HABERLER>EKONOMİ
30 Ocak 2013 Çarşamba - 10:36

Sendika başkanlarından Aslan'a aktif siyaset önerisi

Sendika başkanları, kentsel dönüşüm ile İzmir’i yeniden planlama çalışmalarında örnek işler başaran Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın aktif siyasette yer alması gerektiğini bildirdiler.

Sendika başkanlarından Aslan a aktif siyaset önerisi

İZMİR - Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç ile Türk-İş’e bağlı Tez-Koop İş, Belediye-İş, Basın-İş, Genel Maden-İş, Türk Metal, Tes-İş, Deri-İş, Türk Harb-İş, ve Tek Gıda İş Sendikalarının 16 şube başkanı ve yöneticisi, Ege-Koop’un Menemen Seyrek’te inşa ettiği bin bahçeli konuttan oluşan Villakent projesini gezdi. Villakent başta olmak üzere, Ege-Koop’un ürettiği konut projelerinin örnek alınmasının önemli olduğunu dile getiren Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Karakoç, ‘’İzmir, ne kadar sağlıksız ve sorunlarla boğuşan bir kent ise, Villankent de o kadar çağdaş ve modern bir Avrupa şehri görünümünde. Kenti yöneten belediye başkanları Villakent’ten feyz almalı” dedi.

BİZZAT KENDİSİ BİLGİLENDİRDİ…
Yağmurlu havada gerçekleşen ziyaretin ilk durağı, toplam bin bahçeli konuttan oluşan ve yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Villakent oldu. Türkiye’nin en büyük bahçeli konut projelerinden biri olarak tarihe geçen ve İzmir’e sadece 30 kilometre mesafede yer alan Villakent hakkında bilgilendirmeyi, bizzat Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan yaptı. Projenin 22 farklı tipte uygulandığını, tüm altyapı ve sosyal donatı tesislerini Ege-Koop’un yaptığını anlatan Aslan, Villakent’te yaşayanların büyük bölümünün doktor, hakim, gazeteci, sanatçı, Türk ve yabancı işadamlarından oluştuğunu anlattı.

Villakent’in ardından, yine Seyrek’te Gediz Üniversitesi ile Villakent’in arasında, 1+1 ve 2+1 konsepti ile inşa edilen Keyifli Yaşam Evleri’ni de görme fırsatı yakalayan sendika başkanları, gezinin ardından Hüseyin Aslan ile Villakent Sosyal Tesisleri’nde yemek yediler. Yemekte konuşan Aslan, Türk-İş’in hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek,  “ Dört dönem Türk-İş delegeliği yaptım. Türk-İş önemli bir güçtür” dedi.

Ege-Koop’un yaptığı konut projelerinin yanı sıra kamuoyuna açıklanan sosyal projeleri de heyecanla takip ettiklerini ifade eden sendika başkanları da ‘’Gerçekten büyük projelere imza atan Hüseyin Aslan’ın aktif siyasette yer alması çok önemli. Kentimize verdiği önem ve sosyal projeleri herkesin dikkatini çekiyor. Kendisine bu konuda desteğimiz tam’’ dediler.

‘’GÖZLERİMİZ
KAMAŞTI’’
 Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, Ege-Koop’un Türkiye’deki 200 kooperatif arasında tek sendikalı kurum olduğunu belirterek, ‘’Uzun yıllar Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanlığı yapan Hüseyin Aslan ile çok güzel ve başarılı çalışmalar yaptık. Kendisi, şube başkanı olduğu dönemde gazetecilerin bir çok sosyal hakka kavuşması için savaş vermiştir. Hüseyin Aslan, sendikal yaşamda çok önemli bir kişidir.’’ dedi. Villakent’in gözlerini kamaştırdığını belirten Karakoç, ‘’Villakent’i gördükten sonra İzmir’in de bu modelde planlanması gerektiğini düşünüyorum. Altyapısı, üstyapısıyla, yeşili ve sosyal tesisleri ile insan kendini İzmir’de değil, bir Avrupa kentinde olduğunu sanıyor. İzmir’deki belediye başkanlarımıza sesleniyorum; kentsel dönüşüm kapsamında planlamalarınızı Villakent modeline göre yapın. Gerek Villakent, gerek Ege-Koop’un projelerinden feyz alın’’ diye konuştu.

Belediye İş Sendikası 4. Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli, Hüseyin Aslan’ın gerçekleştirdiği her proje ile İzmir’e büyük katkı sağladığını dile getirerek, ‘’Bize her yerde çağdaş kentten, modern yaşamdan bahseden bütün belediye başkanları sadece birkaç kilometre ötedeki bu muhteşem projeyi  mutlaka gezip görmeli. İzmir’in merkezi de böyle bir yaşamı hak ediyor. Bize düşen sadece Hüseyin başkanı tebrik etmek ve desteklemektir’’ dedi..

NE DEDİLER?
Birol Aslanoğlu / Tezkoop İş Sendikası İzmir Şube Başkanı: Muhteşem bir çevrecilik çıkarmış. Böyle bir proje keşke şehrin her tarafında olsa.

Zeynel Ersoy / Belediye İş Sendikası 1 Nolu Şb. Bşk:
Bölgeyi çok eskiden bilen biriyim. Gözlerime inanamadım. Bu bölgeyi cennete çevirenlere teşekkür ediyorum.

Caner Fırat / Tezkoop İş 2 Nolu Şb. Bşk
: Hüseyin Başkanın aktif siyasette yer alması çok önemli. Çünkü gerçekten büyük projelere imza atıyor. Kentimize verdiği önem ve sosyal projeler hepimizin dikkatini çekiyor.

Nuri Yılmaz / Tek Gıda-İş 2 Nolu Şb. Bşk:
Gerek ilçe belediye başkanları, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı burayı ziyaret etmeli ve istendiği taktirde İzmir’de de modern yaşam alanları kurulabildiğini görmeli. Gerçekten çok emek verilmiş.

Hasan İldiri / Tezkoop İş İzmir Şubesi Mali Sekreteri:
Villakent’in yanıbaşına bir de Huzurkent yapmak lazım bence. Gerçekten çok iyi bir proje.
 
KİMLER KATILDI:
Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, Türk-İş 3. Bölge Temsilci Yardımcısı Tuncay Kıraçkaya, Türk Harb-İş Ege Bölge Başkanı İrfan Akgönül, Türk Metal Sendikası 1. Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak, Tek Gıda-İş 2 Nolu Şube Başkanı Nuri Yılmaz, 3 Nolu Şube Başkanı Latif Gökçay, Belediye-İş 4 Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli, 1 Nolu Şube Başkanı Veysel Aygiray, Genel Maden-İş İzmir Temsilcisi Can Öndoğan, Tes-İş 1 Nolu Şube Başkanı Seydi Öner, Deri İş Şube Başkanı Makum Alagöz, Tezkoop-İş İzmir Şube Başkanı Birol Aslanoğlu, 2 Nolu Şube Başkanı Caner Fırat. , Basın-İş Genel Başkan Danışmanı Yılmaz Yurteri, Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk turiste bir şok da Yunan adalarından!
Hırvatistan’dan sonara Yunan Adaları turları vize kapsamına giriyor. 2005’ten ...
‘Birinci ağızdan’ açıklama: Doğalgaza zam gelecek mi?
Enerji Bakanı Yıldız, Şubat ayında doğalgaza zam yapılmayacağını açıkladı.
Oda ve borsa seçimlerinde ertelemeye İzmir bakışı
NACE kodu olarak adlandırılan yeni meslek gruplarında yaşanan sıkıntıları ...
 
Mövenpick İzmirliler'i Çin yemekleri festivaline çağırıyor
Tatlı, ekşi ve acı: Uzakdoğu’nun gizemli tatlarını keşfedeceğiniz bir ...
SGK’da SMS dönemi başlıyor
Vatandaşlar hizmet durumlarını, emeklilik yaşını ve ne zaman emekli olacaklarını ...
Nasır’dan rakibi Demirtaş’a ‘Boston’ hatırlatması
İTO seçimleri öncesi başkanlık için çalışmalarını sürdüren Müteahhitler ...
 
Mücevher tutkunları İzmir’de buluşuyor
140'ın üzerindeki katılımcısı ile mücevher sektörüne yön verecek olan ...
Merkez Bankası’ndan derecelendirme kuruluşlarına fırça!
Merkez Bankası Başkanı Başçı, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 5.3 olarak ...
İTB’ye YSK yolu: Listelere hile mi karıştı?
İzmir Ticaret Borsası (İTB)’nın son meclis toplantısında Gaziemir’deki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva