Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, İzmir’in Çeşme ilçesindeki bir parseldeki kamuya ait hisseyi satışa çıkardı.

İzmir'de TOKİ için acele kamulaştırma!
İzmir'de TOKİ için acele kamulaştırma!
İçeriği Görüntüle

Satışa çıkarılan hisse Dalyan Mahallesi sınırlarında kalıyor. Denize 300 metre uzaklıktaki 10 bin 771 metrekare büyüklüğündeki 8610 ada 1 parselin 727 metrekarelik hissesi ihale edilecek.

Parsel imar planlarında turizm tesis alanında kalıyor. 20 milyon 20 bin TL satış bedeli belirlenen parselin 0,25 emsal ve 2 kata kadar yapılaşma hakkı bulunuyor.

Taktak1

DİKKAT ÇEKEN İFADE
Parselle ilgili yapılan araştırmalar akıllara “adrese teslim satış mı?” sorusunu getirdi. İzmir Bayraklı merkezli mimarlık şirketi Taktakoğlu Mimarlık tarafından parselde inşa edilmek istenen proje ile ilgili hazırlanan görselde kamuya ait hisseye dair dikkat çeken bir ifade yer aldı.


‘BÜYÜK HİSSEDAR ALACAK’
727 metrekarelik hazine hissesinin hissedarlardan Ömer Faruk Ayna tarafından satın alınacağı belirtiliyor. Görselde “Alınacak para ile satmak isteyen hissedarların yerleri ve hazine arazisi büyük hissedar Ömer Faruk Ayna adına alınacak olup kat karşılığına ilave edilecektir” ifadeleri yer alıyor.