HABERLER>GÜNCEL
7 Mayıs 2021 Cuma - 18:47

Veteriner hekimlerden aşı sitemi: Biz de sağlık çalışanıyız!

İzmir Veteriner Hekimler Odası'nın basın açıklamasında,  "Biz Veteriner Hekimler, sağlık çalışanı olduğumuz halde aşılama sırasında değiliz. Veteriner Hekimlerin sadece Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanı olan kısmı aşılanırken diğerleri listelere girememiş. Bu gruplaşmaya son verilmesini istiyoruz" mesajı verdi

Veteriner hekimlerden aşı sitemi: Biz de sağlık çalışanıyız!

EGEDESONSÖZ - Koronavirüs aşısı olma taleplerini daha önce dile getiren Veteriner Hekimler, bu taleplerine yanıt bulamayınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi, "Bu aşı yarışının tadı kaçmadı mı? Biz sağlık çalışanı değil miyiz?" diye sordu.

İzmir Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Gökhan Özdemir'in imzasıyla yayımlanan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza Sesleniyoruz!

 80 milyon nüfus bu ülkenin vatandaşı değil mi? Bu öncelik yarışının artık tadı kaçmadı mı? Biz Veteriner Hekimler sağlık çalışanı olduğumuz halde aşılama sırasında olmadığımızı görünce doğal olarak aşıda önceliğin neye göre olduğunu sorgulamaya başlamış, ilgili Bakanlıklara "Biz sağlık çalışanı değil miyiz?" diye sormuştuk. Bugün geldiğimiz noktada artık bu soruları Bakanlıklar üstü düzeyde sormak zorundayız. Hem Bakanlıklar hem de meslekler üstü akıl ve bilim ışığında bir kez daha hatırlatmalarımızı yapıyoruz. COVID- 19'un etkeni tanımlanmış yani izole edilmiştir. Virüsün mutasyona uğradığı da bilinmektedir. Hastalıkla mücadelede; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının aşı kadar etkili koruma sağladığı, kişilerin bağışıklık sisteminin ve sağlık durumlarının iyi olmasının çok önemli bir avantaj olduğu artık bilinmektedir.

Toplumsal faaliyetlerde kalabalıklar oluşturulmaksızın hareket etmenin bulaşmayı engellediği, mümkün oldukça evde kalmanın bireysel bir çaba olarak toplumu koruduğu artık her vatandaş tarafından öğrenilmiştir. Ancak ne yazık ki bu kurallara uymak zorunda olduğu için milyonlarca kişi çaresizce ekonomik sıkıntının içine düşmüştür. İşte tam da bu noktada bir an önce nüfusun çoğunluğunun aşılanmasının normalleşme sürecini hızlandıracağı ve ekonomik anlamda rahatlamanın önünü açacağı da bir gerçektir. Ne yazık ki her geçen gün farklı meslek grupları, farklı topluluklar, farklı Bakanlıkların yetkilileri aşı sıralaması derdine düşmekte ve gündemde hastalığın yayılmasına dair önlemlerden çok, aşıda öncelik yer almaktadır. Oysa aşıda öncelikli olma konusu sürecin başından bu yana bilimsel olarak ülkemizde doğru uygulanmamıştır. Kaldı ki 80 milyonu bilimsel anlamda sadece yaş kategorisinde de sıralasanız isime göre de sıralasanız hep birileri sona kalacaktır. Çünkü aşı bizim değildir. Artık bu karmaşaya, toplumu geren ve ötekileştiren, önemsizsin hissi yaratan bu önceliklere lütfen son veriniz. Bizler Veteriner Hekimler olarak sağlık çalışanı olduğumuz için aşılanmamız gerektiğini söyledik.

Geç de olsa sağlık çalışanı olduğumuzun kabul gördüğünü düşündük ve Sağlık Bakanı KOCA'nın açıklamasına inanarak haklı bir bekleyişe girdik. Ama gördük ki Veteriner Hekimlerin sadece Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanı olan kısmı aşılanırken diğerleri listelere girememiş. Ve gördük ki daha bizlerin, güya öncelikli, aşılanma takvimi bitmemişken yeni öncelikler yeni sözler sıralamalar gündeme gelmiş. Lütfen bu komediye artık bir son verin. Ve unutmayın ki; Elbette dışa bağımlı olursak aşı için öncelik sıralaması yapmanız gerekir. Elbette hep söylediğimiz yerli ve milli olmaya dair uygulamalar sözde kalırsa kendi aşımızı kısa sürede piyasada göremeyiz. Elbette her meslek ve hizmeti kıymetlidir. Kimse kimseden önce aşı olduğu için kimsenin yaptığı iş daha az değerli, daha az riskli görülmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanından Bakanlıklar arasında aşı konusundaki çelişkili uygulamalardan kaynaklı oluşan mağduriyetleri gidermesini, kurumların yetkililerinin, meslek odalarının, her kesimden vatandaşın gruplaşmasına dur demesini bekliyoruz. "

 
DHA İzmir Büro Şefi Serdar Yılmaz oldu
 
Foça'da yapılmak istenen o proje iptal edildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SD 7 Mayıs 2021 Cuma 21:25

atıksuyu arıtan, kanalizasyonu temizleyen, atıksu pompalarını çalıştıran, çöpleri toplayan (tıbbi atıkları dahil) hiç bir belediye çalışanına öncelikli aşı yapılmadı, sorarım size temizlik bu hastalığın en önemli noktası ikeni kentsel sanitasyon hizmetlerini veren bu kişilere nasıl aşı yapılmaz, 65 yaş üstüne, veterinere, kaymakama kadar aşı yaptınız, %100 korona ile etkileşimdeki bu kişileri aklınıza getirmediniz...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHA İzmir Büro Şefi Serdar Yılmaz oldu
İzmir basınının sevilen isimlerinden Serdar Yılmaz, Demirören Haber Ajansı İzmir Büro Şefi oldu.
Uzaktan eğitime ara verilecek!
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı tüm resmi ve özel okullar, kamu çalışanlarının ...
Çavuşoğlu, AB İçişleri Komiseri ile görüştü
Dışişİeri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) İçişleri Komiseri ...
 
Diyanet'ten lüks yat açıklaması!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet TV'deki 'İftarı Beklerken' programının ...
Selçuk: Çocuklarınızın şifrelerini bilin
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların sosyal medya kullanımı hakkında ...
Çalışma izni belgelerinin süresi uzatıldı
İçişleri Bakanlığınca muafiyet kapsamındaki işveren ve çalışanların manuel ...
 
ABD'den Hakan Atilla kararı: 10 yıl ceza!
ABD, Borsa İstanbul'un eski genel müdürü ve Halkbank'ın eski genel müdür ...
İzmir'de kargo dolandırıcılığına 2 tutuklama
İzmir'de, internetten satışa konulan teknolojik ürünlere müşteri olup, ...
İzmir’in tam kapanma raporu: Aşılama ve vakalar ne durumda?
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yüksek vaka oranlarıyla dikkati ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva