HABERLER>GÜNCEL
3 Mayıs 2011 Salı - 12:42

Yandaş medya: 100 milyonluk kamu zararı var

Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyelere yönelik şok polis baskınlarının yankıları sürerken hükümete yakınlığıyla bilinen Star, Zaman ve Sabah gazetelerine servis edilen Sayıştay raporu kafaları karıştırdı.

Yandaş medya: 100 milyonluk kamu zararı var

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyonun perde arkası aralanmaya başlanıyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen medya gruplarından Star, Sabah ve Zaman Gazetesi’nde yer alan Sayıştay Raporu ve dinleme tutanakları operasyonun boyutunu gözler önüne sermeye başladı.

Bir yılı aşkın süredir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik teknik takip yapıldığı pek çok birime kamera ve dinleme cihazı yerleştirildiği anlaşılan haberde Başkan Kocaoğlu ve Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in konuşma tutanaklarının kayıtlara alındığı iddia ediliyor.
 
İşte Star, Zaman ve Sabah Gazetelerinde yayınlanan haberlerden bazı ayrıntılar:
 
Mevcut iktidara yakın medya gruplarına servis edilen ve Ankara’dan yazılan haberlerde Sayıştay’ın Büyükşehir Belediyesi’nin son beş yılını mercek altına aldığı, oluşturulan raporda 205 şüphelinin 16 kez örgütsel suç, 85 kez ihaleye fesat karıştırma, 18 kez edimin ifasına fesat karıştırma, 17 kez nitelikli dolandırıcılık, 8 kez irtikâp, 38 kez görevi kötüye kullanma, 3 kez tehdit, 3 kez bilirkişilik görevini suiistimal, 63 kez de diğer suçlar kapsamına giren toplam 251 suç işledikleri iddia edildi. İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere Genel Sekreter Sait Ersu Hızır, Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç, 3 Genel Sekreter Yardımcısı, 5 Daire Başkanı, 15 Belediye Şirketi Müdürü ve Yardımcısı, 10 Şube Müdürü olmak üzere 205 kişinin suç işlediği iddia edilen haberde Büyükşehir belediyesinde 40.026.792 TL’lik kamu zararı oluştuğu vurgulanıyor.
 
Gizli soruşturma
Star Gazetesi’ndeki haberde polisin 1 yılı aşkın süre devam eden gizli soruşturmasında Mili Şube Polisleri, 400’den fazla eylemde usulsüzlük ve yolsuzluk tespit ettiği kaydediliyor. Toplam Kamu Zararı’nın da 100 milyon TL’yi aştığı iddia ediliyor. Yapılan incelemede CHP seçim bürolarına yerel seçimler öncesi dağıtılan kumanyaların 23 Nisan’da çocuklara dağıtılmış gibi gösterildiği iddia ediliyor.Gazetelerde yer alan Sayıştay Raporu’nda 2009 yılı Genel Seçimlerinde, seçim bürolarında yenilen kumanyaların, 23 Nisan’da çocuklara dağıtılmış gibi gösterilmek istendiği iddia ediliyor Belediye çalışanı Cevahir Cem Kiraz’ın da bu duruma karşı çıktığı için işten çıkarıldığı iddia ediliyor. 

Mandalina iddiası
Belediyenin Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Müdürü Reha Pekerten ve Yardımcısı Haydar Ballı’nın 50 ton mandalinayı almış gibi göstererek belediyenin kasasından yüklü miktarda para çıkardığı iddialarına da yer verilen haberde alınmayan mandalinaların sel felaketinde dağıtılmış gibi gösterildiği vurgulanıyor.

Sanal ihaleler iddiası
Belediyenin tanıtım, afiş, bilboard ve poster işlemleri ihale yapılmaksızın Tevfik Arslan’ın yetkilisi olduğu Arslan Ajans’a verildiği vurgulanırken. İzbeton Genel Müdürü Ali İçhedef İle İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer’ in İzbeton da kullanılmayan malzemeleri kullanılmış gibi gösterdiği kaydediliyor.
 
Star’ın Ankara’dan yaptığı haberdeki diğer ayrıntılar şöyle;
Lion Star’ın İzmir Sanat’ta yapmış olduğu Kokteyl masrafları İzmir Büyükşehir Belediyesine fatura edilirken; bazı yazarların imza gününde yapılan ikramlar Belediye’nin Şirketi Grant Plaza’ya fatura edildi.
 
32 bin liralık şal gösterdiler
Şubat 2010’da İzmir Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Güleş arasındaki açık kapatma konuşması dinlemeye takıldı. Pervin Genç hesaplamada 32 bin lira oynama olduğunu bunun mallarda 2000 taneye denk geldiğini belirtiyor ve açığı kapatmak için faturalandırma yapılarak bunları şal ve fular alınmış gibi göstermek gerektiğini belirtiyor.İncelemede 32 bin liralık açığın eski tarihli faturalarla kapatıldığı belirtildi. 
 
Otopark ihalesi telefon kaydında
1 Şubat 2011’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç ile İzelman Genel Müdür Hüseyin Kırmızı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Serdal Selçuk Savcı arasındaki Çankaya katlı otoparkının ihalesinin iptal edilmesi dinlemeye takıldı. Ardından Aziz Kocaoğlu ile Pervin Genç arasında geçen görüşmede ihalenin iptal edilmesi gerektiğine dair karar çıkıyor. Sonuçta 2 Milyon TL’lik iş ihalesiz 1 Milyon TL’ye veriliyor.
 
31 ihaleden 27’si aynı kişiye verildi
Yapılan incelemede Hakan Say’ın sahibi olduğu Smyrna firmasının 2006 yılından 2010 yılının 3. ayına kadar, İzmir Belediyesinin düzenlediği toplam 31 ihaleden 24 ihaleyi aldı. Perde arkasından Say’a ait olan Maestro ve Esmira firmalarının da 3 ihale aldığı, böylece Belediyenin 31 ihalesinden 27’sinin aynı isme verildiği ortaya çıktı. Hakan Say’a bağlı firmaların girdikleri ihalelerde belediyenin gizli olması gereken yaklaşık maliyetini % 98 ile %99.9’a yakın teklif vererek aldıkları belirlendi. İhaleleri Yüzde 99 tutturan Say’ın Smyrna ve Maestro firmalarından CHP’ye 300 bin TL para aktarıldığı belirlendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuk ermin 4 Mayıs 2011 Çarşamba 09:56

şimdi şöyle bir okuyorumda yazılanları su götürmez birtek şeyin olduğunu görüyorum oda aziz başkanın kendine ve çalışan arkadaşlarına olan inancı belediyelerde hesaplar , kalemler çok fazla insan hataları olabilir ama siz bunu yandaş medyanızla usta hafızlarınızla ve kör holiganlarınızla besleyerek servis ederseniz ( oda sizin ile Allahınız arasında benim midem almaz ) başka tabi kaldıki arkadaşlar çok bilgi kirliliğinin olduğu bir Türkiyede yaşıyoruz mesela ben bitmeyen metroyu kik e sorun derim kamulaştırma çalışmalarını gayet olumlu buluyorum ikiçeşmelikte spotcular var zati sit alanı gibi biyer oralar yıkcam desede yıkamaz bari güzelleştirelim diyor adam hatalar elbette vardır eksiklikler elbette vardır ama Aziz başkan hırız demek bu olmaz yanlışın enbüyüğüde bu olur. (mesela siz istiyorsunuz belediye başkanı hem çalsın hem iş yapsın, Ankara büyükşehir belediye başbakanı gibi mahkemenin durdurma kararı verdiği yerde yıkıma devam etsin arkadaşlar Allah Aziz başkana da ihtiyacı yok izmirli yurttaşları var onun ama yüksek mercilerden aslanlar gibi kefiller versin. Amin

Yorumu oyla      11      5  
4 Mayıs 2011 Çarşamba 08:17

İzmirde 2007 yılından sonra yeni yeşil alan yapımı durdu. Yılda 4-5 trilyonluk çiçek dikiliyor. Daha önce bu 400-500 binliralık harcama ile yapılıyordu. Göz boyamak için çiçek dikimi hızlandırıldı. İzmirli göz boyamaya değil, hizmete ihtiyacı var.

Yorumu oyla      11      5  
4 Mayıs 2011 Çarşamba 04:35

Müslüman adam iftira atmaz ve siyasi çıkar uğrunua senin hırsızın / benim hırsızım ayrımı yapmaz. AKP'1li belediyelere bir operasyon yapan var mı ? Niye AKP'li belediyere Cumhurbaşkanı kefil oluyorda İzmir'e veya Adana'ya olmuyorlar ?

Yorumu oyla      11      5  
HASAN TUFAN 3 Mayıs 2011 Salı 22:56

İZMİRE SİYASİ BASKILAR SONUÇ VERMEZ. BAŞBAKANIN 8 ADET GİZLİ HESABI VARMIŞ SABAH, ZAMAN, VAKİT, STAR AÇIKLASIN. KAYSERİ, ELAZIĞ, MALATYA BELEDİYELERİ SONRA GELİR.

Yorumu oyla      13      6  
Hüseyin Kaya 3 Mayıs 2011 Salı 19:22

AKP yalakalari hic yirtinmayin. Kininizi ne kadar kusarsaniz kusun Izmirden size ekmek yok. Yolsuzlugu bizzat BBDK tarafindan ispatlanmis Elazig, Malatya Belediyesine ses cikarmayanlar Izmirden ancak hava alir. Kudurmaniz bir ise yaramayacak.

Yorumu oyla      18      6  
izmirli 3 Mayıs 2011 Salı 18:52

İzmir'de heryere çiçek dikiliyor ama, İkiçeşmelik'ten Eşrefpaşa'ya çıkanlar bilir yol rezalet. Herkesin hergün geçtiği bu yol belediye tarafından hiç mi görülmüyor. Neyle uğraştıkları anlaşıldı. Ben de son iki seçimde CHP'ye oy vermiştim. Yanılmışım. Yazık çok yazık. Ateş olmayan yerde duman çıkmaz. Metro desen ayrı bir rezalet. İzmirlileri kandırmayın doğru ve objektif olun lütfen. Yandaş veya başka meyda farketmez yazılanlar bence doğru.

Yorumu oyla      13      14  
gavur izmirli 3 Mayıs 2011 Salı 15:35

Bunlar seçim öncesi, karalama politikalarından başka bir şey değil.izmir halkı gavur ama salak değil bu oyunlara gelmez.seçimlerde görecekler haksız yere bu belediyelerle uğraşmanın ne olduğunu..yaaa bu karalamalara inanan insanlara sesleniyorum..Aziz Kocaoğlu gibi dürüst bir adamın, bu karalamalarla başkanlığını sorgulayacağınıza gidin de hükümetin yaptığı yolsuzlukları arastırın..deniz fenerini, diğer hortumlamaları niye sonuçlandıramıyormuş sayın sayıştay...bu hükümetin niye tüm kamu kuruluşlarının elektrik tesislerini tek bir firmaya(unakıtanın kızına) verildiğinin hesabı sorulsun öncelikle..eğer ihaleye fesat karıştırma aranıyorsa bu, izmirde değil Ankarada aranmalı...Ben inanıyorum ki AltıOk Gözleri kör eden ampülü patlatacaktır..Saygılar

Yorumu oyla      24      6  
umıt aydın 3 Mayıs 2011 Salı 14:17

yazıklar olsun ızmırın neden gerı kaldığı bellı oluyor baskalrının cebını doldurmuşlar

Yorumu oyla      17      27  
kemal 3 Mayıs 2011 Salı 13:30

izmir azizdir aziz kalacak. başkanım sen merak etme izmir senin yanında...

Yorumu oyla      41      10  
hakan 3 Mayıs 2011 Salı 13:29

bana haberin çıktığı gazeteyi söyle sana yalan mı doğru mu olduğunu söyleyeyim. ankara ya da istanbul belediyelerine hatta kayseriye baksınlar yolsuzluk arıyorlarsa... izmir'de zaman kaybetmesinler.

Yorumu oyla      40      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ek süre de bitiyor TEDAŞ’tan ses yok
TEDAŞ’ın Dünya Bankası’nın kredisiyle Türkiye genelinde yaptığı çalışmanın ...
Operasyonda 2. gün: 10 kişi serbest!
Büyükşehir'e yapılan şok operasyonun ikinci gününde sabah saatlerinde ...
Bergama'da bıçaklı cinayet
İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Yalnızev köyünde bir kişi bıçaklanarak öldürüldü.
 
Taşeronlar CHP Konak'ı bastı!
68 gündür Eylemde olan Konak Belediyesi Taşeron işçileri son olarak bu ...
Sertel: Gazetecilerin özgürlükleri giderek daralıyor
TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü ...
El Kaide Türkiye'yi vurabilir
Uzmanlar, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesinin ardından bazı ...
 
Kocaoğlu binlere seslendi: Arkadaşlarımı bırakın!
Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyondan sonra binlerce ...
Çalışanlarından Kocaoğlu'na tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sabah saatlerinde yapılan baskına tepkiler ...
'Türkiye’de 4 çocuktan biri açlık sınırında'
OECD tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de her dört çocuktan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva