HABERLER>SEÇİM 2015
17 Mart 2014 Pazartesi - 14:40

Gündoğdu'da CHP ve AK Parti karşı karşıya: Miting tartışması

İl Başkanlığında yapılan toplantıda ‘taşımalı miting’ vurgusu yapılırken, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “İzmir İzmir olalı böyle bir otobüs yoğunluğu görmedi. İzmir’de adeta çelik kafes içinde miting yaptılar” dedi. AK Parti cephesinden ise "İzmir'i salladık" yorumu geldi.

Gündoğdu da CHP ve AK Parti karşı karşıya: Miting tartışması

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Örgütü AK Parti’nin ülkede gündem olan İzmir mitingiyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.



CHP İl Başkanı Ali Engin ile İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu’nun il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında AK Parti’ye ‘taşıma’ ve yoğun güvenlik önlemleri üzerinden sert eleştiriler geldi.

AK PARTİ CEPHESİ: İZMİR'İ SALLADIK

İSTANBUL VE ANKARA’DAN GELEN OTOBÜSLER GÖREMEYECEKSİNİZ!
Toplantıda ilk sözü İl Başkanı Ali Engin aldı. Engin cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek miting hakkında bilgi verirken, “Öncelikle İzmirlilerin olduğu bir miting yapmayı planlıyoruz. İstanbul ve Ankara’dan gelen otobüsler görmeyeceksiniz. Son yıllarda gerçekleşen en büyük miting olacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumartesi sabah İzmir’e gelecek, ardından Manisa’ya geçecek. Mitingimiz 15.00’te gerçekleşecek. Aynı gün saat 17.00’de Aydın’da da mitingimiz olacak” diye konuştu.

BOMBARDIMAN: İZMİRLİ YOKTU, RAKAM 50-60 BİN!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise AK Parti mitingini değerlendirdi. Yüksel, “Dün hep birlikte taşıma ve bindirilmiş kıtalardan oluşan bir miting izledik. İzmir’e ve İzmir’in her türlü duygusuna yabancı olan bir toplama kalabalık Gündoğdu meydanındaydı. Ege’nin değil Türkiye’nin her yerinden insanlar İzmir’e taşındı. Üzerinde ‘Ankara 1-2-3-4’ levhaları asılmış otobüsler vardı. Gelenler dönüş yolunda bindikleri otobüsü rahat bulabilsinler diye... Miting 15.00’te başlayacak olmasına rağmen o saatlerde Gündoğdu’da neredeyse kimse yoktu! Sonra birden Manisa yolunda aşırı bir yoğunluk yaşandı ve miting alanı doldu. İzmir İzmir olalı böyle bir otobüs yoğunluğu görmedi. İzmir’de adeta çelik kafes içinde miting yaptılar. Sahnenin arkasında tek bir kişi bile yoktu. O alanda her mitingde nereden baksanız 10-15 bin kişi olur. İkinci Kordon’u tamamen bariyerle kapattılar. Mitingde İzmirli yoktu! Zaten Binali Bey de sözlerine “İzmir’e hoş geldiniz” diyerek başladı. Bizim tespitlerimize göre 50-60 bin kişi vardı. Hedeflediklerinin dörtte biri gibi bir rakam yani... Bu mitingde İzmirliler AKP’ye ‘sıfır çektireceğiz’ ve ‘sen İzmir’de yoksun’ mesajı vermiştir” dedi.


 
KUMRAL DEVRİMCİ TEPKİSİ
Erdoğan’ın İzmir konuşmasını da sert bir dille eleştiren Yüksel, “Ayrıştırıcı ve kışkırtıcı üslubu devam ediyor. ‘Sivas’tan yola çıktık istiklal mücadelesi’ veriyoruz diyor. Kumral Devrimci pankartı asıyorlar. Sende olsa olsa karşı devrimci olur. Daha aynı ilçe farklı binalarda öğrenci yurtlarının olmasını hazmedemiyorsun. Atatürk’ü yok etmeye çalışan, kız ve erkekleri ayırmaya çalışan birisinden olsa olsa karşı devrimci olur” dedi.
 
“SANA ÖYLE BİR HAREKET YAPILSA BİLE…”
Miting sonrası yaşanan olayları da Başbakan’ın söylemlerine bağlayan Yüksel, “İzmirli kadınlar sana böyle bir el hareketi yapsa bile, sen bunu miting meydanında söyleyip karşındaki taşınan insanları kışkırtırsan, miting sonrası İzmirli kadınlara küfür edilmesini, balkonlara taş ve şişlerin atılmasına ve çatışmaların yaşanmasına neden olursun. Sana öyle bir hareket yapılsa bile bunu mitingte o kalabalığa söyleyemezsin” dedi.
 
İZMİR’DE TOMA TERÖRÜ YAŞANIYOR!
“Kara kaşlı, kara gözlü çocuğumuz Berkin Elvan’ı kaybettiğimizden beri İzmir’de TOMA terörü yaşanıyor” diyen Yüksel “Dün ilk defa bir TOMA, Bornova’da 5.kata su sıktı. İzmir artık hastanelere kadar giren ve her yere biber gazı ve su sıkan bir TOMA terörü yaşanıyor” dedi.
 
BAŞBAKAN ÖZELLİKLE YALAN SÖYLÜYOR!
Yüksel ayrıca Başbakan Erdoğan’ın İzmir için verdiği yatırım rakamlarına da tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili, “Defalarca uyarmalarına rağmen Başbakan’ın İZBAN’ı kendilerinin yaptığını söylemeye devam ediyor. Defalarca açıkladık, Büyükşehir Belediyesi İZBAN’ı kendi öz kaynaklarından 700 milyon lira harcayarak yapmıştır. TCDD yüzde 50 ortağı olmasına rağmen sadece 1,3 milyon lira harcamıştır. Bu durum İzmir’in devletten aldığı yatırımların rakamlarında da farklı değil. Başbakan liradan 6 sıfır attığını unutmuş durumda. İzmir’e 24 katrilyon yatırım yaptık diyor. Yani 24 milyar demek istiyor. Artık özellikle yalan söylediğini düşünüyoruz. Kendisini defalarca uyardık. Ama devam ediyor. Kadifekale’de de hükümetin bir kuruş katkısı yoktur. Ayrıca son on yılda devlet İzmir’e 5,3 milyar yatırım yaparken, Büyükşehir belediyesi 6,4 milyar dolar yatırım yapmıştır. Biz bu rakamlar AKP’nin bakanlıklarından aldık. Gördes Barajı’nın İzmir’le ne alakası var. İzmir’de Başbakan’ın söylediği gibi bir su sıkıntısı yaşanmamıştır” dedi.
 
EL HAREKETİ YAPAN KADINI OTOBANA GÖTÜRTÜLER İDDİASI
Yüksel, Başbakan’a el hareketi yapan 2 kadının gözaltına alınması süreciyle ilgili Baro avukatları tarafından dile getirilen iddiaları da yineledi ve şunları söyledi:
“Başbakan’ın siyah elbiseli korumaları kadınların evlerini basıyorlar. Pijamalarıyla kadınları sürükleyerek alıp karakola götürüyorlar. Özel bir odada ifade tutanağı imzalatmaya çalışıyorlar. Diğer bir kadını evinden alıp Çeşme otobanına çıkartıyorlar. Araçta korkutuyorlar. Daha sonra karakola getiriyorlar. Bu olayı takip ediyoruz etmeye de devam edeceğiz. Biz İzmirliler olarak barış dilini korumaya devam edeceğiz”
 
İZMİR’DEN KORKUYORLAR!
Toplantı konuşan Mustafa Moroğlu da “Başbakana protestoda bulunan 2 kadın yurttaşımıza yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Hukuk devletinde en sade vatandaşla başbakanın karşılaştıkları her olaya karşı tepki de aynı olmalıdır. Size herhangi birinize biri işaret yaptığı zaman gidip şikayet ederseniz onun evi basılıyor mu diye yurttaşların kendi kendilerine sorması lazım. Bu kadınlarımızı da alıp her türlü insanlık dışı korkutmayı yaparak başbakana karşı yapılan bir protesto gösterisini engellemek için baskıyı kınıyoruz. Baskı günler öncesinde başladı. Konak ve Çiğli'de olağanüstü hal ilan ettiler. Herkesi aramaya tabi tuttular. Bir de bir gün önce bizim pankartlarımızı evlerin zilleri çalınarak indirildi İnönü Caddesi ve başka yerlerde. İzmir'den korkuyorlar, korkacaklar korksunlar. Onları korkutacak bir miting yapacağız” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEMAL 18 Mart 2014 Salı 08:20

GERÇEK OY VERECEK RAKAM 50 BİN...

Yorumu oyla      14      8  
bülent ışık 17 Mart 2014 Pazartesi 22:40

AKP nin İzmir'de 400 bin üyesi var.Başbakanın bir televizyon kanalında söylediğine göre 180 bin kişi gelmiş.İzmir dışından gelenleri de çıkarınca üyelerinizin ancak dörtte birini getirebilmişsiniz.Üyeleriniz bile tereddütte sonuç 31-0 gibi gözüküyor.

Yorumu oyla      15      11  
Şarlo 17 Mart 2014 Pazartesi 20:50

Bırakalım avunmayı,Bütün İzmir sizlere dua ediyor.Çok hakkınız geçti sevaba da girdiniz.

Yorumu oyla      27      11  
KORKAKLAAR 17 Mart 2014 Pazartesi 20:32

Ey CeHaPe zihniyeti! İzmir sadece Alsancak, Karşıyaka, Hatay kısacası sahilde oturan beyaz Türklerden ibaret değil. Bu saatten sonra sizin yabancı olarak nitelendirdiğiniz ilçe ve köylerden oy verenlere yazıklar olsun..

Yorumu oyla      44      42  
özgür deveci 17 Mart 2014 Pazartesi 20:06

dayan izmir bu üçlü gidici

Yorumu oyla      54      22  
rahmi 17 Mart 2014 Pazartesi 19:51

gözleri bozuk,kulakları sağır,yürekleri taş.

Yorumu oyla      45      13  
17 Mart 2014 Pazartesi 18:49

Belediyede ki paZar mesaisinden cıktıgım solugu miting alanında aldım hicbir siyasi dusuncem olmadıgı halde ama erdoganı cok sevıyorum sevgımın sebebı de chp mhp bdp vb muhalefet.belediye işcileri yaptıklarınızı hıc unutmayacak siz alevilere calısın sadece ey chp

Yorumu oyla      48      44  
megaköylü 17 Mart 2014 Pazartesi 18:38

kervan yürümeye devam ediyor.

Yorumu oyla      32      31  
behcoo 17 Mart 2014 Pazartesi 18:00

İnançlı insanlara zulüm mü?..ben her cuma namazımı kılarım ve hiç zulüm görmedim,görmem de..Sizin derdiniz dini siyasete alet etmek..CHP bu ülkede her inancın garantisidir..İşinize gelmese de..

Yorumu oyla      44      48  
Korkmayın 17 Mart 2014 Pazartesi 17:46

Arkanızda sahil var, köylerden gelenler nedir, siz kordonu elinizde tutun yeter, denizden 300 metreye kadar olan kısım önemli.

Yorumu oyla      39      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalkan’dan Karabağlar’da sağlıklı hayat vaadi!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan, “Bir ülkede gelişimin ...
CHP Bornova Adayı Atila’dan belediye akademi işbirliğine vurgu
Seçim çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer ...
Aslan ‘ak finans’ iddialarına patladı: Söyleyen şerefsizdir!
Ege-Koop Genel Başkanı ve DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan, ...
 
Yılmaz: Çiğli’ye yakışan hizmet anlayışı bizde!
Seçim gezileri kapsamında Çiğli Yeni Mahalle’de vatandaşlarla bir araya ...
Şeboy rakiplere seslendi: Ne iş yaptığınızı açıklayın
AK Parti Buca adayı Şeboy: “Birileri seçimi kaybedeceğini anlayınca telaşa ...
Sarı'dan Osmangazi mitingi: Bayraklı için ne yapmışlar
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı İsmail Sarı, Osmangazi Mahallesi’nde ...
 
Pınarbaşı’nda Taşer rüzgarı: Her yerde biz varız!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat ...
Hakkı Ülkü: Küçük sanayi kaderine terk edilmeyecek
DSP Aliağa Belediye Başkan adayı Hakkı Ülkü, 31 Mart’tan itibaren Aliağa ...
Başkan Şenol’a dur durak yok!
Gaziemir Belediye Başkanı ve CHP adayı Halil İbrahim Şenol, kenti adım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva