HABERLER>GÜNCEL
2 Mayıs 2011 Pazartesi - 09:27

İzmir Büyükşehir’e şok operasyon!

Aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 41 ismin sabah saatlerinde evlerinden alınmasıyla başlayan şok operasyon aramalarla devam ediyor. Operasyon 6 başka belediyeye de sıçradı.

İzmir Büyükşehir’e şok operasyon!

EGEDESONSOZ/SONER ÇAĞLAR/FIRAT SOYLU- İzmir güne Büyükşehir Belediyesine yönelik şok operasyonla uyandı. Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerine dönük şok baskınlarla başlayan, başta Genel Sekreter Pervin Şenel Genç olmak üzere çok sayıda üst düzey yöneticinin evlerinden alınması, evlerinin aranmasıyla süren operasyon gün içinde şok üstüne şok yaşattı.

İzmir Emniyeti Mali Şube, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonlar Bayraklı, Karabağlar, Kuşadası’nın da içinde olduğu 6 CHP’li belediye de sıçradı.


Operasyon sonucunda mali polis çok sayıda bilgisayara ve çeşitli evraklara el koydu.

DÖRT ÖZEL YETKİLİ SAVCI BİR YILDIR ÇALIŞMIŞ!
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Fatih Genç, Ahmet Türkoğlu, Ali Çelik ve Birol Çengil’in yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü araştırma, teknik takip sonucu başlatılan operasyonda Başkan Aziz Kocaoğlu devre dışı bırakıldığı için bakanlık iznine gerek kalmaksızın düğmeye basıldı. Ağırlıklı olarak Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyon hizmetlerini konu alan araştırma kapmasında Eski Genel Sekreter Ersu Hızır, yeni Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlanı, şube müdürünün de aralarında bulunan çok sayıda üst düzey personeli için sabah saatlerinde evleri, arabaları ve makamlarında arama başlatıldı.

Kocaoğlu meydan okudu: Hesabını bana sorun...haberi için tıklayın

Yıldırım: İzmir'deki baskın manidar...haberi için tıklayın

Günay: Baskından rahatsızım...haberi için tıklayın

CHP'den baskına sert tepki: Operasyon siyasi...haberi için tıklayın
 
İşçilerden Kocaoğlu'na destek geldi...haberi için tıklayın

REKLAM AJANSI SAHİPLERİ DE GÖZALTINDA
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürü Bahar Atan, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Pekşen’in de aralarında bulunduğu 41 isim için gözaltı kararı alındı. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi hâkiminin verdiği arama kararıyla başlatılan operasyonlar kapsamında reklam, organizasyon ajanslarının sahip ve yetkili isimlerinin de içinde olduğu çok sayıda isim İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.



SEKRETERLER BİLE GÖZALTINDA
Operasyon için günler öncesinden titizlikle hazırlanan İzmir Emniyeti’nin Büyükşehir’in üst düzey personelinin ev ve işyerlerinin adreslerini tespit ettiği, Büyükşehir Belediyesi’nin krokisini çıkararak nokta operasyon yapıp, bilgisayarlara, el yazması ajandalara ve çalışma notlarına da el koydu. Büyükşehir Genel Sekreterleri Ersu Hızır ve Pervin Şenel Genç’in sekreterlerini bile gözaltına alan İzmir polisi gün boyu Büyükşehir koridorlarından belge ve bilgi topladı. 

ALTI BELEDİYEYE DAHA SIÇRADI
Daha çok organizasyon, konser gibi olayların incelendiği, bazı firmalara üst üste ve çok sayıda iş verilmesi üzerine yapılan şikayetlerle geçen yıl başlayan operasyonun seçime 40 gün kala yapılması İzmir kamuoyunda ve CHP’de büyük bir infiale yol açarken, operasyonun Bayraklı, Karabağlar, Kuşadası, Turgutreis, Gaziemir, Buca gibi belediyelere de sıçraması tepkilerin dozunu arttırdı.
 
ADNAN SAYGUN HATTA BUZ PATENİNDE BİLE ARAMA YAPILDI
Çok sayıda üst düzey yetkilisi sabahın erken saatinde evlerinden alınan Büyükşehir Belediyesi’nde aralarında İZFAŞ, İZDENİZ, GRAND PLAZA, İZULAŞ, İZENERJİ, İZELMAN gibi şirketlerin yanı sıra Adnan Saygun Sanat Merkezi hatta Buz Pateni Salonu’nda bile arama yapıldı. Bilgisayarların hard disklerini emniyete götürmek isteyen emniyet güçlerine Büyükşehir Belediyesi avukatları tarafından izin verilmezken, harddiskler avukatlar nezaretinde Büyükşehir Belediyesi’nde kopyalandı.
 
ÇİÇEKÇİ DE TARIM KOOPERATİFİ DE OPERASYON KAPSAMINDA
Ağırlıklı olarak Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyon ve reklam işleriyle ilgili yapılan operasyon kapsamına Köy Kalkınma Kooperatiflerinden yapılan alımlar bile sokuldu. Aralarında Çağlar Çiçekçilik, Can Özdemir İnşaat, İzmir Köy Kalkınma Kooperatifi gibi şirketlerin merkezlerinde de arama yapıldığı öğrenilirken ihaleye fesat ve kamu ihale kanununa muhalefetten işlem yapıldığı belirtildi.
 
40 İSİM GÖZALTINDA, 2 İSME ULAŞILAMADI
Gün boyu süren ve AK Parti adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bile tepkisini çeken operasyon kapsamında 40 kişinin gözaltına alındığı, Tevfik Arslan ve bir ismin daha yurtdışında olduğu için bulunamadığı, Büyükşehir Eski Genel Sekreteri Ersu Hızır’ın yönetim kurulunda yer aldığı Hentbol Federasyonu ile Fas’taki maça gitmek üzereyken gece saat 04.00’te havalimanında gözaltına alındığı öğrenildi. 70 civarında dosya üzerinden yürütüldüğü öğrenilen operasyonda ek gözaltılar olup olmayacağı merak konusu olurken, gözaltına alınanların hiçbirinin salınmadığı, Perşembe gününe kadar gözaltında tutulabileceği kaydediliyor. 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakiminin verdiği kararla başlatılan operasyonda ‘çete, örgüt’ gibi ifadeler kullanılırken, ihaleye fesat, yolsuzluk gibi ibareler dikkat çekti.

15 AVUKAT HAZIR, 60 AVUKAT SIRADA

Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik şok baskın ve operasyonun ardından belediye savunma için hazırlanmaya başlandı. Hukuk birimindeki 15 avukatla özel bir toplantı yapan Başkan Kocaoğlu, 'arkadaşlarım' dediği bürokratlarını savunmak için harekete geçti. Akşam saatlerinde yaptığı toplantıdan sonra 15 avukatın savunma için hazır olduğu çoğunluğu CHP'lilerden oluşan 60'a yakın avukatın da davaya müdahil olmak için hazır olduğu açıklandı. Şüpheli sıfatıyla gözaltına alınanların hiçbirinin serbest bırakılmadığı sorgularının sürdüğü öğrenildi. Savcının talimatıyla yarın bazı isimlerin serbest kalma ihtimalinin olduğu belirtiliyor.

İŞTE EMNİYETTEKİ ŞÜPHELİ LİSTESİ:
1-Sait Ersu Hızır (Eski Genel Sekreter)
2-Pervin Şenel Genç (Genel Sekreter)
3-Ferda Eser (Genel Sekreter Yardımcısı)
4-Serpil Baran (Genel Sekreter Yardımcısı)
5-Serpil Keskin (Destek Hizmetleri, Satınalma Daire Başkanı)
6-Tevfik Arslan (Arslan Ajans sahibi) (ABD’de Çarşamba günü dönecek)
7-Hilmi Özen (Büyükşehir Şirketler Koordinatörü)
8-Ali Sabuktay (İZENERJİ Genel Müdürü)
9-Zeki Karatay (İZFAŞ Genel Müd. Yardımcısı)
10-Haydar Ballı (Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı)
11-Mehmet Sayar (Hizmet Alımları Şube Müdürü)
12-A.Halim Cumhur Yazıcı (Kent Merkez Şube Müdürü)
13-Bahar Atan (Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürü)
14-Nagihan Genç (Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in kızkardeşi, Adnan Saygun Sanat Merkezi Sorumlusu)
15-Ata KARATAŞ (Solfej Organizasyon Ajans sorumlusu)
16-Hakan Say (Smiryrna Organizasyon Sahibi)
17-Sedat Sakur (Solfej Organizasyon yetkilisi)
18-Ömer Devrim Ergin (
19-Mustafa Çakar (Festival Organizasyon, Yapım, Yayın)
20-Harun Arslan
21-Doğan Demiray (Efekent Endüstriyel Makina Ltd yetkilisi)
22-Alaittin Erarslan (Aysa Organizasyon Ltd. sorumlusu)
23-Oktay Sakur (Solfej Organizasyon yetkilisi)
24-Ali Gürkan Tuğcu (Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş yetkilisi)
25-İbrahim Kıvılcım Zorlu (Aysa Organizasyon)
26-al Tuncer Örs (Basın Evi, Reklam Tanıtım Hizmetleri)
27-Ünsal Pervanlar (Hamsiköy Akçabat Köftecisi)
28-Reha Pekerten (Grand Plaza A.Ş Genel Müdürü)
29-Fazıl Ölçer (Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı)
30-Murat Özel (Büyükşehir, Kültür, Spor Daire Başkanı)
31-Mehmet Hulusi Gülşen (Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı)
32-Yıldız Yılmaz (Büyükşehir Çevre Sağlığı Daire Başkanı)
33-Ziya Çavdar (Tarım, Park Bahçeler Daire Başkanı)
34-Fatma Ozan (Katı Atık Şube Müdürü)
35-Cemal Hayati Öztürk (Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı)
36- Adalet Okhan (Büyükşehir Kültür Sanat Şube Müdürü)
37-Zehra Güner (Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in sekreteri)
38-Hamza Güzeldere (İZULAŞ A.Ş Satın alma Müdürü)
39-Melda Çalışkan
40-Senem Polat (Büyükşehir Eski Genel Sekreteri Ersu Hızır’ın eski sekreteri)
41-Birol Soylu (Grand Plaza A.Ş Eski Genel Müdürü)
 
GELİŞMELER AN VE AN EGEDESONSOZ.COM'DA OLACAK....

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 41 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçekçi 3 Mayıs 2011 Salı 14:28

Bu listede kim varsa hepsi bu işe dahil insanlar, yıllardır söylüyoruz söylüyoruz anlamıyorlar... Kesinlikle yazılan herşey kelime kelime doğru bekleyip göreceğiz...

Yorumu oyla      13      9  
barış 3 Mayıs 2011 Salı 09:49

SANIRIM KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNDE BİRİKMİŞ EPEY BİR DOSYA VAR, BU OPERASYONUN ARKASINDA DA EN SON İŞARET ETTİĞİ SAĞLIK BAKANI HAKKINDAKİ İDAALAR VAR, İKTİDAR HIRSI AKP'Yİ YİĞİP BİTİRİYOR, BUKADAR İNSAFSIZCA DAHA İDAALAR ORTADA YOKKEN İNSANLARI AFİŞE ETMEK HİÇTE İNSANİCE DEĞİL. GEÇMİŞTE BİR ERGUN GÖKNEL OLAYI SOLU BİTİRDİ EĞER HALA SOLCULARDA BUNDAN DERS ÇIKARAMAMIŞ VE HALA AYNI HATALAR YAPILIYORSA NEYSE CEZALARI CEKSİNLER, KILIÇDAROĞLUNUN SAĞ BELEDİYELERİN YOLSUZLUKLARI İLE İLGİLİ KENDİSİNİ YORMASINA DA GEREK YOK ZATEN HALK SAĞCILARIN YOLSUZLUKLARINI KANIKSAMIŞ DURUMDA, SADECE SOLCULARA YAKIŞTIRAMIYOR ONDANDIR. YAPILAN HİZMETLERİDE EGER BAZI İZMİRLİLER GÖRMÜYORSA DİYECEK BİŞEY YOKTUR, SAĞLIK BAKANLIĞI KAÇTANE YENİ HASTANE YAPTI, MİLİ EĞİTİM KAÇTANE YENİ OKUL YAPTI, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YENİ LİMAN MI YAPTI, KÖYLERE KADAR YOLLARI KARAYOLLARIMI YAPIYOR, KÖYLERE KADAR TEMİZ VE PİS SU HATLARINI DEVLET SU İŞLERİMİ DÖŞÜYOR,ORMAN BAKANLIĞI SASALI HAYVANAT BAHÇESİNE BİR AYI MI HEDİYE ETTİ, YOKSA ALTINDAN PARKLARI YANDAŞLARINA VERDİ, YENİ ORMANLAR MI YARATIYOR, AMA ŞUNU İYİ YAPIYOR AKP UCUBE MİMARİLİ DERME CATMA CAMİLERİN YERİNE TOKİLERE ÇOK GÜZEL CAMİLER İNŞA EDİYOR, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DE BÜTÜN TOKİLERE İMAM HATİPTE YAPARLAR HAYILISI OLSUN, BİZDE ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR BELEDİYEMİZİN YAPTIĞI İCRAATLARI GÖRMEZDEN GELİR, MELİHİ, TOPBAŞI ÖVER KENDİ BAŞKANLARIMIZIDA YERERİZ...

Yorumu oyla      14      6  
ümit aydın 3 Mayıs 2011 Salı 09:26

su testısı su yolunda kırılır. tum sıcak olayların ve dedıkoduların donduğu bırım baskanalrı ıçerde konak beledıyesıne sıcrarsa sız o zaman ışe bakın asıl zaten buyuksehıre yapılan operasynun buyk nedenı ılçe beldıylerı kontrol etmek kımsenın azız baskanla alıp veremedığının olduğunu sanmıyorum alaattın yuksleın ıtfayı aracları bakımalrı reklam sırketlerının kımlerle ne akrabalığı var bılınıyor.dun doğmadan neler doğar.ama benım kanaatım sukı bu olayın akp yle uzaktan yakıdnan alakasıyok cunku zaten yargı akp ye karsı ysknın bağımsız mılletvekıllerıyle alakalı kararını hatırlayın. bence ızmırde kan kaybeden chp yenı taktık hazırlaayıp nu planı yaaptıalr zamanında da genel baskana denız baykala kaset komplosu yaptıalr yanı:=)

Yorumu oyla      12      9  
3 Mayıs 2011 Salı 02:34

Bir arkadaş Buca AKP'li iken baskın yapılmıştı demiş. O baskını yapan Özel Yetkili Savcı'nın başına neler geldiğinden haberi yok heralde ? Adamın özel yetkisi alındı, başka yere gönderildi ve hakkında tecavüzcü diye yüzlerce karalama haber çıktı.

Yorumu oyla      16      5  
MUALLİM 3 Mayıs 2011 Salı 01:51

YAHU 2011 TÜRKİYESİNDE YAŞIYORUZ.. FAKAT YILLADAN BERİDİR EVDE ŞEY EDİYORUZ DENİZ KIYISINDA KOKLUYORUZ.. HEMDE KARIŞIK OLANINDAN:)) yeter yahu birde izbanda yolculuk yaparken klimalardan gelen koku off offf yıkıyor ortalığı... ama biz yinede hoş görülüyüzdür nede olsa izmirliyiz şeyimizi şey eder gider deniz kıyısında içimiz çeke çeke koklarız... ohhhhhh mıssssss....

Yorumu oyla      12      9  
Atilla Kamar 2 Mayıs 2011 Pazartesi 22:01

Mehmet Ertunç isimli katılımcı izmir için "cahil halkı" yorumu yapmış. Cahillikten anladığı nedir. Memleketi neresi. Tezek kokusunu başka yerlerle karıştırıyor olmasın... Belediye için ise, hatası olan varsa cezasını çeksin...

Yorumu oyla      21      6  
mesut karaboğa 2 Mayıs 2011 Pazartesi 21:07

izmir şimdiye kadar bukadar temiz ve dürüst başkan görmedi seçimle deviremedikleri başkanımıza böyle çirkin iftiralarla yıpratmaya çalışıyorlar ama bilmeleri gereken birşey var oda izmirin aziz kocaoğlunu bağrına bastığını bilmiyorlar.........

Yorumu oyla      30      13  
BUCALI 2 Mayıs 2011 Pazartesi 21:04

DENİZ ERKUL RUMUZLU yazmış olduklarına gönülden katılıyorum anlatmak istediklerimi yazmışsın izmir körfezinin, bayraklı deresinin kokusu 1 SANAYİ sitesine kadar gelmektedir.

Yorumu oyla      18      11  
ömer KALKAN 2 Mayıs 2011 Pazartesi 19:13

AZİZ BAŞKAN HER ZAMAN İZMİRLİLER OLARAK YANINDAYIZ

Yorumu oyla      37      19  
Mehmet Ertunc 2 Mayıs 2011 Pazartesi 17:17

Akp izmiri almakla zaten hayatının hatasını yapar.Izmırin altyapısını ve sosyal ihtiyaclarını karsılamak icin milyon $ harcaması gerekir.Bilerek böyle yöntemlere basvuruluyor.İzmir her zaman tezek kokan körfeziyle ve cahil halkıyla yaşamaya mahkum yapacak birsey yok.belediye yol yapacagına kendi kasasına hortum döşüyor.

Yorumu oyla      23      39  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'daki kutlamalara kan bulaştı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlamak üzere Sıhhiye Meydanı’na girmek ...
Gündoğdu bayram yeri gibi
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Gündoğdu’da coşkuyla kutlanıyor.
Atatürk heykelinin yüzüne BDP bayrağı bağladılar
Polis barikatını aşarak anıta tırmanan bir grup BDP’li Atatürk heykelinin ...
 
Bu kez koca korunmak için mahkemeye başvurdu
İzmirli sigortacı M.B.T., 5 ay önce evlendiği ancak düğün akşamı ayrıldığı ...
Artık araçlar çekilemeyecek
İçişleri Bakanı Osman Güneş, 'park yasağı, araçların çekilmesi' gibi konularda ...
Yeni Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu
Yargıtay’daki seçimde rakiplerine büyük fark atarak Cumhurbaşkanı’na giden ...
 
Taksim'de görkemli 1 Mayıs kalabalığı
Sendikalar dört koldan Taksim Meydanı'na geldi, onbinlerce kişi alanı ...
Bornova'da yürek yakan ölüm
İzmir'in Bornova İlçesi Pınarbaşı semtinde, kamyonun çarptığı bisiklette ...
Genelkurmay’dan ‘ses kaydı’ soruşturması
Genelkurmay Başkanlığı, 2007-2009 yılları arasında Çankırı Garnizonunda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva