HABERLER>SEÇİM 2015
17 Mart 2014 Pazartesi - 23:49

Yıldırım’dan mesaj yağmuru: İlk kez Günay’ı konuştu!

Yerel seçim sürecine ilişkin krtik mesajlar veren Yıldırım, CHP’yi İzmir’de algı ve hizmet üzerinden eleştirirken AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm Eski Bakanı İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay hakkında da ilk kez konuştu.

Yıldırım’dan mesaj yağmuru: İlk kez Günay’ı konuştu!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım NTV canlı yayınına konuk olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yerel seçim sürecine ilişkin krtik mesajlar veren Yıldırım, CHP’yi İzmir’de algı ve hizmet üzerinden eleştirirken AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm Eski Bakanı İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay hakkında da ilk kez konuştu.

İŞTE YILDIRIM’IN ÖNE ÇIKAN MESAJLARI

BU ALGI GİTTİKÇE KAYBOLUYOR
CHP, bu şehri solun kalesi olarak tanımlıyor ve mobilize ediyordu. Ancak çok partili dönemden itibaren baktığımız zaman Serbest Fırka’nın harekete geçtiği ilk il. Menderes’in son mitingi yaptığı yer. 99’dan bugüne kadar yerelde sol iktidar. AK Parti de burada ikinci parti. Bu algı gittikçe kayboluyor. Bu söylemler açıkçası İzmir’in kan kaybetmesini önlemiyor.

YAŞAM TARZI ÜZERİNDEN KOCAOĞLU’NA SALVO
Bu algı siyasi amaçla abartılıyor. Karabağlar’a, Buca’ya Beydağ’a gidiyorum böyle bir şeyle karşılaşmıyorum. Ancak ve ancak Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri bu algıyı amansız bir şekilde yayıyorlar. Başkan herkesle kavgalı. İstiyor ki İzmir de kavgalı olsun. Valiyle kavgalı, kendi partililerle kavgalı, istemediği kişileri aday bile yaptırtmadı. ‘İzmir bunlara prim verme’ diye diye korku siyasetiyle bize mesafe tutmaya çalışıyor. Bu bize zarar vermez İzmir’e zarar verir. Sürekli yaşam tarzından bahsediliyor. Ulus’taki, Bebek’deki, Beyoğlu’ndaki yaşam tarzıyla Konak’la Alsancak’la bir farkı var mı? Oralarda AK Parti uzun yıllardır iktidar. Hangi yaşam tarzında bir değişiklik olmuş ki İzmir’de olsun? Konu hizmet olunca siyaset teferruattır. Ben bunu sürekli uyguladım. Asla ve asla işimi yaparken siyaseti hiçbir zaman bunu siyasete karıştırmadım. Sürekli hizmet. Niye benim insanım hayıflansın Avrupa’da böyle diye? Atatürk yapmış, cumhuriyeti ilerletmiş, yollar yapmış, demir yolları yapmış. Bu hedefi koymuş ve kıt imkanlarla bunu yapmış. Ama 80 yıl sonra bile bizden okul istediler, yol istediler.

KENDİ HALİNE BIRAKIN DİYOR AMA..
Adaylar yerel seçim havasına girmek istemiyorlar, projelerle uğraşmıyorlar. Genel siyasette olanları anlatmakla günlerini geçiriyorlar. Tamam genel siyaset konuşulsun ama biz yerel talip olduk oturalım bunu konuşalım. Biz konuyu getirmeye çalışıyoruz, onlar yanaşmıyor. Kocaoğlu, ‘İzmir’i kendi haline bırakın’ diyor. Bıraktık, geldiği hal ortada. İnsanlar bana ‘bu kenti köye dönüşmekten kurtarın’ diyor. İzmir buna layık değil. Kentleşme zenginleşmenin ölçütüdür. Otopark yok, yeşil alan yok. İzmir kültür sanat şehri diye bilinir. İzmir’in nüfustan başka üçüncü sırada olduğu şey yok. Birinci sırada olduğu tek şey kaçak yapılaşma.
 
GÜNAY’A: VATANDAŞ PRİM VERMİYOR
Siyaset benim anladığım bir şey değil. Ben siyasetin tek boyutunu bilirim. Siyaset insan hayatını kolaylaştırıyorsa o zaman anlam kazanıyor. Ayrıldıktan sonra kendisiyle karşılaşmadım. O zaman kampanyayı birlikte yürüttük. 35 projeyi birlikte taahhüt ettik. Beraber hazırladık. Beraber devam ettik. Daha sonra kabine değişikliği oldu. Yanılmıyorsam 1.5 yıl önce. Ondan sonra tabi Ertuğrul Bey muhalif duruş sergiledi ve tenkit etmeye başladı. Bu ilk değil. Geçmişte de oldu. Abdüllatif Şener, Erkan Mumcu da hükümetin icraatlarını tenkit ediyorlar. Ayrıldıktan sonra söylüyorlar. Öyle olunca vatandaş itibar etmiyor. Ben geçmişten tecrübe ediyorum. Vatandaş, ‘kardeşim bakanlık varken sesin soluğun çıkmıyor, bakanlık gittikten sona nereden çıktı’ diyor. İnandırıcı bulmuyor. Siz bu hükümetin içerisinde görev yapmışsınız. Doğrusu ile  yanlışı her türlü kararı altına imza koymuşuz. Bakanlar Kurulu’nun ortak sorumluluğu var.  Doğru da yanlış da hepimizin. Doğru iş olursa herkes sahip çıkıyor yanlış iş olduğu zaman herkes ortadan kayboluyor. Bu hep böyle olmaz. Siz bu hükümette görev yapacaksınız. Bakanlık yapacaksınız. Bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra içinde bulunduğunuz hükümetin yanlışlarını ardı ardına sıralayacaksınız. O zaman kamuoyu buna prim vermiyor. Doğru da etik de bulmuyor. ‘Kardeşim madem orası o zaman senin orada ne işin vardı. Niye orada bakan oldu? Bakanlık gitti yeni mi aklına geldi bunları söylemek’ tarzında bir duruş sergiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 18 Mart 2014 Salı 09:45

Evime otobüsle 1,5 saatte değil metro ile 25 dakikada gitmek istiyorum bucaya metro yapacak olana oyum, Binali beye.

Yorumu oyla      21      18  
GÜLTEPEİ M.Y.. 18 Mart 2014 Salı 08:48

sy bakanım AĞZINA SAĞLIK BAHSETTİYİNİZ ZAT BAKANLIKTAN ALINDIĞI İLK İZMİRE GELDİYİNDE ONU SWİST OTELDE AĞIRLADIK O KONUŞURKEN ONU AYAKTA ALKIŞLADIK BİRKAÇ İYNELEMELERE RAĞMEN YANLIZ UNUTTUĞU BİRŞEY VAR CHP SENİN SİYASETİNİ BİTİRMİŞKEN AK PARTİ SENİ BAKAN SEVİYSİNE KADAR GETİRDİ SEN NE YAPTIN RESMEN AK PARTİYE İHANET ETTİN ŞİMDİDE CHPYE OY VERECEYİNİ SÖYLİYORSUN ASLINA DÖNERKEN SENİ VEKİL EDEN CHP OYLARI DEYİL AK PARTİ OYLARIDIR ONUDA SANA BİZ AK PARTİLİLER OLARAK HELAL ETMİYORUZ

Yorumu oyla      21      17  
Ali 18 Mart 2014 Salı 04:15

Helal olsun doğru laf

Yorumu oyla      21      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu işçilerle buluştu: Erdoğan’a ilk yanıt
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Başbakan Recep Tayyip ...
Yıldırım’a Aliağa’da sevgi seli: Yüzlerce araçlık konvoy
Bergama’da yapacağı ziyaretler için karayoluyla İzmir’den Bergama’ya giden ...
Erdoğan mitingine AK Parti yorumu: İzmir'i salladık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de dün yaptığı miting, yerel siyaseti ...
 
Balçova Aksakal Kayacan ile şenlendi
DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, DSP Balçova İlçe ...
Konak Adayı Özterzi: Sorunları çözmek için geliyoruz
Yenişehir seçim bürosu açılışı ve kahve gezilerinde bölge halkının sorunlarını ...
İP Büyükşehir adayı Şen'den Buca çıkarması
İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen, ...
 
Gündoğdu'da CHP ve AK Parti karşı karşıya: Miting tartışması
İl Başkanlığında yapılan toplantıda ‘taşımalı miting’ vurgusu yapılırken, ...
Kalkan’dan Karabağlar’da sağlıklı hayat vaadi!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan, “Bir ülkede gelişimin ...
CHP Bornova Adayı Atila’dan belediye akademi işbirliğine vurgu
Seçim çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva