HABERLER>TARIM
24 Nisan 2017 Pazartesi - 13:38

Zeytin dünyası İzmir’de buluşuyor: 2 fuar birden

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFAŞ Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Ekoloji İzmir ve OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı için hazırlıklar tamamlandı. Gurme İzmir başlığı altında eşzamanlı gerçekleşecek fuar kapılarını Çarşamba günü açıyor.

Zeytin dünyası İzmir’de buluşuyor: 2 fuar birden

EGEDESONSÖZ - İzmir’in gastronomi ve gıda turizmi başta olmak üzere birçok özelliğinin ortaya çıkmasına neden olan 8. Ekoloji İzmir (Organik Ürünler Fuarı) ve 7. OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açıyor. Gurme İzmir başlığı altında gerçekleştirilecek olan iki fuar Çarşamba gününden itibaren Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nda ziyaretçilerini karşılayacak.

Sadece organik sertifikalı ürünlerin sergilendiği GURME İZMİR-EKOLOJİ İZMİR fuarı 26 – 29 Nisan 2017 tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından gerçekleştirilecek. Organik giyim eşyalarından bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya ve temizlik ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesinin sergilendiği, değer zincirindeki tüm paydaşların katılımcı ve ziyaretçi olabileceği GURME İZMİR-EKOLOJİ İZMİR, yerli ve yabancı katılımcıların bir araya gelerek önemli  iş bağlantıları yapmaları için sektör paydaşlarına altın bir fırsat sunuyor. Fuarda ayrıca sektöre destek sağlayan sınırlı yeşil teknoloji girişimcileri alanı tahsis edilecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve yerli-yabancı 16 bin kişinin ziyaret fuarın bu yıl daha çok kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

PAMUK ZİRVESİ
Fuarda Textile Exhange ve İZFAŞ işbirliğinde, tekstil tedarik zincirinin oyuncuları olan, markalar, perakendeciler, üreticiler ve sektörel organizasyonlar dahil olmak üzere tüm paydaşları 28 Nisan 2017 tarihinde iş dünyasından konuşmacıların katkılarıyla Ekoloji Izmir Organik Ürünler Fuarı’nın bir parçası olarak düzenlenecek çalıştayda fikirlerini paylaşacak. Firmaların sunmak istedikleri ürünler toplu olarak “Demo Dükkan” da sergilenirken Sağlıklı Pazarda fuar süresince kurulan stantlarda organik ürün satışları yapılacak. Fuar boyunca organik restoran da ziyaretçilere hizmet edecek.

PANELLER VE TOPLANTILAR
Organik Beslenme Ve Sağlık, Mesleklerin Organik Sektörüne Bakışları Semineri ile başlayacak panel ve toplantı programında birbirinden önemli konular bilim insanları tarafından masaya yatırılacak. Organik Tarımın Türkiye ve İzmir’deki Mevcut Durumu, Organik Tarımda Çiftçi Örgütlenmesi, Organik Gıdalar ve Beslenmedeki Yeri gibi konular tartışılacak. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Yarımada Organik Projesinin Dünü Bugünü ve Yarını anlatılacak.

YEMEK ŞÖLENLERİ
Alanında Türkiye’nin tek fuarı olan OLIVTECH 7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda Zeytin, Zeytinyağı, Süt ve Süt Ürünleri, Fermente Ürünler, Fidan, Tohum, Gübre, Şişe, Kasa, Bidon, Ambalaj, Üretim Teknolojileri, Saklama Üniteleri ve Gıda Analiz Laboratuvarlarına ilişkin ürünler bulunabilecek. Zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere birçok konuda uzmanının yer alacağı toplantı ve sohbetler ziyaretçilere açık olacak. Fuarda, Ömür Akkor Yemek Şöleni,  Osman Sezer, Rafet İnce, Eyüp Kemal Sevinç,  Şamil Akşit & Murat Yıldız gibi isimlerin katılacağı yemek şöleni düzenlenecek.  Yine Oil Bar’da Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege

Üniversite Gıda Mühendisliği öğrencileri tarafından fuar katılımcısı firmaların yağlarının özelliklerinin tanıtımı gerçekleştirilecek. UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet ve bakanlık yetkilileri de bilimsel değerlendirmelerde bulundukları toplantılarda konuşmacı olacak.

Öte yandan OLIVTECH 2017 Fuarı’nı profesyonel ziyaretçi fuar süresince 30 TL ücret karşılığında, son tüketici ise 28-29 Nisan 2017 tarihlerinde ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

 
İzmir'i TEOG heyecanı sardı
 
Karabağlar'da sözleşme krizi: Sendika 'grev' dedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eriğin kilogramı 10 liraya düştü
Mersin'in Silifke ilçesinde mart ayı başlarında kilogramı 300 liraya kadar ...
Egeli hububatçılardan ‘Tarım 4.0’ çağrısı
Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ...
İsrail'den 'Türk domatesi' kararı
İsrail Tarım Bakanlığı, ülkede domates fiyatlarının çok yükselmesi üzerine ...
 
Tire’nin sütü güneşle soğuyor!
Örnek projeleriyle Dünyada Kooperatifçiliğin Örnek Modeli haline gelen ...
Tarımda bir ayda 4,9 milyon istihdam
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Tarımsal faaliyetin dibe vurduğu ocak ayında ...
Çiğli’de çocuklar tarımla buluştu
Çiğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Mehmet Hikmet Kaşerli ...
 
Büyükşehir imzaladı, kooperatif harekete geçti: Kapasite 3 katına çıkıyor
Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Büyükşehir ile yaptığı ...
Ege tarımı İzmir’de masaya yatırıldı
TÜGİAD Ege Şubesince bir otelde "İzmir 2030" vizyonu kapsamında "Ege Gıda ...
Zeytinyağı sektörü Fuar İzmir’de buluşuyor
Ürün grubuna süt, süt ürünleri, şarap ve fermante ürünlerini de ekleyen ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva