2025-2026 dönemindeki mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalandı. HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ, işveren tarafıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda imzayı attı.

Yapılan son teklif doğrultusunda, 2025 yılının ilk 6 ayı için kamu işçilerine yüzde 24 oranında zam yapılacak. İkinci 6 ayda ise brüt çıplak ücretlere yüzde 11 oranında artış öngörülüyor.

2026'nın ilk 6 ayında yüzde 10, ikinci 6 ayında ise yüzde 6 oranında artış yapılması teklif kapsamında yer alıyor. Ayrıca, bu dönemlerde enflasyonun öngörülen oranları aşması halinde enflasyon farkı da işçilerin maaşlarına yansıtılacak.

IŞIKHAN'DAN ERGÜN ATALAY'A: BÜYÜK LİDERLİK GÖSTERDİ
TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ için ayrı ayrı hazırlanan protokol metinlerinin imzalanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir "teşekkür" konuşması yaptı. Bakan Işıkhan "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bize liderlik ettiği için, çizmiş olduğu Türkiye vizyonu kapsamında bizim çalışma hayatımıza yeni bir bakış açısı getirdiği için ve bu yönde çalışmalarımıza destek verdiği için şükranlarımı arz ediyorum. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz Bey'e teşekkür ediyorum. Kendisinin çok büyük emeği oldu. Arabuluculuk istişare kültürünü yaygınlaştırarak çok büyük desteğini gördüğümüzü ifade etmek isterim. Son olarak da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de teşekkür etmek istiyorum. Onların desteğiyle birlikte bu noktaya geldik. Tabi unutmamak gereken Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay'a da teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir liderlik gösterdi Hak-İş Başkanı Sayın Mahmut Arslan'la birlikte."

RAMAZAN AĞAR: GREVE GİTMEDEN BİTİRMEMİZ İYİ OLDU
TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar da temsil ettikleri toplumun sofrasına bir ekmek fazla koymak için mücadele ettiklerini öne sürdü. Ağar, şöyle devam etti:
"Tam olmasa da bugünün şartlarında bir yere geldik. Sayın Bakanımızla TÜRK-İŞ olarak ayrı çerçeve protokolü imzaladık. HAK-İŞ olarak ayrı çerçeve protokolü imzalandı. İçeriği aynı, metinler birebir aynı, değişen bir şey yok. Ancak ayrı konfederasyon olmamızdan dolayı böyle yapılması icap ediyordu. Böyle yapıldı. Müzakereyi de birlikte yürüttük, iki konfederasyon da büyük mücadeleler verdi."

Ağar, emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Greve gitmeden bu işi böyle bitirdiğimizden dolayı da iyi oldu diye düşünüyoruz. Hem çalışanlara hem çalışma hayatına tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.