HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Aralık 2017 Cuma - 09:47

Ve müjde geldi... Buca metrosu yola çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesine çıkabilmek için hazırladığı 13,5 km'lik hat projesi, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Ocak'taki Narlıdere Metrosu ihalesi için yarışan firma sayısı ise 42'ye yükseldi.

Ve müjde geldi... Buca metrosu yola çıkıyor!

9 Ocak'ta yapım ihalesine çıkılacak Narlıdere Metrosu'nun ardından İzmirlilerin heyecanla beklediği Buca Metrosu için de sevindirici haber geldi. Tıpkı Narlıdere Metrosu gibi yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 13,5 km uzunluğundaki Buca Metrosu'nun projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Proje, 13 Nisan 2017 tarihinde gönderilmişti. Şimdi sıra, Buca Metro projesinin 2018 yılı yatırım programına alınması için Kalkınma Bakanlığı onayına geldi. Uluslararası krediyle gerçekleştirilecek yatırımlar için Bakanlık onayı şart koşuluyor.

SÜRÜCÜSÜZ ÇALIŞACAK
Derin tünel olarak projelendirilen Buca Metro hattı, TBM makinası kullanılarak derin tünel tekniği ile yapılacağından, tünel inşaatı sırasında oluşması muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları da minimuma indirilmiş olacak. İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında hizmet verecek. Üçyol ile başlayan ve 11 istasyondan oluşan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım G&uum l;ndüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. Buca hattı, F.Altay-Bornova arasında çalışan 2. aşama hat ile Üçyol İstasyonu'nda entegre olacak. Yolcular için Üçyol İstasyonu bilet holü katından bağlantılı olacak yeni hat, mevcut hatlardan bağımsız çalışacak. Bu sayede teknolojinin en son sistemleri Buca Metrosu'nda kullanılabilecek. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.

BİR KALEMDE YAPILACAK EN BÜYÜK İHALE
Son olarak işletmeye alınan Karşıyaka Tramvayı ile kent içi toplu ulaşımda hizmet veren raylı sistem ağını 165 kilometreye çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Selçuk aksında seferlere başladı. Konak Tramvayı'nın ise 2018'in ilk aylarında hizmete girmesi planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Metrosu'nun "bir kalemde yapacakları en büyük ihale" olduğunu belirterek, "Buca, kent içi ulaşım açısından en zorlu bölgelerimizden biri. Bu yatırımla birlikte hem bölgenin yaşadığı sıkıntıları çözmüş hem de çağdaş, çevreci ulaşım adına büyük bir adım atmış olacağız" dedi.

NARLIDERE METROSU İÇİN 42 FİRMA YARIŞIYOR
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, derin tünelle geçilecek 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için 9 Ocak'ta uluslararası ihaleye çıkacak. Yapı sektörünün dev firmaları bu büyük projenin yapımını üstlenmek üzere yarışacak. Aralarında çok sayıda yabancının da bulunduğu 42 firma, ihale dosyası alarak projeye olan ilgisini gösterdi. 

 
Konak’ta yeni yıl öncesi toplu sözleşme sevinci
 
Yıldız Tilbe - Sezen Aksu küslüğü 25 yıl sonra bitti!
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir bucadan 30 Aralık 2017 Cumartesi 17:37

İzmir de trafik istanbul u aratmaz oldu, aciken bu tarz yapılandırmaların gerçeğe dönüşmesi gerekli,

Yorumu oyla      11      5  
Buca 30 Aralık 2017 Cumartesi 15:19

Arkadaşlar açılabilecek ek yollar varken mesela şirinyerden bucaya olan tren yolu neden kapatıldı bunun göçler ve nüfus artışı ile ne alakası var bu tamamen yönetim hatası. İhtiyari durakta devletin yoluna araba park etmek için vale var bu nedir kaldırımlar restoranlar tarafından gasp edilmiş. Bunun nüfus yoğunluğu ile ne alakası var? Çankayada 5 dk içinde arabalar çekilirken bucada niye müsaade ediliyor. Kusura bakmayın ama akpyi desteklemekle aziz beyi desteklemek arasında fark göremiyorum. Hükümet destek vermiyor deniyor doğrudur ama var olan bir şeyleri engelleyen devlet değil

Yorumu oyla      11      5  
Hamide Sönmez 30 Aralık 2017 Cumartesi 12:43

Buca gelecek metro için çok sevinçliyim. Özellikle Özellikle Öğrencilere Tınaztepe yerleşkesi için beklenen müjdeli haber.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 30 Aralık 2017 Cumartesi 10:40

degismeyi gelismislik sanan ilerizekali tipler genelde akp kafasi oldugu icin fazla yorum yapmam onlara ne soylesen fayda etmiyor sonuc ortada akp izmir alamayacak cunku caba sarfetmiyor bir izin 8 ayda gelirse asla

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaşız 30 Aralık 2017 Cumartesi 01:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi ; Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda İzmir’ i önce merkez kent, çevre kent diye iki ye ayırıp merkez kentliye Belediye kaynaklarından sübvanse yaparak tek bilet ( 2.60.-) 90 dk aktarma veriyor. Sonra çevre kentliyi üç ‘e ayırıp aktarma haksız tek bilet, aktarma haksız iki bilet (5.20.TL) , aktarma haklı birbuçuk biletten fazla ( 4.56.TL nasıl hesaplama yapıldı belediyeye sormak lazım) ücret ve tarife uygulayarak Belediye sınırlarıdaki vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıyor. Yani merkezdeki vatandaşa toplu ulaşımda daha ucuz hizmet verirken. Çevre kent dedikleri bölgelerdeki vatandaş belediye toplu taşıma araçlarına bindiklerinde 90 dk içinde de olsa her binişde dolmuşa biner gibi bilet bedeli (tek veya çift ) ödüyor.Bu haksızlığı halkçı ve Sosyal Belediye niye yapıyor ?Herkes toplu ulaşımı kullandığı kadar bedel ödemesi gerekmezmi ?

Yorumu oyla      11      5  
Buca 30 Aralık 2017 Cumartesi 00:06

Şehrin en önemli sorunlarından biri trafik olmaya başladı, alternatif yollar uretilemiyor var olan yollar tek serite düşürülüyor anlamsız bir sekilde tramvaylar yapılmaya çalışılıyor. Yolların hali tamamıyla kostebek yuvasına dönmüş durumda, belediye artık göstermelik bile çalışmıyor. 1-2 sene icerisinde ucyol ve uckuyular çıkılmaz noktalar olacak.Trafik sinyalizasyon sistemlerin sık sık bozulması nasıl bir yonetimsizliktir. Sağa sola park yapmak şehirle ilişkisi olmayan heykeller dikmek bu şehri cirkinlestiriyor. Artık şu kafayi sahilden kaldırın şehrin içi can çekişiyor, çöpler düzenli toplanmiyor, sokaklar pislik içerisinde. Bu şehre ihanet ediliyor. Bu belediyecilik anlayışı ve profili artık değişmeli.

Yorumu oyla      11      6  
Poyraz 29 Aralık 2017 Cuma 22:51

Konut fiyatları son bir yılda İstanbul'da yüzde 6.29 Ankara'da yüzde 7.23 İzmir'de ise yüzde 18.66 artmış.İzmir'e köy diyenler demekki köyler daha çok prim yapıyormuş.

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet 29 Aralık 2017 Cuma 22:40

Belediyenin vizyonsuz olduğu buradan belli konak gibi merkeze bağlamak yerine Üçyol gibi gereksiz bir istasyona bağlıyor. Neden? Çünkü zamanında konakta böyle bir bağlantı olur diye dusunememisler

Yorumu oyla      11      5  
İstenilen 29 Aralık 2017 Cuma 22:33

İstenilen metro ise siyasi parti ayrımcılığı olmaz.İzmir‘lilerin bunu yaptığı da ortada.İstenilen şehirin yararına ise herkes hemfikirdir.Olumsuz yorum yapanlar sadece kendisine verilen görevi yapan kapıkullarıdır, onların mesleği de budur.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 29 Aralık 2017 Cuma 22:29

10 yılda ne değişti izmirde demiş bir arkadaş. 10 yılda değişmedi zaten . 10 yıl önce izmir daha yaşanılabilir bir şehir. şimdi her yerden gökdelenler fışkırıyor. ugün online sistem değil eski sistem nüfus sayımı yapılsa izmir çok rahat ankarayı geçmiş 6 milyon olmuştur. çünkü bukadar trafik sadece tramvay inşaatı, yol yetersizli vb. gibi sebepler ile olamaz. etkenler arasında bunlar da var tabi ama sanki sitanbulda yaşıyormuşuz gibi her gün dışarı çıkmadan önce google maps ten trafiğe bakıp çıkıyoruz. bir de İzmiri şu nüfusu 1 milyon bile olmayan şehirler ile kıyaslamalarına bayılıyorum . allah akıl fikir versin.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta yeni yıl öncesi toplu sözleşme sevinci
Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ...
Pazar yeri krizi ile ilgili Bornova'dan açıklama: Gündemimizde yok!
Bayraklı Belediyesi’nin Özkanlar’da bulunan pazaryerini kaldırması kararının ...
Başkan Şenol’dan yılbaşı hediyesi... Çalışanlar zammı aldı
Gaziemir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ...
 
İzmir’de pedallar ormana dönüşecek
İzmir’in UNESCO etiketli ilçeleri Selçuk ve Bergama arasında iki yıldır ...
Karşıyaka’da bu kez ‘eşler’ buluştu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın eşi Zehra Akpınar, ...
Başkan Mahmut Badem, esnafla buluştu
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ayakkabıcılar sitesindeki esnafı ...
 
İzmir'in meslek fabrikasında yeni ders teknoloji... Hem de ücretsiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliği azaltılmak ve rekabet gücüne katkı ...
Konaklı muhtarlara ‘hayat kurtaran’ eğitim
Konak Belediyesi ile İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde ...
Bornova’da Ege rüzgarı esti
Bornova Belediyesi, 2018’e sayılı günler kala ünlü sanatçı Ege’yi Bornovalılarla ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva