Cumhur BULUT
Gül Sokak Pagos olmasın!
17 Haziran 2022 Cuma

Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgâr tayin ediyor.

İçinde yaşadığı toplumdan kopmuş bir insanın hikayesi de rüzgâra kapılmış yaprak misali öylesine hazin…

Daha ilk adımında muhteremin bizden biri olmadığını, bizimle ne yaşam olarak ne de savunduğu değerler bakımından hiçbir ortak noktada buluşmadığını söyleyip yazmıştım.

Öyle ya Basın Danışmanını İstanbul’dan ithal eden bir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bize başka ne düşündürebilirdi ki… Oysa İzmir, bırakın İstanbul’u dünyaya gazeteci ihraç eden mahir basın mensuplarının elidir… (Hatasından nedamet getirip pek kıymetli büyüğümüz İlyas Özgüven Beyefendi ile çalışması da belki de yaptığı en iyi iştir).

Neyse, demiştik, diyoruz ve diyeceğiz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İzmirliler arasında gerçekten aşılması imkânsız sıra dağlar var.

***

Biz Türk Milliyetçilerini bazı fikirlerimiz, söylemlerimiz ve adımlarımız dolayısıyla aşırı bulanlar çok...

Hiçbir alakamız olmadığı halde ırkçı olduğumuzu düşünenler, bize “faşist” damgası vuranlar ve daha kabul edemeyeceğimiz birçok ithamla bizi yaftalayanlar var…

Dert mi? Elbette değil!.

İnandığımız yolda yürüyor, sevgide sınıfsal(!), etnik ve kategorik sevgi yerine koskocaman bir milleti bütün değerleri ve parçalarıyla seviyoruz.

Bu sevgi dairesinin içinde Levon Amca da var, Makedonyalı bir Torbeş de… Arap’da var, Kürt’ de Çerkez de var… Aslı Rum ama senden benden daha güzel bir yüreğe sahip niceleri de…

Ayrılık yok ki! Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti kıymetlerinde buluşmuş olalım…

İddiamız da “başkalarından daha Vatansever, daha Milliyetperver, daha Cumhuriyetçi ve daha Atatürkçü” olduğumuzu serdetmek değildir. Hepimiz gibiyiz işte… Hepimiz kadarız biz de.

Kadifekalemize Pagos diyen zihniyete karşı tavrımız da aslında bu “hepimizliğimizden, hepimizin değerlerinden” kaynaklanır.

Sadece Pagos mu?

Bölücülerle toplantılara tahsis dilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bilmem kaçıncı katı ile ilgili isyanımız da bu yüzdendir… Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü zedeleyen “İzmir’in ayrı parası ve ayrı bayrağı olsun” çıkışına da…

***

Tamam da bunlar hep kimin marifeti?

***

Şimdi de Gül Sokak’ın ismi değiştiriliyor…

Konak Belediyesi’nden gelen bu isim değişikliği talebi Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk Komisyonunca da uygun bulunuyor.

Tabii ki bu değişiklik isteğinin Konak Belediyesi’nden başlayarak Büyükşehir Meclisi’nden onay almasına kadar getiren şahısların isimleri de Tunç Soyer kadar önemli!

Şimdilik orada durmayacağız.

***

Bir de ilga edilmek istenen isimlere ve yerine ikame edilecek isimlere bakalım.

Dr. Mustafa Enver Bey caddesinin bir bölümün ismi “Brezilya” olacakmış. Dr. Mustafa Enver Bey tarihimize hem doktor hem de milli şahsiyet olarak geçmiş önemli bir isimdir. Tafsilata girmeyeceğim. Kısa bir araştırma ile öğrenebilirsiniz…

Sonra “Gül”… Bir sokağa verilecek en güzel isim de herhalde GÜL’dür… Bu sokak niye Kolombiya sokak olur, onu da bir türlü anlayamadık!

Kolombiya’nın suç ülkesi olmasından mı, yoksa uyuşturucu ve fuhuşun zirvede olduğu bir ülke olmasından mı?

İnsan soruyor tabii, “niye değiştirmek istersiniz ki bu isimleri?

Neyi silmek istersiniz ki sayın Soyer?

Hangi değerleri, hangi anıları ve hangi yaşanmışlıkları yok etmek istiyorsunuz? Kolombiya ve Brezilya isimleri ile neyi getirmek istiyorsunuz?

***

Haydi bir de meseleyi “demokrasi-demokratlık” olarak değerlendirelim.

Sayın Tunç Soyer, diğer değişiklikleri geçtim…

Hani her fırsatta demokrasiden dem vuruyorsunuz ya, bu son değişiklik isteğinizi halkımıza yani sokak sakinlerimize hiç sordunuz mu? Ya da yine içinizde beslediğiniz jakoben-faşizan taraftarlığa yenik mi düştünüz?

***

Bizim için, yani hepimiz için; Pagos değişikliği ne ise Gül Sokak isim değişikliği de odur.

İsyanımız; aynı kaygıları, aynı değerleri ve insanımızla gönülden imzaladığımız aynı mutabakat mührünü taşır.

Her ne kadar “Ben şöyle çağdaşım”, “böyle uygarım” dense de; “geri kalmış insan psikolojisinin özelliklerini yansıtan bir örnektir bu isim değişikliği isteği!”

Darbecilerin her fırsatta yaptığı gibi “haydi şimdi meydanların, sokakların ve caddelerin isimlerini değiştirelim” pespayeliğidir bu!

Sakatlık, faşizan yaklaşım ve anti-demokrat tutum tam da budur!

“Ben yaptım oldu.” O kadar!

Bir daha altını çizmek istiyorum; Soyer’in zihin yapısı tam teşekküllü bir laboratuvarda, Türk hekimleri tarafından iyice incelenmeli…

Çıkan sonuçların İzmir’e, partisine ve hemşehrilerimize ileriki tercihleri açısından büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.

Ve son söz olarak;

Diren İzmir, diren Levi Amca ve direnin geleneğin ve geçmişin kadir kıymetini bilenler…

Gül Sokak Pagos olmasın!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şeraFettin ZEYREK 18 Haziran 2022 Cumartesi 12:58

Sayın yazar hep milliyetçilik yapıyorsunuz. olabilir. 70 yıldır devleti yönetiyorsunuz, 70 yılda kaç tane yabancı köy, ilçe ve il adını değiştirdiniz. Bugün Türkiye"nin illerinin çoğu Türkçe değil, kaçını değiştirdiniz? Bunlara da tepki göstersenize. Ağa babalarınıza söyleseniz de değiştirse ya. İşinize geleni eleştirmeyi huy edinmeyin. Yanlışı kim yaparsa, sizden de olsa eleştirin. Ben o zaman yazara yazar derim...

Yorumu oyla      5      3  
Fıkralarla Türkiye 17 Haziran 2022 Cuma 19:54

https://youtu.be/pBMXWAolQJ8

Yorumu oyla      2      3  
Lori 17 Haziran 2022 Cuma 17:04

En basitinden yılların alışkanlığı Gül adıyla niye oynanıyor, benimsenmeyebilir, eski adıyla anılmaya devam eder, özel isme sahip olmayan bir sokağa verilsin bu isimler, var olanlar değiştirilmesin...

Yorumu oyla      2      3  
Ruşen Akdere 17 Haziran 2022 Cuma 15:02

Şehirlerin sokak isimleri insanları kadar önemlidir. Marka değeri taşır. Tarih ve birliktelik oluşturur. İdimlerinşn değiştirilmesi marksya ve tarihe saldırdır. İşin komik tarafı mhp gibi taşralı siyaset temsilcisinin böyle kentli meseleye dikkat çekmesi, kentli olduğu düşünülen chp lilerden de çııt çıkmamasıdır! Ülkede çok olumsuzluk var. Ekonomiden adalete kadar her alan alarm veriyor. Bence herkes üstüne düşeni yapmalı. Herkes kendi ile ilgili konuları yazmalı. Ne bu şehri ne de bu ülkeyi sokakta bulduk.

Yorumu oyla      3      3  
Mustafa YILDIRIM 17 Haziran 2022 Cuma 12:30

Milli kimlik Milli şuur Milli duruş olmazsa her şey bekliyorum. Yaşasın Büyük Türk Mileti.

Yorumu oyla      3      4  
Sabah akşam Soyer siyaseti 17 Haziran 2022 Cuma 10:44

Motorin 30 lira olmuş, yazarın tek derdi Soyer. Basmane mülteci kampı gibi, siz ne anlatıyorsunuz! Ülkeye akın akın genç yabancı erkek geliyor. Amaç nedir? Ne Gül'ü, ne Pagos'u, ne Soyer'i! İstanbul'da Atatürk'ün adı havaalanından silindi; ne yaptınız? Bu ne demek biliyor musunuz?

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva