Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, orman yangınlarından etkilenen bölgelerde av yasağı ilan edileceğini ilk kez açıkladı.
Yumaklı, Hakan Çelik’in sorularını yanıtlarken orman yangınlarındaki son durum ve müdahale için yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi vererek, "Bu hafta bu ay çok riskli 15 Ekim 2025’e kadar çok riskli. Daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor." dedi.
"BU YIL AV YASAĞI GELECEK"
Orman yangınlarından etkilenen bölgeler için Bakan Yumaklı, "Orman yangınları çok ciddi alanları etkiliyor, yaban hayatı etkileniyor. Bu yıl için av ile ilgili bir yasak getiriyoruz. Bu yeni gelişmeyi ilk kez buradan söylüyorum, arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyor. Çünkü oradaki can havliyle kaçtıkları başka yerlerde onların avlanacakları başka bir ortam söz konusu değil. Bu yıl için av yasağı gelecek." dedi.





