HABERLER>GÜNCEL
2 Mayıs 2011 Pazartesi - 16:41

Kocaoğlu binlere seslendi: Arkadaşlarımı bırakın!

Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyondan sonra binlerce CHP’li ve İzmirli Belediye binası önünde Kocaoğlu’na destek için toplandı.

Kocaoğlu binlere seslendi: Arkadaşlarımı bırakın!

Fırat Soylu/Egedesonsoz-İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonun ardından  Başkan Aziz Kocaoğlu belediye binası önünde toplanarak operasyona tepki gösteren binlerce İzmirliye seslendi. Oldukça duygulu olduğu görülen ve konuşmasında zaman zaman gözleri dolan Kocaoğlu, operasyon kapsamında 42 kişinin gözaltında belirterek, biran önce serbest bırakılmalarını beklediğini söyledi.

CHP'den baskına sert tepki: Karar siyasi...haberi için tıklayın
 
İşte Aziz Kocoğlu’nun konuşması:
“Bugün belediyemize gelen görevliler evraklarımızı alarak götürmeye çalıştılar. Biz de avukat arkadaşlarımızla birlikte bütün bilgisayar kayıtlarımızın ve evraklarımızın fotokopisini çekerek vereceğimizi bildirdik. Şuanda bu işlemler devam ediyor. Değerli arkadaşlar, yaklaşık 42 kişinin ifadesine başvuruluyor. Bunların içerisinde tanıdım ve en az 40 yıldır, üniversite yıllarından beri beraber olduğum kader arkadaşlarım, gençlik arkadaşlarım pırıl pırıl arkadaşlarım var. Ben biran önce bu arkadaşlarımın serbest bırakılmasını talep ediyorum.



7 senedir biz mazlumun yanında olduk ve genelin çıkarını koruduk. Bugüne kadar bizim belediyemizde hiçbir yasal olmayan şey olmadı. İhale takipçiliği yapılmadı. Yapılan bütüm kamuoyu yoklamalarında, yapılan bütün değerlendirmelerde iki tane şeyde birinci çıktık. Bir tanesi dürüst başkan, ikincisi onurlu başkan...

Geçmişte de birçok belediye başkanlarımız gece yarısı evlerine, işyerlerine girilerek tutuklandı ve ertesi gün manşetler birinci sayfadan, bu hangi parti olursa olsun, birinci sayfada şu belediyede, bu belediyede yolsuzluk var derdi. Sonra bu arkadaşlar serbest bırakıldılar ve birçoğu beraat etti ama bu kararlar sadece 19 sayfada tek sütuna üç satırla verildi. Ben hangi partiden olursa olsun bu belediye başkanlarımızın manşetten yolsuzlukla suçlandıkları zaman hicap duydum, üzüldüm. Hangi partiden olursa olsun aradım geçmiş olsun dedim, elimden gelen her türlü desteği verdim. Hiç siyasi parti ayrımı gözetmedim.

Biz bu kenti kalkındırma için çalışıyoruz. Biz bu kentin tek başına İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapı sorunları çözdük, biz emekten yanayız. Taşeronu kaldırdık, Türkiye’ye örnek olduk.
Türkiye’de unutulmuş tarıma yedi senedir destek veriyoruz. Hayvancısından, çikçekcisine, fidancısına, besicisine destek veriyoruz. Kendi düşüncelerimizi insana bakışımızı yaşama geçirmek için 24 saat çaba gösteriyoruz.

Geçen gün sanki malum oldu bir televizyon kamerasına; “45 gün sora yapılacak olan seçimler yerel seçim değildir, genel seçimdir. İktidar yaptıklarını ve yapacaklarını, muhalefette yapacaklarını projelerini anlatarak genel seçim havasına sokulması gerekir. Büyükşehir Belediyesinin seçimi değildir, büyükşehir belediyesi seçimi 2 sene önce yapılmıştır. Herkes İzmirli hemşerilerimizin desteğiyle kimin ne kadar oy aldığını görmüştür.

Üç sene sonra da Büyükşehir’in yerel seçimde, herkes büyükşehir hakkında kucağında, avucunda, beynin de ne varsa ortaya döker. Ne varsa ortaya döker. İzmir’deki seçimi büyükşehir üzerinden yapmaya çalışmak, boş bir hayaldir, hedef sapıtmaktır ve havanda su dövmektir.
Hepinize teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadınız buraya geldiniz. Biz 7 senedir birçok problemi, darboğazı aştık. İzmirli hemşerilerimizin verdiği desteğiyle aştık. Arseniği de aştık, onu da aştık, bunu da aştık. Bunu da aşmak boynumuzun borcudur.

Şimdi herkes işine gücüne, çoluğuna çocuğuna baksın, sakin olalım. Bundan sonraki görevliler tarafından yürütülecektir. Hep birlikte İzmirli olarak sükunet ve sakinlik içinde bu işi çözeriz, çözmek zorundayız. İzmir’i birçok yerde gösterdik, şimdi yine İzmir’in ne olduğunu bir kez daha göstereceğiz.
Değerli arkadaşlar 7 senedir bütün birimlerimiz, bütün şirketlerimiz neyimiz varsa sorumlular tarafından didik didik inceleniyor. Tabi incelenecek, ona bir şey dediğimiz yok. Bugün sabahın erken saatlerinde baskın yapılan konuların evrakı müfettiş raporlarına bağlanmış durumdadır. Demokratik bir ülkede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evrakları gelir incelenir, değerlendirilir, suçumuz varsa zaten çekmeye hazırız. 

63 yaşındayım, tam 63 yaşındayım arkadaşlar. Bugüne kadar hayatımın hiçbir evresinde bir saniye kapalı yer yoktur, bir saniye…Namusumla, şerefimle, haysiyetimle alnım açık, yüzüm pak olarak İzmirli hemşerilerimin güvenine layık olmaya çalışıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum, sükunetimizi koruyacağız. Ben size güveniyorum, sizin de bana güvendiğinizi biliyorum. Demokrasinin kalesi İzmir’den herkese bir demokrasi dersi daha vermek üzere hepinize saygılar sunuyorum benim canım hemşerilerim.”
 
Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık Kocaoğlu’na desteklerini attıkları sloganlarla dile getirdi. CHP’nin il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları ve milletvekillerinin de içinde bulunduğu kalabalık,
 
“Faşizme karşı omuz omuza”
 
“İzmir azizdir aziz kalacak”
 
“Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek”
 
“İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları attı.



MİLLETVEKİLİ ADAYI LİNÇ EDİLİYORDU 

KOCAOĞLU’NA KÜFÜR ETTİ, DAYAK YEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun basın açıklamasının ardından Belediye binası önünde bir protesto gösterisi yaşandı. Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) İzmir 1. bölge 5. sıra adayı Baki Baklan olduğu öğrenilen bir vatandaş Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu protesto etmek istedi. Beraberinde getirdiği yumurtayı belediye binasına atarak, “Kocaoğlu İzmir’i yedi bitirdi, biraz da omlet yesin” diye bağıran milletvekili adayı Baklan’a alanda bekleyen CHP’liler müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi’nde görevli güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırılmaya çalışılan Baklan’ın, Kocaoğlu’na yönelik küfürlü sözler söylemesi üzerine CHP’liler yumruk ve tekmelerle müdahale etti. Kısa süreli arbedenin yaşandığı olayda Baklan, Konak Meydanı’nda görevli çevik kuvvet polislerinin yardımıyla linç edilmekten son anda kurtarıldı. LDP adayı Baklan’ın yüzü CHP’lilerin tekme ve yumrukları yüzünden kan içinde kaldı. Olaya müdahale eden çevik kuvvet polisleri Baklan’ı Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu binaya götürdü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seval 6 Mayıs 2011 Cuma 09:55

İzmir'de ki çalışmalardan ne kadar memnunsunuz maşallah..Senelerdir Bitmeyen metrodan, Kokusuyla Güzel izmirin bütün havasını bozan Körfezi temizleyemenlerden memnunsunuz demek...Okullarda süt dağıtılıyormuş niye benim çocuğumun okuduğu okula o süt gelemedi hiç... Ben çocukken bile okullarda süt dağıtılıyordu o zaman chp yoktu belediyede... BİR DE İZMİRDE AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANI GÖRELİM DE FARKI GÖRÜN...

Yorumu oyla      11      6  
Zehra BARK 4 Mayıs 2011 Çarşamba 20:30

Aziz Kocaoğlu'nun yolsuzlukla suçlayanlar aynanın karşısına geçerek kendi yüzlerine baksınlar orada kendi gerçeğini görecekmler İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYEMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM BELEDİYELERİMİZDEN İZMİR HALKININ ASLA ŞÜPHESİ YOKTUR. İZMİRLİ BUNUN HESABINI SANDIKTA MUTLAKA SORACAKTIR ONA KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Yorumu oyla      12      6  
Emre Ergül 3 Mayıs 2011 Salı 13:56

İzmir belediyesi gibi belediye yoktur.Adam okullarada öğrencilere süt dağıtıyor sosyal projelere imza atıyor vs.vs. özetle sosyal belediyecilik yapıyor diğer belediyeler kaldırım ve asfalt yapmaktan başka ne yapıyor Allah aşkına ? suçu buysa belediyenin biz oy verenleride tutuklasınlar o zaman ! Ömür billah CHP kazanır İzmirde imamın ordusu ve akape böyle yaptıkça !!!!!!!!

Yorumu oyla      14      6  
3 Mayıs 2011 Salı 02:40

Kayseri, Elazığ, Malatya ve Ankara ile ilgili iddiaları araştırmayan adalet gelmiş burada AKP'li olmayan belediyelere müdahele ediyor. Bu olaya tepki gösterenler siyasi lince tepki gösterir. aralarında suç işleyen varsa cezasını elbette çekmeli. ama seçim arefesi böyle operasyonlar yapılması tesadüf olamaz. AKP İzmir'i unutsun. MHP ve CHP İzmir'de başarı olur AKP ise mevcudu koruyabilirse dua etsin.

Yorumu oyla      15      6  
deniz 3 Mayıs 2011 Salı 01:02

İZMİR'LİLER İÇİN SÜMÜKLÜ ÇOCUK DEDİLER,GAVUR DEDİLER ŞİMDİDE APTAL OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORLAR AÇIKÇA SÖYLEMİYORLAR SEÇİME KIRKİKİ GÜN KALA BU SİYASİ BASKINLA İZMİR'LİLERİ ETKİLEYECEKLERİNİ SANIYORLAR YANILIYORLAR AZİZ BAŞKANA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ İZMİR AZİZ'DİR AZİZ KALACAK.İZMİR CHP NİN KALESİDİR ÖYLE KALACAK.TÜM İZMİR'LİLERE GEÇMİŞ OLSUN.

Yorumu oyla      15      6  
2 Mayıs 2011 Pazartesi 23:44

evet kocooğlu çok dürst süphem yok ihtiyacıda yok pardon ama ya yandaşları sizce çokmu dürst akp nedne seçim arafesind edurduk yere ayağına sıksın chp yi izmirde mağdura oynatsın oakdar salk demekki çok büyük bombalar patlıcak orada beklicez görcez

Yorumu oyla      13      9  
konaktan sinan 2 Mayıs 2011 Pazartesi 22:10

İZMİR B.ŞEHİR BELEDİYESİNİ BASAN SAVCILAR..MALİYECİLERRR..SIKIYORSA ANKARA B.ŞEHİR BELEDİYESİNE DE GİDİNSENE..ASIL TEZGAH ORADA DÖNÜYOR..

Yorumu oyla      27      7  
uğur gümüş 2 Mayıs 2011 Pazartesi 21:48

Sayın Başkanım Aziz Kocaoğlu bu yıldırma politikası CHP örgütünü hiçbirzaman yıkamaz senin ne kadar dürüst ve izmirlinin yanında olduğunu biliyoruz bundan dolayı içimiz çok rahat ellerinden geleni ardına koymasınlar.BİZLER MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ.

Yorumu oyla      23      7  
mete 2 Mayıs 2011 Pazartesi 21:42

binlerce mi??? ben geçerken 150kişi kadar vardı..

Yorumu oyla      15      24  
bahadır TAN 2 Mayıs 2011 Pazartesi 20:43

AZİZ BAŞKANIN DÜRÜSTLÜĞÜNDEN KİMİN ŞÜPHESİ VARKİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN YETİŞTİRDİGİ ENDER İNSANLARDAN BİR OLDUGUNDAN ANCAK BOK ATARAK ÇAMUR ATARARAK BİR YERLERE GELEMEZSİN AKP SENİ HAZİRANIN 11 DE SANDIGA GÖMÜCEZ HIRSIZLAR YURDUMUZDA YAŞARKEN DÜRÜST İNSANLARI YOLSUZLUKLA SUCLAMAK KOLAY SİZ NASIL AKLANACAKSINIZ

Yorumu oyla      28      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalışanlarından Kocaoğlu'na tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sabah saatlerinde yapılan baskına tepkiler ...
'Türkiye’de 4 çocuktan biri açlık sınırında'
OECD tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de her dört çocuktan ...
Operasyon 6 CHP'li belediyeye de sıçradı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyonla eşzamanlı olarak ...
 
Kocaoğlu: Rahatım süreci izliyorum
Polisin baskınıyla ilgili ilk açıklamayı yazılı yapan Kocaoğlu, işçilerin ...
3 yanlışa bir rütbe
9 bin 750 başpolis kadrosu için açılan sınava 50 bin aday katıldı. Bir ...
‘Artık planlara itiraz etmeyin’
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeniden planlanan İnciraltı ile ...
 
Lojmanda AKP fişlemesi
Dönemin 1. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Balanlı’nın emriyle hava ...
İzmir Büyükşehir’e şok operasyon!
Aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 41 ismin sabah saatlerinde ...
Ankara'daki kutlamalara kan bulaştı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlamak üzere Sıhhiye Meydanı’na girmek ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva