HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Mart 2024 Pazartesi - 18:18

Yorgancılar, adaylardan beklentilerini dile getirdi: İzmir çok iyi pazarlanabilir!

EBSO Meclisi'nden yeni seçilecek yerel yöneticilerden beklentilerini açıklayan Başkan Yorgancılar "Yerel seçim öncesinde tüm adaylarımıza eşit bir şekilde davranarak başkan adaylarımızla birlikte toplantılar düzenledik, istişare yaptık. İzmir’in ve sanayinin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını ifade ettim. Bütün adaylara bunu söyledim. İzmir yarışmaya girebilecek en iyi adaylardan biri. Kendini çok iyi pazarlayabilir bunun çok iyi yönetilmesi gerekiyor. İzmir, yabancı yatırımcının en çok tercih ettiği şehirlerden biri" dedi.

Yorgancılar, adaylardan beklentilerini dile getirdi: İzmir çok iyi pazarlanabilir!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mart ayı meclis toplantısı, İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, toplantıda konuşma yaptı.

BAKAN ÖNERDİ: İLK EĞİTİM ÖĞRETİM ŞURASI İZMİR’DE
Yorgancılar, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çok yoğun bir ay geçirdik. Enflasyonla mücadele, mali disiplinin sağlanması, cari açığın düzenlenmesi ile ilgili özel sektör olarak İzmir’e gelen bakanlarımıza taleplerimizi ilettik. İzmir Ticaret Odamız, İzmir Ticaret Borsası ve EBSO ile ortak toplantılar yapar hale geldik. Her bakanımız konularla ilgili bilgi sahibi. Bu konuda çalışacaklarını ifade ettiler. Sanayimizin artarak devam eden ara eleman sıkıntımızdı, bu her sektörde var. Mesleki eğitimin teşvik edilmesi ile ilgili önerimizi söyledik Çalışma Bakanımıza. Eğitim ve öğretim şurası yapılması gerektiğini söyledik Sanayi Bakanımızın da hoşuna gitti herhalde bu şuranın ilkini İzmir’de yapalım, dedi.”

Yorgancılar, organize sanayi bölgesi kurmak istediklerini ancak arsa bulamadıkları ifade ederek, “Organize sanayi bölgesi kurmak istediğimiz birçok sektörümüz var ama arsamız yok. 7’ye yakın sektör var ve bunları hemen doldurabiliriz. Arsayı üretecek olan kim? İzmir’in yapısına baktığımızda arsa üretiminin zor olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Çevre Bakanımız geldiğinde ASB’ye verilerek oranın genişletilmesi gerektiğini söyledik. Bakanlık ve belediyenin elinde. Bakanlık bununla ilgili yer gösteriyor biz de bu talebi söyledik. Tapularda orman arazisi mera olarak gözüken yerler var. Ormanla merayla alakası olmayan arsaların başında tespit yapılarak bunların bu statüden çıkarılması gerektiğini söyledik. Bununla ilgili çalışma yapacaklarını söylediler.  En son kararı hükümet verecek, sonuçlanması için gayret sarf edeceğiz dediler” şeklinde konuştu.

İZMİR YARIŞMAYA GİRECEK EN İYİ ADAY
Yorgancılar, yerel seçimlere değinerek şöyle devam etti:

“Yerel seçim öncesinde tüm adaylarımıza eşit bir şekilde davranarak başkan adaylarımızla birlikte toplantılar düzenledik, istişare yaptık. İzmir’in ve sanayinin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını ifade ettim. Bütün adaylara bunu söyledim. İzmir yarışmaya girebilecek en iyi adaylardan biri. Kendini çok iyi pazarlayabilir bunun çok iyi yönetilmesi gerekiyor. İzmir, yabancı yatırımcının en çok tercih ettiği şehirlerden biri.

Bir belediye başkanından ne bekleriz? Projelerin nedir? Çözülmesi gereken sorunlar o kadar belli ki. Makyajı bırakırsak kentsel dönüşüm birinci sırada. İkincisi altyapı. Üçüncüsü trafik ve sanayi alanlarının yaratılması sanayiciler için çok önemlidir.  İzmir 5 yıl şantiye olacak. Her sıkıntıyı çekecek ama bu şehri bir daha su basmamalı. Yıkılması gereken 37 bin bina var şehrin altından 74 tane fay hattı geçiyor. Ülkemizde deprem olmayan yer yok. "

TÜRKİYE BUGÜN BU NOKTADA DEĞİL
Yorgancılar, Fitch’in Türkiye’ye verdiği kredi notu için şu ifadeleri kullandı:

 “FitchRatings, 12 yılın ardından Mart raporunda kredi notumuzu "B"den "B+"ya yükseltti,  kredi not görünümünü pozitife çıkardı. Açıklamada; makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada para politikası sıkılaştırmasının beklenenden daha fazla önden yüklenmesi de dahil olmak üzere, Haziran 2023'teki değişimden bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin artmasından kaynaklandığı bildirildi. Küresel büyüme tahminini 0,3 puan artırarak yüzde 2,4'e Türkiye özelinde de bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 2,8'e çıkardı. Türkiye bugün bu noktada değil bu taraflı bir şey.”

MERKEZ BANKASI’NIN ALDIĞI KARARLAR DOĞRUDUR
Son olarak Yorgancılar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Kamuda harcamaları kısacağız ve enflasyonu aşağı çekeceğiz’ sözleri üzerine şunu söyledi:

“Kuşkusuz faizlerin yükselmesinden en çok canı yanan bizleriz. Maliyetlerimizi artıran, karlılığımızı düşüren ve kredi maliyetlerimizi yükselten bu karara normal şartlarda sonuna kadar karşı çıkardık. Ancak, ne yazık ki şu an %67 enflasyonu düşürecek adımları desteklemekten başka bir şansımız yok.

Elbette ki, daha öncelerden de ifade ettiğim gibi Merkez Bankası’nın faiz silahı önemli olmakla birlikte tek başına yeterli değildir. Bakınız, gıda enflasyonunda %71 ile dünyada en ön sıralardayız. Enflasyonu bu denli yükselten bu durum, tarım politikalarının ivedilikle iyileştirilmesini de zorunlu kılmaktadır. 

Açıklanan enflasyon oranı bu yıl yüzde 36 idi. Bizim bunu aşağıya indirmemiz gerekiyor. Merkez Bankamızın aldığı kararlar doğrudur. Tasarrufu yapmamız gerekiyor kim yapacak? Herkes, bizler de devlet de tüm çalışanlarımız. Sayın Şimşek’in söylediği açıklamada tasarruf kararları konusunda kimse tereddüt etmesin.”

 
EBSO Meclis Başkanı Gökçüoğlu'ndan 'çalışma saatini kısaltma' çıkışı: Gündemden kaldırılmalı!
 
CHP adayı Kınay: 5 yılda Türkiye Karabağlar’ı konuşacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇALIŞKAN EFE 26 Mart 2024 Salı 10:41

Pazarlamak tabiri hiç hoş olmamış. Kent insanının yaşama standardını yükseltelim çevreyi koruyup yeşili artıralım diyeceğine pazarlayıp satalım diyor tam bir kapitalist yaklaşım. Bunlar yıllarca İzmir ve ülke siyasetine de perde arkasından yön verip baronluk yaptılar. Geldiğimiz nokta apaçık ortada her şeyi satan savan insani boyutu görmezden gelen toplumsal ahlakın çöktüğü her şeyin para olduğu bir yere geldik. Duvara toslamak üzereyiz.

Yorumu oyla      1      0  
ELEŞTİRİ 25 Mart 2024 Pazartesi 18:53

Bu nasıl bir ifade Sayın YORGANCILAR. İzmir hiç bir açıdan pazarlamaya konu edilecek bir kent değildir. Hayatınız her tür yol ve yordamla para kazanmak olmuş sizlerin... Maliye Bakanının tasarruf sözünün hoşunuza gitmesine hiç şaşırmadım. Nasıl olsa bunun faturasını biz sokaktakiler ödüyor. Size hayat her zaman bal ve börek.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Meclis Başkanı Gökçüoğlu'ndan 'çalışma saatini kısaltma' çıkışı: Gündemden kaldırılmalı!
EBSO Meclis Başkanı Gökçüoğlu meclis toplantısında yaptığı konuşmada erken ...
Koç Holding'ten Bangladeş'e dev yatırım
Koç Holding, 2019’da adım attığı Bangladeş’e yeni tesisini üretime hazırlıyor. ...
Kartlı ödemeler Şubat'ta 1 trilyon lirayı aştı
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla şubat ayında yapılan ...
 
Özgener'den İzmir için iş birliği vurgusu: Almanların sağlık üssü olabilir
Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliklerinin artırılması amacıyla yoğun ...
İzmirli asansör firması iflas bayrağını çekti!
Aralarında çok sayıda kamu kuruluşlarının da olduğu pek çok yapıda asansörleri ...
TÜİK açıkladı… İzmir’de işsizlik geriledi!
TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre İzmir’deki işsizlik oranı ...
 
KOBİ'ler yeni dönemde KOSGEB destekleriyle büyüyecek
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ...
Yat üretimi rekor kırıyor: Rıhtım doldu!
Lüks ve ultralüks yat üretiminde dünyaca ünlü merkezlerden biri olan Antalya ...
10 yıl sonra bir ilk... Seferler başlıyor!
Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türk Hava Yollarının (THY) 10 yıl ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva