HABERLER>GÜNCEL
2 Mayıs 2011 Pazartesi - 11:10

Operasyon 6 CHP'li belediyeye de sıçradı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyonla eşzamanlı olarak toplamda 6 CHP'li belediyeye daha sıçradı.

Operasyon 6 CHP li belediyeye de sıçradı

İZMİR - CHP'li belediyelere yönelik polis baskınına Büyükşehir ile eş zamanlı olarak Kuşadası ve Bayraklı'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 CHP'li belediyeye de sıçradı. Kuşadası'na sabah saatlerinde giden İzmir polisi iki yöneticiyi gözaltına alırken Karabağlar'da da bir yönetici gözaltına alındı. Bayraklı Belediyesi'nde ise Kültür Müdürlüğü bünyesinde yapılan bazı organizasyonlar için mali polis inceleme başlattı. Bayraklı Belediyesi'ne herhangi bir polis ekibinin gelmediği, Kültür Müdürü'nün ifadesine başvurulduğu ve bazı evraklar istendiği öğrenildi. Kuşadası ve Karabağlar'da polisin incelemesi devam ediyor. Ayrıca Buca da incelenmek üzere evrak alındığı gelen bilgiler arasında.Operasyon kapsamında, Urla, Turgutreis, Gaziemir'den de inceleme yapıldığı, bazı belediyelerden de evrak istendiği öğrenildi.

KÜRÜM: İNCELEME BELEDİYEMİZE DEĞİL
Karabağlar Belediye Başkanı'ndan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Kürüm yaptığı açıklamada, "Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, bu sabah erken saatlerde İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin belediyeye geldiğini ve sadece bir başkan yardımcısının odasında arama yaptığını belirtti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı aramalar konusunda sağlıklı bilgiye sahip olmadıklarını belirten Kürüm, “Ekipler, sadece başkan yardımcılarımızdan birinin odasında arama yaptı. Bilgimiz sadece bununla sınırlı. Biz de Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden bu aramaların gerekçesi konusunda sağlıklı bir açıklama bekliyoruz. Belediyemizde ise tüm birimler rutin çalışmalarını sürdürüyor, hizmetlerimizde herhangi bir aksama yok. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Sabah saatlerinde Kuşadası Belediyesi’ne giden İzmir Emniyetine bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekibi, önce belediye başkanı vekili Ahmet Kireç’e çağrı yaparak belediyeye davet etti. Ardından Başkan Esat Altıngün’ü başkanlığa davet eden polis, başkan yardımcısı ve kültür işleri müdürü Erdoğan Uyan ile Muhasebe Müdürü Yusuf Atak’ı evinden aldı.

İKİ YÖNETİCİ SORGULANMAK ÜZERE İZMİR’E GETİRİLDİ
Başkanlık katına giriş ve çıkışları yasaklayan, bu katta incelemelerde bulunan polis, ihale birimleri olarak bilinen 4 ve 5. katlarda geniş çaplı inceleme yapıyor. Belediyenin iki katına her türlü giriş ve çıkışın yasaklandığı öğrenilirken Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan ile Muhasebe Müdürü Yusuf Atak’ın sorgulanmak üzere İzmir’e getirildiği öğrenildi.

MALİ İŞLER MÜDÜRÜNE MARDİNDE GÖZALTI İDDİASI!
İzmir’in yeni belediyelerinden biri olan Karabağlar Belediyesi’ne de sabah saatlerinde polis baskını yapıldı. Emniyet mali işler biriminin belediyede ihale evrakları üzerinde inceleme yaptığı öğrenilirken şu anda İzmir emniyetine götürülen ve ifadesine başvurulan herhangi bir yöneticisinin olmadığı öğrenildi. Ancak Mali İşler Müdürü Hulusi Gülşen'in haftasonu tatil için gittiği Mardin dönüşünde havalimanında polis tarafından alınarak ifadesine başvurulmak üzere Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandığı iddia ediliyor.

ALTUNGÜN: SEÇİMİ KAZANDIĞIMIZDA NE KADAR TEMİZSEK ŞİMDİ DE O KADAR TEMİZİZ
CHP Aydın Milletvekili Adayı Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP Söke İlçe Başkanı, CHP Germencik İlçe Başkanı, CHP Aydın İl yönetiminin yanı sıra destek veren çok sayıda vatandaş ve belediye çalışanlarının katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Altungün, “29 Mart’ta seçimi kazandığımızda ne kadar temizsek, şimdi de o kadar temiziz” dedi.
 


Başkan Altungün’ün belediye binasının giriş katında yaptığı açıklama zaman zaman belediye personeli ve vatandaşların alkışlarıyla kesildi. Açıklamasında sabah erken saatlerde İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin belediyede bazı odalarda arama yaptığını anlatan Başkan Altungün, “İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, erken saatlerde belediyemize gelerek, bazı odalardaki evraklar ve bilgisayarlarda üç saat süreyle arama yaptı. Konuyla ilgili belediyemizde iki personel gözaltına alındı. Bu konuda yargıya güveniyoruz ve güvenmek istiyoruz Yapılan aramayla ilgili bilgimiz sadece bununla sınırlı” dedi.
 
Başkan Altungün, yapılan aramaların diğer CHP’li belediyelerdeki aramalarla birlikte eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesinin manidar olduğunu belirterek, “29 Mart 2009 tarihinde seçildiğimiz gün ne kadar temizsek, bugün de o kadar temiziz. Biz tüm çalışanlarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Burada dikkat çeken en önemli nokta, yapılan aramanın 12 Haziran seçimleri öncesinde CHP’li belediyelere yönelik olarak eş zamanlı şekilde yapılmasıdır “ dedi. Öte yandın Kuşadası Belediyesi Hesap İşleri Uzmanı Yusuf Atak’ta ifadesi alınmak üzere Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesine getirildi.

KARABAĞ'DAN AÇIKLAMA
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyelerinde herhangi bir operasyon yapılmadığını belirterek, “Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürü bilgi için ifade vermeye çağrılmıştır. Operasyon iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Bayraklı Belediyesi'nin bir kaç konser organizasyonu ve deve güreşleriyle ilgili belgelerin incelendiği kaydediliyor.


GELİŞMELER EGEDESONSOZ.COM’DA OLACAK…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 3 Mayıs 2011 Salı 12:38

Şunun şurasında seçime ne kalmıştı ki, bu belediyeler düne kadar birşey yapmadılar da şimdi mi yaptılar, biraz daha bekleseydiniz belki operasyonun çıkar amaçlı olmadığının anlaşılır yanı olurdu.Ama şimdi etki, tepki yapar diyeceğim,herzaman olduğu gibi seçim öncesi nakaratları dinliyoruz ama İzmir yinede bildiği şarkıyı söylemeye devam edecek kimsenin bundan en ufak şüphesi olmasın saygılar

Yorumu oyla      13      5  
serkan 3 Mayıs 2011 Salı 08:39

bayraklı belediyesi ve başkanı aslanlar gibi yapılan işlerin arkasında durmaktadır. sadece bir müdür ifade için alınmıştır. seçime 40 gün kala yapılan bu aramaların hesabını tayyip ve çetesi sandıkta verecektir. bütün başkanlarımızın samimiyetine ve dürüstlüğüne inanıyoruz sonuna kadar arkanızdayız..

Yorumu oyla      14      5  
3 Mayıs 2011 Salı 02:43

Belediyeler konserleri devamlı yapar. Konser düzenlemeyen belediye mi var ?

Yorumu oyla      13      6  
enğin 2 Mayıs 2011 Pazartesi 23:21

BAYRAKLIYA ŞAŞIRMADIK OPAROSYON YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK DAHA DERİNE İNERLERESE İYİ OLUR MİLETİN PARASI İLE KONSER YAPMAYA BENZEMEZ BU İŞLER...ALLAH DEYLETİMİZE ZAVEL VERMESİ...

Yorumu oyla      12      14  
birsen 2 Mayıs 2011 Pazartesi 22:21

Gaziemir isabet olmuş!

Yorumu oyla      13      11  
2 Mayıs 2011 Pazartesi 21:53

hepinizde akp zihniyeti var...

Yorumu oyla      17      7  
ismail 2 Mayıs 2011 Pazartesi 17:39

bayraklı da yolsuzluk olduğu kesin ve katidir yanlız büyükşehir deki ne anlama geliyor

Yorumu oyla      20      11  
İZMİRLİ 2 Mayıs 2011 Pazartesi 15:24

BAYRAKLI VE KARABAĞLARI TÜM İZMİR BEKLIYORDU AMA BÜYÜKŞEHİRE ANLAM VEREMEDIM AMA GÖRÜREN DE VARSA CEZASINI CEKSIN

Yorumu oyla      22      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Rahatım süreci izliyorum
Polisin baskınıyla ilgili ilk açıklamayı yazılı yapan Kocaoğlu, işçilerin ...
3 yanlışa bir rütbe
9 bin 750 başpolis kadrosu için açılan sınava 50 bin aday katıldı. Bir ...
‘Artık planlara itiraz etmeyin’
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeniden planlanan İnciraltı ile ...
 
Lojmanda AKP fişlemesi
Dönemin 1. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Balanlı’nın emriyle hava ...
İzmir Büyükşehir’e şok operasyon!
Aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 41 ismin sabah saatlerinde ...
Ankara'daki kutlamalara kan bulaştı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlamak üzere Sıhhiye Meydanı’na girmek ...
 
Gündoğdu bayram yeri gibi
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Gündoğdu’da coşkuyla kutlanıyor.
Atatürk heykelinin yüzüne BDP bayrağı bağladılar
Polis barikatını aşarak anıta tırmanan bir grup BDP’li Atatürk heykelinin ...
Bu kez koca korunmak için mahkemeye başvurdu
İzmirli sigortacı M.B.T., 5 ay önce evlendiği ancak düğün akşamı ayrıldığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva