HABERLER>EKONOMİ
29 Ocak 2013 Salı - 12:20

Nasır’dan rakibi Demirtaş’a ‘Boston’ hatırlatması

İTO seçimleri öncesi başkanlık için çalışmalarını sürdüren Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a yüklendi. Nasır, Demirtaş’ın ABD’nin Boston kentine göç etme düşüncesine gönderme yaparak, “İzmir'i terk etmeyi planlayan anlayıştan artık kurtulmak gerekliliği İzmirli her işadamının sorumluluğudur” diye konuştu. Nasır, Ortak Akıl Grubu’na da “Ayrımız gayrımız yok” mesajını gönderdi.

Nasır’dan rakibi Demirtaş’a ‘Boston’ hatırlatması

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ- Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar sonrasında ertelenen ve yeni bir seçim sürecine girilen Oda ve Borsalarda, mevcut adaylar komite, meclis ve yönetime girmek için çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Ticaret Odası (İTO) seçimleri öncesi başkanlık adaylığını açıklayan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Swissotel Efes İzmir’de düzenlenen basın toplantısında İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a yüklendi.

Beraberinde MÜFED’e bağlı 12 dernek temsilcisiyle birlikte İTO 67. Meslek Komitesi adına çizdikleri yol haritasını açıklayan ve mevcut yönetimi eleştiren Nasır, “Şu anki ticaret odası başkanı tekrar başkan olmaması halinde hayatının geri kalan kısmını ABD’nin Boston kentinde geçirmeyi planladığını ifade etmiştir. Benim aile mezarlığım Narlıdere'dedir. Ölene kadar yaşayacağım şehir ise İzmir'dir. Bizler Oğullarımızın ve kızlarımızın istikbalinin başka şehirlerde ya da yurtdışında aramasını engellemek istiyoruz. İzmir, terk edilecek, kaçılacak bir kent değildir. Ayrıldığınız an özlemeye başladığınız, dünyadaki en güzel şehridir. 22 senedir bu kentin ticaretini yönetip, sonra da başka yurtdışındaki şehirlere övgüler dizerek, İzmir'i terk etmeyi planlayan ve bunu hiç çekinmeden ifade eden anlayıştan artık kurtulmak gerekliliği İzmirli her işadamının sorumluluğudur” diye konuştu.

Ekip arkadaşlarından seçimlerin ertelenmesiyle birlikte rehavete kapılmamasını isteyen Nasır, “Belki de Boston’a gitme planları olan Ekrem Bey, seçimlere kadar yapacağımız çalışmaları görür ve son gün ‘Ben yoruldum. Yeni yüzler gelsin’ diyerek aday olmaktan vazgeçer” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Yönetimi'nin görevlerini yerine tam olarak getirmediğini vurgulayan Nasır, “Bu nedenle kentimizin ticaret hacmi gün geçtikçe daralmakta ve İzmirli işadamları, bir zamanlar vatandaşlarımızın yurtdışına göç ettikleri gibi, şehir dışına gitmektedirler. İzmir yerinde sayarken diğer iller hızla kalkınmakta ve zenginleşmektedir” şeklinde konuştu.
.
EN BÜYÜK ENGEL TEK KİŞİLİK YÖNETİM ANLAYIŞI
İzmir'in önündeki tek engelin ticaretinin iyi yönetilememesinden kaynaklandığını vurgulayan Nasır, “Bunun en önemli sorumlularından biri ise İzmir Ticaret Odası'ndaki tek kişilik yönetim anlayışıdır. Bizler inanıyoruz ki; tüm İzmir'i kucaklayan, herkesin ve her meslek grubunun sesini duyurabileceği, kurum ve kuruluşlar arasında köprü vazifesi görecek yeni bir yönetim anlayışına sahip bir İTO, İzmirimizi hak ettiği ekonomik gelişmişlik düzeyine ulaştıracaktır. Bu bağlamda, İzmir'in hedef vizyonuna ve amaçlarına ulaşması için yıllardır süregelen yönetim anlayışının değişmesi gerekmektedir” dedi.
 
GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
67’nci İnşaat Grubu olarak bey aya yakın bir süredir, gece gündüz çalıştıklarını hatırlatan Nasır, “Hissettiğimiz sorumluluğu yerine getirebilmek için bütün gücümüzle değişimin kaçınılmaz olduğunu İzmirli İşadamlarına anlatmaya çalıştık. Bundan sonra da çalışacağız. Odamızda ‘Tek Adam’ anlayışından uzak, meslek komitelerini işlevsel hale getiren ve stratejik kararların oluşumunda işbirliğini sağlayan, farklı fikirleri geliştiren bir yönetişim şekline geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Nasır, katılımcı ve paylaşımcı bir anlayışa sahip, hedefe odaklı, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışı hayata geçirmek istediklerini kaydetti.
 
YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ
Oda ve Borsa seçimlerinde NACE kodlarının neden olduğu dağılımlar netleşmeden, mevcut İTO yönetiminin alelacele seçim kararı aldığını aktaran Nasır, “Baskın seçime gidilmeye çalışıldı. Bu karar, mevcut yönetimi tasvip etmeyen sektör temsilcilerinin, meslek grubunda kimlerin bulunduğunu dahi bilmeden seçime gitmesine neden olmuştur. Mevcut yönetime yakın kişilerin elinde, adresli, telefonlu, yetkili isimlerinin bulunduğu listeler olduğu halde, mevcut yönetimi tasvip etmeyenlerin ellerine çok kısa süre önce sadece firma isimlerinin bulunduğu listeler ulaşmıştır. Bu sadece iktidarını sürdürebilmenin peşinde olan anlayışın antidemokratik bir uygulamasıdır.Neyse ki yapılan itirazlar ve tepkiler sonucu seçim hükümet tarafından üç ay ertelenmiştir” şeklinde konuştu.
İzmir Ticaret Odası'nın tarihi geçmişine ve marka değerine zarar vermeden hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Nasır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler siyaset üstü bir yönetim anlayışını benimseyen, her meselede çözüm noktasında yer almak isteyen, İzmir'de yatırımların önünü açan, şehrin dinamiklerini harekete geçiren, iş yapma ve ortak hareket etmek için varını yoğunu ortaya koyan yönetişim anlayışını egemen kılmak için her kesimden destek istiyoruz.”
 
ORTAK AKIL GRUBU İLE GÖRÜŞÜYORUZ
Oda seçimlerinde ‘Ortak Akıl Grubu’ isimli oluşumla da görüştüklerini ifade eden Nasır, “Biz, değişimden yana olan, İzmir ekonomisini canlandıracak, yönetişim anlayışı ile hareket edecek herkesle bir aradayız. Bizim ayrımız gayrımız yok. İsteğimiz değişimden yana olunması” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mücevher tutkunları İzmir’de buluşuyor
140'ın üzerindeki katılımcısı ile mücevher sektörüne yön verecek olan ...
Merkez Bankası’ndan derecelendirme kuruluşlarına fırça!
Merkez Bankası Başkanı Başçı, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 5.3 olarak ...
İTB’ye YSK yolu: Listelere hile mi karıştı?
İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nın son meclis toplantısında Gaziemir’deki ...
 
Borsa’da kara gün: 22 milyar eridi!
Moody’s’in Türkiye’nin notunu değiştirmemesi ve görünüm ile ilgili yaptığı ...
Oda ve borsa seçimleri ertelendi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), oda ve borsalarda yapılan seçimlerin ...
TOBB’un erteleme başvurusuna İzmir bakışı
NACE kodu olarak adlandırılan yeni meslek gruplarında yaşanan sıkıntıları ...
 
İTB Meclis Başkanı Kaya’dan seçim öncesi çarpıcı açıklamalar
İzmir Ticaret Borsası(İTB)'nin Şubat ayında yapılacak olan komite ve meclis ...
Piliç devi stop etti!
Şeker Piliç'te ihtiyati haciz nedeniyle üretim ve satış durdurulacak.
TOBB'tan bakanlığa: Seçimler ertelensin!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), oda ve borsalarda yapılan seçimlerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva