HABERLER>GÜNCEL
2 Mayıs 2011 Pazartesi - 09:44

‘Artık planlara itiraz etmeyin’

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeniden planlanan İnciraltı ile ilgili artık dava açılmamasını isteyen vatandaşlar, "İzmir'in önünü tıkamayın" dedi.

‘Artık planlara itiraz etmeyin’

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeniden planladığı ve imar planlarını İzmir Valiliği, Büyükşehir ve Balçova belediyelerine gönderdiği EXPO 2020 alanı İnciraltı'nın sakinleri, "Artık itiraz etmeyin ve İzmir'in önünü tıkamayın" çağrısı yaptı. İzmir'den milletvekili adayı olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 22 Nisan Cuma günü turizm zirvesinde verdiği plan müjdesinin sevincini yaşadıklarını belirten İnciraltı sakinleri, alanın Bakanlar Kurulu kararıyla turizm bölgesi ilan edildiği 1991 yılından bu yana bu anı beklediklerini ifade etti. Artık dava açılmamasını ve planlara itiraz edilmemesini beklediklerini belirten İnciraltı sakinleri, yaşadıkları alanın kamuya mal olduğunu, bu nedenle kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

BÜYÜK GÖREV

İnciraltı'nın 1/25 binlik çevre düzeni planının 2009 yılında Mimarlar Odası ve bazı şahısların açtığı dava üzerine yürütmesinin durdurulduğunu, ancak Danıştay'ın kararla ilgili ortaya koyduğu "müelliflerin yetki belgesi yetersiz" gerekçesini, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortadan kaldırdığını belirten İnciraltı ve Bahçelerarası Güzelleştirme Derneği Başkanı Ekrem Şen, "Planı hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, müelliflerine Bayındırlık Bakanlığı'ndan gerekli belgeleri temin ederek Danıştay'ın yürütmenin durdurulması ile ilgili gerekçesini ortadan kaldırdı. Plan yeniden askıya çıkarılmak üzere İzmir'deki ilgili kurumlara gönderildi. Şimdi İzmir'deki herkese büyük görev düşüyor. 20 yıldır planlama bekleyen bu alan EXPO 2020'ye ev sahipliği yapacak ve 25 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bu nedenle artık engellenmemesi gerekiyor. İzmir'in önü tıkanmasın. Lütfen artık kimse itiraz etmesin ve akıl almaz gerekçelerle dava açmasın. Kültür ve Turizm Bakanlığı, planı yeniden hazırlayıp gönderirken yeni bir sayfa açtı. Bu sayfa artık kirletilmesin" diye konuştu.

VİZYON KAZANDIRACAK

İnciraltı planının gelir seviyesi yüksek sağlık turizmini canlandıracağını, İzmir'e vizyon kazandıracağını, problemsiz bir EXPO 2020 alanı sağlayacağını ve 25 bin insana istihdam olanağı yaratacağını belirten Şen, "Bu plana itiraz eden İzmir'in geleceğinin, 25 bin insanın iş imkanının ve EXPO 2020'nin önünü keser. Önce bunu düşünmek lazım. Bunlara karşı çıkmak bize göre akıl dışı. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'ne katkıları nedeniyle teşekkür ediyor, plana sahip çıkarak sonucunu getirmelerini bekliyoruz" dedi.

İzmir'in önüne set çekmeyin
İnciraltı ve Bahçelerarası Güzelleştirme Derneği Onursal Başkanı Şadi Katırcıoğlu da, İnciraltı sakinlerinin bölgedeki su sıkıntısı ve sudaki tuzluluk oranı nedeniyle tarım yapamaz hale geldiğini, yaklaşık 2 bin hak sahibinin planlamayı beklediğini belirterek, "İnciraltı sakinleri, imar planları için minnettar. Ancak 20 yıldır bekliyoruz. Artık bu bekleyiş bitsin ve bölgemiz plana kavuşsun istiyoruz. Bundan sonraki süreçte EXPO 2020'ye güçlü bir şekilde girmeye hazırlanan İzmir'in önüne set çekmemek ve çözümsüzlüğe sokmamak için imar planlarına itiraz edilmemesini temenni ediyoruz" dedi.(İlker Çoban/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lojmanda AKP fişlemesi
Dönemin 1. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Balanlı’nın emriyle hava ...
İzmir Büyükşehir’e şok operasyon!
Aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 41 ismin sabah saatlerinde ...
Ankara'daki kutlamalara kan bulaştı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlamak üzere Sıhhiye Meydanı’na girmek ...
 
Gündoğdu bayram yeri gibi
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Gündoğdu’da coşkuyla kutlanıyor.
Atatürk heykelinin yüzüne BDP bayrağı bağladılar
Polis barikatını aşarak anıta tırmanan bir grup BDP’li Atatürk heykelinin ...
Bu kez koca korunmak için mahkemeye başvurdu
İzmirli sigortacı M.B.T., 5 ay önce evlendiği ancak düğün akşamı ayrıldığı ...
 
Artık araçlar çekilemeyecek
İçişleri Bakanı Osman Güneş, 'park yasağı, araçların çekilmesi' gibi konularda ...
Yeni Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu
Yargıtay’daki seçimde rakiplerine büyük fark atarak Cumhurbaşkanı’na giden ...
Taksim'de görkemli 1 Mayıs kalabalığı
Sendikalar dört koldan Taksim Meydanı'na geldi, onbinlerce kişi alanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva