HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Mart 2024 Pazartesi - 10:35

Özgener'den İzmir için iş birliği vurgusu: Almanların sağlık üssü olabilir

Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliklerinin artırılması amacıyla yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Manfred Schröer iki ülke arasındaki ticaretin hızla büyüdüğüne dikkat çekti. Özgener, dünyada sayılı sağlık turizm merkezlerinden biri haline gelme potansiyeline sahip olan İzmir’in Alman vatandaşlar için bir sağlık üssü olabileceğini söyledi.

Özgener den İzmir için iş birliği vurgusu: Almanların sağlık üssü olabilir

“Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatlar” Toplantısı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Manfred Schröer’in açılış konuşmalarıyla başladı.  NRW Global Business Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya ve NRW Global Business Türkiye Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Akın Okumuş’un bir sunum gerçekleştirdiği toplantıya, T.C. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, İzmir Ticaret Odası Meclis Katip Üyesi Ali Yaramışlı ve 100’ün üzerinde İzmir Ticaret Odası üyesi katıldı.

ÖZGENER:  BİRLİKTE ÇALIŞARAK RAKAMLARI BÜYÜTEBİLİRİZ
Türkiye ile Almanya arasındaki ticaretin son 5 yılda hız kesmeden büyüdüğüne dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Bu bağlamda, 2023 yılında ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin 49.6 milyar dolar ile bu zamana kadarki en yüksek seviyesine ulaştığını memnuniyetle belirtmek isterim. Toplam hacme baktığımızda, Türkiye’nin Almanya’ya ihracatının 21 milyar dolar, ithalatının ise 28.6 milyar dolar olduğunu görüyoruz.  İzmir özelinde değerlendirdiğimizde ise; İzmir’in Almanya ile olan ticaretinde ihracat fazlası veren bir kent olduğunu görüyoruz. Aynı tabloyu ulusal verilere yansıtmak bizlerin elinde. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri birlikte çalışarak karşılıklı denge içerisinde büyütebiliriz” dedi.

TÜRKİYE-ALMANYA ARASINDAKİ SAĞLIK TURİZMİNİ GÜÇLENDİRELİM
İki ülke arasında işbirliği gerçekleştirebilecek sektörler hakkında bilgi veren Özgener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alman vatandaşlarının yaşam süresinin uzun olması ile birlikte; ülkede sağlık yatırımlarının kısıtlılığının tedaviye ulaşma sürelerinin uzamasına neden olduğunu görüyoruz. İzmir, nitelikli kamu ve özel sağlık kuruluşları, uygun iklim koşulları termal tedavi ve konaklama olanaklarına sahip bir kent. Kentimizin “iyi yaşam” temasından hareket ederek dünyada sayılı sağlık turizm merkezlerinden biri haline gelme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada İnciraltı bölgesinin bu vizyon doğrultusunda değerlendirilmesiyle önemli bir adım atılacağı kanaatindeyiz.  Bu durumdan kendimize görev çıkararak, Türkiye ile Almanya arasındaki sağlık turizmini güçlendirecek girişimlere destek verebileceğimizi ve birlikte projeler geliştirebileceğimiz kanaatindeyim.”

SCHRÖER: 100 MİLYON TÜKETİCİYE ULAŞMAK MÜMKÜN
Konuşmasında Almanya’nın Türkiye’nin en büyük ihracat partneri konumunda olduğuna dikkat çeken  Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Manfred SCHRÖER, “Binlerce Türk şirketi Almanya’da faaliyet gösterirken Türkiye’de de 8000 Alman şirketi bulunuyor. 18 milyonluk nüfusu ile GSYİH’nın %22’sine sahip olan ve Almanya’nın sanayi merkezi niteliğindeki Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde 300 Türk şirketi ve 4 Türk Konsolosluğu mevcut. Avrupa’nın tam ortasında yer alan Eyalette yatırım yapmak isteyen firmalar, 100 milyonluk tüketiciye ulaşarak dünyanın en büyük pazarına girme şansını elde edebilir” dedi.

 
CHP Menderes adayı Çiçek'ten yaşam merkezleri projesi
 
Cumhur'un adayı Doğruer, Pakdemirli ile Kozak yatırımlarını anlattı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BİR EMEKLİ 25 Mart 2024 Pazartesi 13:18

Dolar üzerinde hizmetlerin verileceğini de açıklar mısınız Sayın ÖZGENER. Dolar üzerinden emekli maaşı alan(!) Ahmet amca ile eşi Fatma teyzede bundan yararlanacak mı Sayın ÖZGENER? Bir de Zeki MÜREN bizi görecek mi? Sorum bu kadar Sayın ÖZGENER. Eğer bu sorularla canınızı sıktıysam şimdiden özür dilerim(!)...

Yorumu oyla      1      1  
MURTAZA HASTA 25 Mart 2024 Pazartesi 11:31

Sağlığı ticarileştirip genç doktorları da küstürüp ülkeden kaçıran anlayışın geldiği son noktadır bu. Parası olan ve zenginler en iyi sağlık hizmetini almayı tartışmasız hak ediyorlar(!). Her şey parası olan için... Fakir fukara, o da kim ki...

Yorumu oyla      3      1  
İzmir için!! 25 Mart 2024 Pazartesi 11:04

Ssyın Başkanın Dediği gibi İzmir Ve Ege Bölgesi İçin Elmas Kadar Kıymetli bölge İnciraltı Bölgesidir.Bulunduğu lokasyon,coğrafi Konumu, Arazi Koşulu İle Kentin Merkezinde Olan Her Alana Yakın Olması İle Birçok Alanda Katma değer Yaratcak Bir Alandır.Turizm ve Nitelikli Turist İle İstihdama Çok ciddi Katkıları Olacaktır.Bir An Önce Adım Atılarak, Bu Büyük Yatırım İçin Harekete GEçilmelidir.

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli asansör firması iflas bayrağını çekti!
Aralarında çok sayıda kamu kuruluşlarının da olduğu pek çok yapıda asansörleri ...
TÜİK açıkladı… İzmir’de işsizlik geriledi!
TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre İzmir’deki işsizlik oranı ...
KOBİ'ler yeni dönemde KOSGEB destekleriyle büyüyecek
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ...
 
Yat üretimi rekor kırıyor: Rıhtım doldu!
Lüks ve ultralüks yat üretiminde dünyaca ünlü merkezlerden biri olan Antalya ...
10 yıl sonra bir ilk... Seferler başlıyor!
Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türk Hava Yollarının (THY) 10 yıl ...
Türk gemilerinde hurda teşviki artırıldı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hurdaya ayrılan Türk ...
 
Kapalı toplantıdan detay... 'Alsancak Limanı özelleştirilmeli'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Cemil ...
İcradan satılık fabrika!
Torbalı'da bir fabrika binası daha icradan satışa çıkarıldı.
Yargı kararına rağmen yeni başvuru… JES şirketinden koordinat oyunu!
Mahkemenin yakın zamanda verdiği ÇED iptal kararına rağmen Çevre, Şehircilik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva