşterilerim gelip 'biz sana güveniyoruz geri ödersin' diyor. Emanetçilerin şikayetinden takipsizlik de aldım. Şikayet eden 26 kişi olmuş ancak 2 kişi dolayısıyla dava açılmış. İnsanların galeyena gelmesini kabul etmiyorum. Kuyumcuların yüzde 80'i böyle çalışır. Mahkeme süreci 2-3 yıl süre,r yakın dönemde de verebilirler'





