HABERLER>SEÇİM 2015
17 Mart 2014 Pazartesi - 18:23

Kocaoğlu işçilerle buluştu: Erdoğan’a ilk yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingde söylediği sözlere yanıt verdi. Kocaoğlu, "Başbakan kendisinde ne eksik ve yanlış varsa onu karşısındakine atarak durumdan kurtulmaya çalışıyor" dedi.

Kocaoğlu işçilerle buluştu: Erdoğan’a ilk yanıt

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı İzmir mitinginin ardından çıkan tartışmalar sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da açıklama geldi. CHP'li milletvekillerinin "bindirilmiş kıtalar" diyerek eleştirdiği AK Parti'nin ise "tarih yazdık" diyerek savunduğu miting ile ilgili konuşan Kocaoğlu, Erdoğan'ı eleştirdi.
 
- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN GENÇLERE 30 MART MEKTUBU...

CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Prof. Dr. Oğuz Oyan ile birlikte Türk İş Sendikası'nı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, sendika önünde işçilere hitap etti. Kocaoğlu, "Kendinde ne eksik varsa, ne yanlış varsa bunu karşısındakine atarak, suçlayarak o durumdan kurtulacağını sanıyor. Ama şunu bilmiyor. İzmir, Türkiye'nin en ileri kentidir. İzmirli başkanını, yöneticisini, adamını iyi bilir. Kimin ne yaptığını bilir. Başbakanın da bakanların da ne yaptığını bilir. Onun için hiç canınızı sıkmayın" dedi.

HESABINI SORACAĞIZ
Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Bizim AKP ile alıp veremeyecek bir sorunumuz yoktur. Bizim hükümetin başı, başbakan ile sorunumuz var. Bu hükümet memleketin başında bir derttir. Bu ülke sorundan kurtulmak zorundadır. Başbakan ve hükümet hepimiz için lazım olan en önemli özelliklerden bir tanesinini yanı güvenini kaybetmiştir. Başbakan ve bakanlar kurulu güveni kaybetti. Hepimiz işsiz kaldık, borç aldık. Eğer güven varsa, sözünüzü yerine getirdiyseniz dayanışma ile o sıkıntılı günleri aşarsınız.  Siz iki ortaksınız dükkan çalıştırıyorsunuz. Bir tanesi haftada bir bilezik parası çalışıyorsa karısına bilezik alıyorsa o ortaklıktan fayda gelir mi? Hanım, çocuk sizin cebinizden haberiniz olmadan para alırsa o evin bereketi olur mu? O zaman 30 Mart'ta bunun hesabını soracağız. Herkes ulaşabileceği her yerde konuşun. Ülke bu dertten kurtulmak zorundadır. İzmir Türkiye'nin en aydınlık kentidir. İleri olmak sözle olmaz. İzmir ilklerin kentidir. O zaman görev düşüyor. AKP derdinden kurtuluşun meşalesini 30 Mart'ta çok büyük bir oy farkı ile seçimi alıp, meşaleyi yaktıktan sonra Ankara'ya yürümek zorundadır. Başka türlü dertten kurtulmanın yolu yoktur" diye konuştu.


 
DİNLESE DE ANLAMAZ
Başkan Kocaoğlu, konuşmasında belediyenin bu zamana kadar yaptıklarını da anlattı. Kocaoğlu, "Biz kendimizi Türkiye'de ilk defa 2004 yılından beri yerelde kalkınma modelini yaşama geçirebilecek, kenti kalkındırabilecek projelerle harekete geçerek yaşayanların lokmasını büyütüyoruz. Tarımda bizim yaptığımızı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapmıyor. Arazi yolllarını asfaltlıyor, toprak tahlili yapıyor ve üreticiye destek oluyoruz. Ayrıca bizim ticaretimizin büyük bölümü limana bağlı. Limanın kapasitesini arttıracak projeyi TCDD ile birlikte yürütüyoruz. Yüzübelilir Körfez'i gerçekleştirip kimsenin sağa sola gitmeden denize en yakın yerde denize girmesi için çalışıyoruz. Her türlü hazırlık bitti Çevre Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında pinpon topu gibi gidip geliyoruz" dedi. Kocaoğlu'nun sözlerinin ardından işçiler "vur vur inlesin milyonali dinlesin" sloganları atınca Kocaoğlu, " Dinlese de anlamaz. Hiç canınızı sıkmayın. Kulvar ve ekol farklı" ifadelerini kullandı.
 
İNSANLIK SUÇU
Kocaoğlu, taşeronlaşma konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Kocaoğlu şunları söyledi: "Çalmadık, çırpmadık. Oğlumuza, kızımıza belediye imkanlarını sunmadık. Şeffaf ihale yaptık ve kent bu hale geldi. AKP'nin en büyük problemi üretememek, hükümetin en büyük problemi üretim politikasını uygulayamamaktır. Üretim olmazsa sanayide, tarımda iş bulunamaz. İşsizlik olur. Üretim olmazsa çocuklarımız iş bulamaz, ihracat yapamayız. Devamlı borçlanarak, sıcak para ve yüksek faizle borçlanan ülke, devlet tefeciye düşmüş demektir. Tefeciye düşen insanın başına ne gelirse bizim de başımıza aynı şey gelir. Yani hep birlikte batarız. Taşeronlaşma modern kölelik düzenidir. Bin tane işçiyi bir adama teslim ediyorsun. İşçinin maaş kartı adamın kasasında… İhaleyi belediye şirketi de adamın şirketi de sıfır karla alıyor. Belediye şirketi hadi kamu görevi gördüğü için karşılıyor. Sen nasıl karşılayacaksın. İşçiye vereceğin maaştan parayı alıyorsun. İşçi ile bakan, başbakan, genel müdür barışmadan üretim olmaz. İş barışının olmadığı yerde iş olmaz, üretim gerçekleşmez. Her ekonominin, devletin vereceği saat ücreti hesaplanabilir. Ne sendikaların ücret taleplerinin artması, ne de işçiyi taşerona teslim etmek doğru değildir.
 
Bana göre 850 liraya adam çalıştırmak insanlık suçudur. Türkiye yeniden bir düzenleme yaparak çalışmalıdır. Bu konuda istihdam politikasını gözden geçirmelidir.  Bir tane adama insan teslim edilmez. Bunun yasal hiçbir dayanağı yok. Kıdem tazminatı falan boştur. İşçi emeğini veriyor. Emeğinin karşılığını ücret olarak alıyor. Hangi partiye oy verirse versin, kimi desteklerse desteklesin beni ilgilendirmiyor. Bana sen 8 saat mesai ver. Gerisi senin hayatın. Senin hayatına ipotek koyacak halim yok. Bu ekonomik model iflas etti. Türkiye çare aramak zorundadır"



SANAYİCİ ÖVGÜSÜ
Başkan Aziz Kocaoğlu, akşam saatlerinde de Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katılarak yeni dönemdeki strateji ve projelerini anlattı. “Yerel Seçimler Öncesi Adaylar ile toplantı” konseptinde gerçekleşen gecenin moderatörlüğünü ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman ile Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu yaptı. Çolakoğlu tarafların projelerini anlattığını ve kafaların şekillendiğini belirterek, “Bugün misafirimiz Başkan Aziz Kocaoğlu.10 yılı aşkın belediye başkanlığı sürecinde bizlere bir belediye başkanından daha çok bir dost, bir ağabey bir kardeş oldu. Fevkalede nezaketi, fevkalede iyi ilişkileri ile kendisine iyi düşüncelerle iyi ilişkiler içinde yaklaştığımızda  aynısını fazlasıyla iade eden, kendinden küçük yaştakilere bile zaman zaman ‘ağbi’ demek büyüklüğünü gösteren, çok içten bir insan. Sivil toplum örgütleri olarak kendisiyle 10 yıl çalışmaktan fevkalede mutlu olduk. Kendisini hep dürüstlüğü ile tanıdık. Bugün gelinen noktada biliyoruz ki en büyük yargı kamuoyunun gönlündeki yardıgıdır. Biz Kocaoğlu’nun devam eden yargıdan da aklanacağını çok iyi biliyoruz. Bu düşünceler içinde her şey İzmir için diyoruz” şeklinde konuştu.
 
Gecenin devamında Başkan Aziz Kocaoğlu kendisine yöneltilen kent ulaşımına ilişkin soruları yanıtladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozan 17 Mart 2014 Pazartesi 20:32

emek dost başkan her zaman yanindayız

Yorumu oyla      59      51  
ahmet k 17 Mart 2014 Pazartesi 20:20

aziz başkan gerçek bir demokrat.

Yorumu oyla      58      52  
kavgacı 17 Mart 2014 Pazartesi 19:57

Başkan bu laf yapan dilin olmamış olaydı ne yapardın. İzmir kenti sayenizde 10 yıldır yerinde sayıyor. Hatta geriye gidiyor, siz sadece çevrenizle, halk ve siyasetçilerle kavga etmekle meşgulsünüz.

Yorumu oyla      60      69  
süleyman 17 Mart 2014 Pazartesi 19:02

Her seçim dönemi aynı şeyleri söylüyorsunuz. İzelman işçisine niye az verdiniz işçi sendikası tabiki de isteyecek.

Yorumu oyla      56      54  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’a Aliağa’da sevgi seli: Yüzlerce araçlık konvoy
Bergama’da yapacağı ziyaretler için karayoluyla İzmir’den Bergama’ya giden ...
Erdoğan mitingine AK Parti yorumu: İzmir'i salladık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de dün yaptığı miting, yerel siyaseti ...
Balçova Aksakal Kayacan ile şenlendi
DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, DSP Balçova İlçe ...
 
Konak Adayı Özterzi: Sorunları çözmek için geliyoruz
Yenişehir seçim bürosu açılışı ve kahve gezilerinde bölge halkının sorunlarını ...
İP Büyükşehir adayı Şen'den Buca çıkarması
İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen, ...
Gündoğdu'da CHP ve AK Parti karşı karşıya: Miting tartışması
İl Başkanlığında yapılan toplantıda ‘taşımalı miting’ vurgusu yapılırken, ...
 
Kalkan’dan Karabağlar’da sağlıklı hayat vaadi!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan, “Bir ülkede gelişimin ...
CHP Bornova Adayı Atila’dan belediye akademi işbirliğine vurgu
Seçim çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer ...
Aslan ‘ak finans’ iddialarına patladı: Söyleyen şerefsizdir!
Ege-Koop Genel Başkanı ve DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva