HABERLER>SAĞLIK
6 Ocak 2012 Cuma - 09:42

Yeni başhekimden üç müjde

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, tanı ve tedaviyi hızlandıracak projelerini açıkladı

Yeni başhekimden üç müjde

İZMİR - Görevine yeni başlayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, üç müjde verdi. Doktorların artık tüm tetkik isteme ve film takip işlemlerini 'el bilgisayarları' ile yapacağını belirten Özkahya, yeni acil servis ve yanık merkezi inşaatının 2012 yılında tamamlanacağını, yeni yılda ise dev yoğun bakım ve ameliyathane kompleksinin inşaatına başlanacağını açıkladı.
 
PİSTİN OLDUĞU ALAN
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Akşit, Prof. Dr. Alper Tünger, Doç. Dr. Kubilay Demirağ, Doç. Dr. Okan Gülbahar ile birlikte çalışmalarını Yeni Asır'a anlattı. Hastanenin bir çok servisinde yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten Prof. Dr. Özkahya, mevcut helikopter pistinin üzerine inşa edecekleri acil servis ve yanık merkezini 2012 yılı içerisinde bitirmeyi planladıklarını söyledi.
 
ELEKTRONİK HASTANE
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni 'elektronik hastane' yapmayı planladıklarını ifade eden Özkahya, "Projeyle doktorlarımız, hasta takibi, dosya, kan isteği gibi işlemleri el bilgisayarları ile yapacaklar. Doktorlar, klinikteyken hastanın tetkiklerini isteyebilecek, tetkik ve film sonuçlarını görebilecek. Önümüzdeki dönemde reçete de yazabilecek. Şu an kliniklerin yüzde 90'ı hastaların filmlerini bilgisayardan görebiliyor. Artık bu filmler el bilgisayarlarından da görülebilecek. Bu yeni yöntem tanı ve tedavide hız getirecektir. Yeni uygulamaya geçtiğimizde film parası vermeyeceğiz. Maliyet azalacak, zaman kaybı olmayacak. Yeni sistem doğru kaydı sağlayacak. Şu anki sistemde bir kağıda istenen tetkik yazılıyor. O kağıt veri kayıtçının eline gidiyor. O görevli tetkik bilgilerini bir kez daha bilgisayara giriyor. Ama doktor tetkikini kendi istediğinde daha sağlıklı veri sağlanmış olacak. Türkiye'de bildiğim kadarıyla bu uygulamayı başlatan bir kamu hastanesi var" diye konuştu.
 
EVRAKLAR UĞRAŞTIRIYOR
El bilgisayarlarını tüm doktorlara dağıtacaklarını kaydeden Özkahya, "Doktorların şu an çok fazla iş yoğunluğu var. Evrak işleriyle çok uğraşıyorlar. El bilgisayar sistemi, doktorların daha çok hastayla ilgilenmesine imkan tanıyacak. Doktorlar için, 'Şu tetkiği iste, şunu yaz' dönemi bitecek" dedi.
 
'Hastaların acil serviste bekleme süresi azalacak'
Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Kubilay Demirağ, yeni acil servis binası hakkında şu bilgileri verdi: "Mevcut helikopter pistinin üzerine yapılacak. Binanın en alt katında yeni acil servis olacak. Hasta bakım yatakları yer alacak. Binanın birinci katını yanık ünitesi olarak planladık. En üst katında ise helikopter pisti olacak. Şu an kullanımda olan mevcut acil serviste ise görüntüleme birimi ve yoğun bakım servisi olacak. Yoğun bakım ihtiyacı hep var. Acil servise gelip yoğun bakım ihtiyacı olup alamadığımız hastaları acildeki 10 yataklı yoğun bakım servisinde takip edeceğiz. Böylece hastaların acil serviste bekleme süresi kısalacak." (Yeni Asır – Erkan Doğan)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet KARA 6 Ocak 2012 Cuma 12:21

Fiml parası vermeyerek maliyetleri azaltacağız deniyor, peki o pda ların maliyeti ne olacak, bu durum aynı beşiktaşın futbolculara 4 5 mılyon euro verip fotokopi makinalarında müsvehte kağıt kullanarak mali tedbir alması gibi olmuş

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bebeğin hareketlerini dikkatle incleyin
3-4 aylıkken oyuncaklara uzanma, 6-7 aylıkken oturma, 10-14 aylıkken yürüme ...
Ekmekte daha az tuz daha fazla kepek dönemi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan yeni ...
‘İlaç iki tarafı keskin bıçaktır’
Kış aylarında antibiyotik başta olmak üzere ilaç kullanımının arttığını ...
 
Çocuğunuza verem aşısı yaptırmayı unutmayın!
Dünyada her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiği tüberkülozdan çocukları ...
Kısırlık tarihe mi karışıyor?
Kısır erkeklerin çocuk sahibi olmabilmek için sperm donörüne ihtiyaç duymasını ...
Özel hastanelerde ücret kavgası son buluyor
Özel hastanelerden alınan 'acil sağlık hizmeti' sona erdikten sonra poliklinikte ...
 
Dünya durmadan şişmanlıyor!
DSÖ verilerine göre, dünya genelinde şişman sayısı, 1980'den bu yana 2 ...
Lokantalardaki menülere kalori yazılacak
Obeziteyle mücadele eylem planı yürüten Sağlık Bakanlığında bir ilke imza ...
Yeni yılda SGK’da değişim
Sigortalı olmak artık kişinin rızasından çıkarılarak, zorunlu hale geliyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva