HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2017 Cuma - 10:27

Ve Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosu İzmir’de

Çevreci ve ekonomik 20 adet “full elektrikli otobüs” geldi ve Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs filosu İzmir’de kuruldu. Yeni araçları test eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hem çevreci, hem ekonomik hem de çok sessizler. İzmirliler bu otobüsleri çok sevecek” dedi.

Ve Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosu İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda önemli bir hamle daha yaparak “Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu” oluşturdu. Ankara’da yerli bir firma tarafından üretilen 20 elektrikli otobüs İzmir’e geldi.

- FOTO GALERİ: İZMİR ELEKTRİKLİ FİLOSUNA KAVUŞTU...

45 günlük test sürüşünün ardından kent içi ulaşımda hizmet vermeye başlayacak araçlar, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün garajları ile aktarma merkezlerinde, 2-5 saat arasında ve geceleri şarj edilecek. Gün içinde hiç durmadan 250 kilometre yol alabilecek olan İzmir’in elektrikli otobüsleri, klima açıkken 13 saat, klimasız 16 saat hiç durmadan çalışabilecek. Otobüsler ayrıca, yokuş aşağı indiklerinde enerji üretip kendi kendilerini şarj edebilecek. Sessiz çalışan araçlar, 1 kilometrede 25 kuruş harcayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni filodan beklenen verimin elde edilmesi halinde, 2 yıl içinde kente 400 elektrikli otobüs kazandırmayı hedefliyor.

45 GÜN TEST
ESHOT Genel Müdürlüğü, 20 elektrikli otobüs için 100 şoför ile hareket memurları ve teknik elemanları eğitimden geçirecek. Sürücü davranışını çok önemli olduğundan, eğitimler güzergah üzerinde gerçekleşecek. Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir sistem olduğu için, otobüsler 45 gün test sürüşlerinden geçecek ve İzmir'in yol güzergahları yazılımlarına eklenecek.

ŞARJI GÜNEŞ ENERJİSİNDEN
Çevreci ve ekonomik bu araçların şarj edilmesi için kullanılacak elektrik enerjisinin maliyeti, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Buca Gediz Ağır Bakım Tesisleri’nde kurulumu süren güneş enerji santralinden karşılanacak. ESHOT, atölye ve garajlar ile otobüs son duraklarında otobüslerin şarj edilmesi için kullanılacak elektriği TEDAŞ’tan satın alacak. Güneş enerjisi santralinden üretilen enerji de yine TEDAŞ’ın şebekesine aktarılacak.

İZMİRLİLER ÇOK SEVECEK
ESHOT Genel Müdürlüğü’ne giderek İzmir’in elektrikli otobüslerini test eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hem çevreci, hem ekonomik hem de çok sessizler. İzmirliler bu otobüsleri çok sevecek” dedi. Bakan Kocaoğlu, kent içi toplu ulaşımda çevreci yatırımları sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

 
Manisa'da FETÖ operasyonu: 29 gözaltı
 
Kuşadası’nda anıtsal ağaçlar için restorasyon
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sarper 19 Şubat 2017 Pazar 16:26

işte bu...eski siyah duman atan otobusleri atın denize.otobuslerin dumanını azaltın sehir rahatlasın belediye bütün gücünü cevreye ayırsın sanat manat spor bırakın oksijen lazım oksijen olmadan bişi olmaz

Yorumu oyla      11      5  
Şakacı 19 Şubat 2017 Pazar 12:39

İzmir'de elektrikli taksileride , minibüsleride, otomobilleride göreceğimiz günler yakın. Dünya ancak elektrikli otomotiv sektörünün hakim olması , petrollü araçların çöpe atılması ile yaşanılır kalır.UNUTMAYIN BAŞKA DÜNYA YOK!!!!

Yorumu oyla      12      5  
Şakacı 19 Şubat 2017 Pazar 12:21

Üstün anlayışlı metro doğru yatırım , tramvay tartışılır . Tramvay yerine 25 metrelik elektrikli otobüsler kullanılabilir. Kentin ihtiyaçları hiç kazma bozma olmadan çözülebilir . Kaynakları doğru kullanmak lazım . Yeni teknolojilere kapımız her zaman açık olmalı, hele yüzde yüz yerli teknoloji varken . Bırak İzmir her zamanki gibi Türkiye'ye öncü olsun . Hatta bu konuda Avrupa'ya örnek olalım.petrolsüz bir ulaşım dileğimle iyi niyetlerimi paylaşıyorum

Yorumu oyla      11      5  
Şakacı 19 Şubat 2017 Pazar 11:33

Üstün anlayışlı araştır bakalım izban ve metrodan sonra otobüs ihtiyacı artırımı eksildimi İzmir hızlı büyüyen bir kent . Sen çevreci ve ucuz , yerli teknolojiye karşımısın , kentin büyümesi ve ihtiyaçlarına göre yatırım planlanır. Otobüs ihtiyacı var ise elektrikli olmasına karşımısın sen ou

Yorumu oyla      11      5  
18 Şubat 2017 Cumartesi 13:15

" Üstün anlayışlı Dünyanın her yerinde toplu taşımada raylı sisteme otobüsler yolcu taşır " canım benim , ben de at sırtında taşınsın demedim. İzmir' in şu an için 400 tane daha otobüse ihtiyacı yok. Alıp ne yapacaksın ? 250 milyon bütçe ayrılmış. 250 milyona 15 km tramvay yaparsın. Otobüse ihtiyaç olmadığını belediye başkanı kendisi de söylüyor. Mevcut otobüslere ilave, tramvay hatları devreye girdiğinde bazı hatlar iptal olacak, kısacalak , birçok otobüs boşa çıkacak. Buca da metro bittiğinde çok sayıda otobüs iptal olacak, hatlar kısalacak, otobüsler mahallelerden aktarmalara yolcu taşıyacağı için otobüs ihtiyacı azalacak. Kapiş !

Yorumu oyla      11      5  
Sılhaddin eyyubi 18 Şubat 2017 Cumartesi 13:11

Ya ulaşım şöyle böyle yürüyor.başkan bu koca şehri önce gece kondulutktan kurtarsın adeta mega bir köy cesaret edip geniş yollar açsın istimlak yapsın otobüs çok olsa ne olur YOL YOK YOOOOL.

Yorumu oyla      11      5  
Şakacı 18 Şubat 2017 Cumartesi 12:15

İzmir'i kıskananlar çatlasın . Nazar etme ne olur , çalış seninde olur . Elektrikli otobüsler İzmir ve ülkemize hayırlı , diğer illerimize örnek olsun.

Yorumu oyla      11      5  
Şakacı 18 Şubat 2017 Cumartesi 12:10

Üstün anlayışlı Dünyanın her yerinde toplu taşımada raylı sisteme otobüsler yolcu taşır . Sen istersen binme yaşlıyı ,engelliyi,hastayı, öğrenciyi, emekçiyi raylı sisteme veya vapura neyle taşıyacaksın.

Yorumu oyla      11      5  
18 Şubat 2017 Cumartesi 10:37

Okuduğunu anlamayan Şakacı; İzmir'in Aziz Başkanı'n da söylediği gibi "şu an için" otobüse ihtiyacı yok. Başkan kendisi de otobüse ihtiyacımız yok diyor. 2 yıl içinde 400 tane daha otobüs alıp ne yapacaklar ? O paraya raylı sistem yapılırı fosil yakıt meraklısı olarak algılamak üstün zeka ister.

Yorumu oyla      11      5  
Şakacı 18 Şubat 2017 Cumartesi 01:40

Fosil yakıt bağımlıları temiz hava soluyacakları için elektrikli otobüsü eleştiriyorlar. yağlı üstübü yakmaya ve dumanıyla kafa çekme alışkanlıkları bitecek diye korkuyorlar. Temiz, ucuz ,yerli doğal enerji ve bu enerji ile araçlar çoğaldıkça Kentimiz ve Ülkemiz Kazanacak Güneş balçıkla sıvanmaz . İstikbal çevreci elektrik enerjisi ve elektrikli otomotiv sektöründedir.. Uykudan uyanın ve görün bu gerçeği...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Türk-Yunan dostluğu için buluştular
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Başkan Kocaoğlu: ‘Hayır’ çıkacak, herkese faydası var!
Büyükşehir Belediye Başkanı Halk TV yayınına katılarak referandum süreci ...
Başkan Çerçioğlu su altı fotoğraf sergisini açtı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi ...
 
Kent Konseyi'nden Başkan Demirağ'a teşekkür
İzmir'in Foça ilçesindeki Kent Konseyi'nin 2017 Yılı 1. Olağan Genel Kurul ...
Torbalı’nın iki yakası birleşti, Şehit Er Çelik’in adı ölümsüzleşti
Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'la birlikte hızlı, ekonomik ve konforlu ulaşıma ...
Bergama'da çevrecilerin yargı zaferi!
Koza Altın İşletmeleri A.Ş’nin, Bergama’nın Yerlitahtacı Mahallesinde ...
 
Başkan Dalgıç’tan Alaçatı’nın ödüllü festivaline davet
8'nci Alaçatı Ot Festivali'nin 6-9 Nisan tarihlerinde yapılacağını açıklayan ...
Selçuk’ta ‘afet’ zirvesi: Masada 5 yer!
AFAD’ın verilerine göre tespit edilen afet toplanma yerleri olarak belirtilen ...
Karşıyaka Belediyesi'nde iş kuracaklara büyük destek
İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak adına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva