HABERLER>EKONOMİ
30 Ocak 2013 Çarşamba - 15:58

Vergi Dairesi’nde sürpriz gelişme: Acar istifa etti

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, aldığı bir kararla görevinden istifa ettiğini açıkladı. 2010 yılından bu yana İzmir'deki görevini sürdüren Acar, yaptığı açıklamada bundan sonraki iş hayatına Yeminli Mali Müşavir olarak devam edeceğini söyledi.

Vergi Dairesi’nde sürpriz gelişme: Acar istifa etti

EGEDESONSÖZ - İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, aldığı bir kararla görevinden istifa ettiğini açıkladı. 2010 yılından bu yana İzmir'deki görevini sürdüren Acar, yaptığı açıklamada bundan sonraki iş hayatına Yeminli Mali Müşavir olarak devam edeceğini söyledi. 

Acar yaptığı açıklamada: "Bu kararı almak benim için de hiç kolay olmadı. Aldığım karar üzerine, 1996 yılında devlet bütçe uzman yardımcılığı ile başladığım 17 yıllık kamu sektöründeki meslek hayatımdan (bunun 12 yılı Maliye Bakanlığında Hesap Uzmanlığı, Bursa Defterdar Yardımcılığı, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığında Grup Müdürlüğü, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı ve 22.02.2010 tarihinden itibaren de İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı) istifa etmiş bulunmaktayım. Bundan sonraki iş hayatıma yine İzmir’de, uzmanlık alanım olan Yeminli Mali Müşavirlik alanında devam edeceğim. Üç yıla yakın bir süredir İzmir Vergi Dairesi Başkanı olarak çalışmaktayım. Bu çalışma süresince zaman zaman keyifli, zaman zaman da sıkıntılı anları birlikte paylaştık. Çeşitli zorluklara birlikte göğüs gerdik ve bu zorlukları birbirimize destek olarak başarılı bir şekilde aştık. En başından beri hedefimiz doğru, dürüst, güvenilir, çalışkan insanlar olarak bir aile ortamında çalışmalarımızı gerçekleştirmek, çalışan arkadaşlarımızın yaptıkları işten zevk almalarını sağlamak ve toplumsal refahın artırılmasına destek sağlamak üzere yeterli geliri adalet, tarafsızlık, verimlilik ilkeleri çerçevesinde toplamak, vergiye gönüllü uyumu arttırmak ve mükellefe kaliteli hizmet sunmaktı. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla baktığım zaman bunu yakalamış olduğumuzu görüyorum. Muhasebat Genel Müdürlüğü Net Rakamlarına göre İzmir ili, 2012 Aralık ayı itibariyle yüzde 88,81’lik tahsilat oranı ile Kocaeli ili’nden sonra ikinci sıradadır. İllerin Türkiye’nin toplam vergi tahsilatı içerisindeki payına bakıldığında ise İzmir ili, yüzde 11,77’lik bir payla İstanbul ve Kocaeli ilinden sonra üçüncü sıradadır. Bunlar oldukça sevindirici rakamlardır. Umuyorum ki İzmir’in güzel insanlarının öncelikle İzmir ekonomisine daha sonra da Türkiye ekonomisine katkıları artarak devam edecektir. Çalışma hayatım süresince adaletli ve hakkaniyetli davranmayı ilke edindim. Aynı zamanda iş ortamının huzurlu olması yönünde çaba sarf ettim. Bundan sonra da aynı ilkelerle yoluma devam edeceğim. Ben, Maliye Bakanlığı’nda çalışan birisi olmaktan her zaman gurur duydum ve bu böyle kalacak. Benden sonra görevi devralacak Başkanımıza da gücünüz ve içtenliğinizle destek olmanızı bekliyorum. Başkanınız olarak bana göstermiş olduğunuz yakınlığı ve sevgiyi hiçbir zaman unutmayacağım. Sizlere en içten sevgilerimi iletiyor ve hepinize başarılar diliyorum."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan Yargıtay açıklaması: Dava yok temyize ret!
İTO Başkanı avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak Yargıtay’ın, ...
DTO’da sürpriz açıklama: Çokdeğer seçimlerde yok!
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Başkanı Özden Çokdeğer, ...
Sendika başkanlarından Aslan'a aktif siyaset önerisi
Sendika başkanları, kentsel dönüşüm ile İzmir’i yeniden planlama çalışmalarında ...
 
Türk turiste bir şok da Yunan adalarından!
Hırvatistan’dan sonara Yunan Adaları turları vize kapsamına giriyor. 2005’ten ...
‘Birinci ağızdan’ açıklama: Doğalgaza zam gelecek mi?
Enerji Bakanı Yıldız, Şubat ayında doğalgaza zam yapılmayacağını açıkladı.
Oda ve borsa seçimlerinde ertelemeye İzmir bakışı
NACE kodu olarak adlandırılan yeni meslek gruplarında yaşanan sıkıntıları ...
 
Mövenpick İzmirliler'i Çin yemekleri festivaline çağırıyor
Tatlı, ekşi ve acı: Uzakdoğu’nun gizemli tatlarını keşfedeceğiniz bir ...
SGK’da SMS dönemi başlıyor
Vatandaşlar hizmet durumlarını, emeklilik yaşını ve ne zaman emekli olacaklarını ...
Nasır’dan rakibi Demirtaş’a ‘Boston’ hatırlatması
İTO seçimleri öncesi başkanlık için çalışmalarını sürdüren Müteahhitler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva