YORUMLAR
Toplam 28 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
İzmir bucadan 30 Aralık 2017 Cumartesi 17:37

İzmir de trafik istanbul u aratmaz oldu, aciken bu tarz yapılandırmaların gerçeğe dönüşmesi gerekli,

Yorumu oyla      11      5  
Buca 30 Aralık 2017 Cumartesi 15:19

Arkadaşlar açılabilecek ek yollar varken mesela şirinyerden bucaya olan tren yolu neden kapatıldı bunun göçler ve nüfus artışı ile ne alakası var bu tamamen yönetim hatası. İhtiyari durakta devletin yoluna araba park etmek için vale var bu nedir kaldırımlar restoranlar tarafından gasp edilmiş. Bunun nüfus yoğunluğu ile ne alakası var? Çankayada 5 dk içinde arabalar çekilirken bucada niye müsaade ediliyor. Kusura bakmayın ama akpyi desteklemekle aziz beyi desteklemek arasında fark göremiyorum. Hükümet destek vermiyor deniyor doğrudur ama var olan bir şeyleri engelleyen devlet değil

Yorumu oyla      11      5  
Hamide Sönmez 30 Aralık 2017 Cumartesi 12:43

Buca gelecek metro için çok sevinçliyim. Özellikle Özellikle Öğrencilere Tınaztepe yerleşkesi için beklenen müjdeli haber.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 30 Aralık 2017 Cumartesi 10:40

degismeyi gelismislik sanan ilerizekali tipler genelde akp kafasi oldugu icin fazla yorum yapmam onlara ne soylesen fayda etmiyor sonuc ortada akp izmir alamayacak cunku caba sarfetmiyor bir izin 8 ayda gelirse asla

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaşız 30 Aralık 2017 Cumartesi 01:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi ; Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda İzmir’ i önce merkez kent, çevre kent diye iki ye ayırıp merkez kentliye Belediye kaynaklarından sübvanse yaparak tek bilet ( 2.60.-) 90 dk aktarma veriyor. Sonra çevre kentliyi üç ‘e ayırıp aktarma haksız tek bilet, aktarma haksız iki bilet (5.20.TL) , aktarma haklı birbuçuk biletten fazla ( 4.56.TL nasıl hesaplama yapıldı belediyeye sormak lazım) ücret ve tarife uygulayarak Belediye sınırlarıdaki vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıyor. Yani merkezdeki vatandaşa toplu ulaşımda daha ucuz hizmet verirken. Çevre kent dedikleri bölgelerdeki vatandaş belediye toplu taşıma araçlarına bindiklerinde 90 dk içinde de olsa her binişde dolmuşa biner gibi bilet bedeli (tek veya çift ) ödüyor.Bu haksızlığı halkçı ve Sosyal Belediye niye yapıyor ?Herkes toplu ulaşımı kullandığı kadar bedel ödemesi gerekmezmi ?

Yorumu oyla      11      5  
Buca 30 Aralık 2017 Cumartesi 00:06

Şehrin en önemli sorunlarından biri trafik olmaya başladı, alternatif yollar uretilemiyor var olan yollar tek serite düşürülüyor anlamsız bir sekilde tramvaylar yapılmaya çalışılıyor. Yolların hali tamamıyla kostebek yuvasına dönmüş durumda, belediye artık göstermelik bile çalışmıyor. 1-2 sene icerisinde ucyol ve uckuyular çıkılmaz noktalar olacak.Trafik sinyalizasyon sistemlerin sık sık bozulması nasıl bir yonetimsizliktir. Sağa sola park yapmak şehirle ilişkisi olmayan heykeller dikmek bu şehri cirkinlestiriyor. Artık şu kafayi sahilden kaldırın şehrin içi can çekişiyor, çöpler düzenli toplanmiyor, sokaklar pislik içerisinde. Bu şehre ihanet ediliyor. Bu belediyecilik anlayışı ve profili artık değişmeli.

Yorumu oyla      11      6  
Poyraz 29 Aralık 2017 Cuma 22:51

Konut fiyatları son bir yılda İstanbul'da yüzde 6.29 Ankara'da yüzde 7.23 İzmir'de ise yüzde 18.66 artmış.İzmir'e köy diyenler demekki köyler daha çok prim yapıyormuş.

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet 29 Aralık 2017 Cuma 22:40

Belediyenin vizyonsuz olduğu buradan belli konak gibi merkeze bağlamak yerine Üçyol gibi gereksiz bir istasyona bağlıyor. Neden? Çünkü zamanında konakta böyle bir bağlantı olur diye dusunememisler

Yorumu oyla      11      5  
İstenilen 29 Aralık 2017 Cuma 22:33

İstenilen metro ise siyasi parti ayrımcılığı olmaz.İzmir‘lilerin bunu yaptığı da ortada.İstenilen şehirin yararına ise herkes hemfikirdir.Olumsuz yorum yapanlar sadece kendisine verilen görevi yapan kapıkullarıdır, onların mesleği de budur.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 29 Aralık 2017 Cuma 22:29

10 yılda ne değişti izmirde demiş bir arkadaş. 10 yılda değişmedi zaten . 10 yıl önce izmir daha yaşanılabilir bir şehir. şimdi her yerden gökdelenler fışkırıyor. ugün online sistem değil eski sistem nüfus sayımı yapılsa izmir çok rahat ankarayı geçmiş 6 milyon olmuştur. çünkü bukadar trafik sadece tramvay inşaatı, yol yetersizli vb. gibi sebepler ile olamaz. etkenler arasında bunlar da var tabi ama sanki sitanbulda yaşıyormuşuz gibi her gün dışarı çıkmadan önce google maps ten trafiğe bakıp çıkıyoruz. bir de İzmiri şu nüfusu 1 milyon bile olmayan şehirler ile kıyaslamalarına bayılıyorum . allah akıl fikir versin.

Yorumu oyla      13      5  
efe 29 Aralık 2017 Cuma 21:36

Sanki Buca Las Vegastı Belediye Başkanı geldi ilçenizi bozdu hakaret değil 20 sene önce Bucada asfalt yoktu şimdi şunu anlayın 500 bin kişilik ilçede yaşıyosunuz ve çarpık göçle oluşmuş planlı biyer değil altyapısı yok çekim yeri yok belli gelirde insanların yaşamak için taşındığı biyer trafik olmasın yollar kaymak olsun her taraf yemyeşil olsun otopark sorunu olmasın İstanbulda 8000 tl kira veren insanların bile ulaşamadığı bi standart

Yorumu oyla      15      6  
Bucadan 29 Aralık 2017 Cuma 20:43

Arkadaşlar yorumları okuyorum öncelikle belirteyim kesinlikle partici biri değilim sonuna kadar Atatürk''çü bir gencim. Beğenen beğenmeyen herkes bi çevresine baksın 10 yılda ne gelişti İzmirde. Kusura bakmayın ama ben aziz başkanı başarılı bulmuyorum. Devlet destek vermiyor deniyor doğrudur ama aydındada chpli belediye var ve tebrik ediyorum aydını baştan sona yenilediler onlar desteği nerden alıyor?

Yorumu oyla      13      8  
Özkan 29 Aralık 2017 Cuma 20:20

Ulaştırma Bakanlığı metro diye google a yazdım karşıma gelen aramalarda İstanbul ve Ankara da yapılan yada yapılacak metro projeleri art arda geliyor ,İzmir e gelince tısss. İzmir Büyük Şehir Belediyesi sadece İzmir in özkaynaklarınla finanse ettiği ve edeceği tramvay ,İzdeniz ve metro projeleriyle İzmir in ulaşım altyapısını inşa etmeye çalışıyor.Diğer şehirler için kısa sürede çıkan onaylar nedense İzmir için Ankara dan uzun süren aylar sonunda lütfen çıkıyor.Bu arada anımsatma yapalım Ulaştırma Bakanlığı Nisan 2017 de güya Halkapınar - Otogar metrosu inşaatı başlatacaktı.İzmir AKP cenahından hiç kimse oralı bile olmuyor bu metro inşaatı için oysa bu işi sahiplenmeleri gerekirdi biz 4,5 km lik metro inşaatını şu kadar sürede bitirdik, Büyük Şehir daha Narlıdere ile Buca hattına bile başlayamadılar diye .

Yorumu oyla      16      6  
Gündemde tutanlar 29 Aralık 2017 Cuma 19:42

İzmir‘in metro ihtiyacını her ortamda gündemde tutan kişilerin zorlamasıyla oluyor o da çift bakanlık onayına bağlı.Birisi onayladı gündemde sürekli tutulursa o da onaylar.Daha önce birisi yazmıştı "Angara‘dan bakınca İzmir‘e yatırım yapmak angarya" İzmir‘linin sesi ve kalemi gürdür.

Yorumu oyla      12      6  
Neden çift onay 29 Aralık 2017 Cuma 19:33

Ankara neden Ulaştırma Bakanlığı onay veriyor ardında Kalkınma bakanlığı onayı gerekiyor? Neden tek seferde onaylanmıyor? İzmir olunca mı bu çift onay gerekiyor?

Yorumu oyla      13      6  
Alen35 29 Aralık 2017 Cuma 18:35

İzmirde %25 lik yandaş bir dilim var. bunların çok rahat %10 luk bir dilimi forumlarda ,ege gazetelerinde ve dışarıda trollük peşindeler. İnstagram da "izmirde çevirme" sayfası, forumlar da "wowturkey" adlı sitede bunlardan çokça görebilirsiniz. çok takmamak lazım. belediyenin hataları yokmu elbetteki var. gereksiz olan ve trafiği olumsuz etkikeyen tramvay hatları var mesela ama bana göre izmire kattıkları artılar çok daha fazla. Bakın Binali yıldırım körfez geçiş projesi için "İzmirli isterse yaparız" diyor !!! bu nedemek ? izmirli bize oy verirse yaparız demek!!! böyle bir şey varmı? izmir Türkiyenin en büyük 3. şehri değilmi? neden bu ayrım yapılıyor? aşşağıda arkadaşların bahsettiği onay süreçlerine değinmiyorum bile! istanbula ve ankaraya jet hızıyla onay çıkar. İzmire gelince aylarca beklersin !!!

Yorumu oyla      16      6  
Bülent ışık 29 Aralık 2017 Cuma 18:27

22 sene önce Ankara'ya tren ile Basmane'den 15 saatte gitmiştim.Şu anda Basmane - Eskişehir arası tren ile 12 saat 30 dakika.Ankara -Eskişehir arası ise hızlı tren aktarmalı.Aktarmanın zaman kaybı da cabası. 22 senede bir arpa boyu yol gitmemişiz.

Yorumu oyla      14      6  
turan güven 29 Aralık 2017 Cuma 17:18

aktrol kim bu zihniyet yüzünden chp ilçe belediyeleri kaybetti en ufak belediye yi eleştiri yapana yaftalamayın ozaman sizde belediyenin chp nin trolüsünüz

Yorumu oyla      12      7  
volkan nicolas 29 Aralık 2017 Cuma 15:01

aktroller basmış.bana şunun cvbını verin hukumet istanbula 2018de 40 km ankaraya 45 km metro planı yaptı izmire 4 km cik otogar metroyu nıye hala yapmıyor? haberi iyi okuyun nisanda gonderilen proje 7 ay sonra onaylanmış narlıdere metrosu içinde aynı sürew oldu hatta krediyi antalya belediyesine kullandırmışlar..yatacak yerınız yok yandaş sitelerde anca ötersiniz. hukumet izmirde sizin gibiler sayesınde anca % 20 alır zaten ne aldıgınız ortada seçmediğimiz adamı başbakan yaptı adam)

Yorumu oyla      25      9  
Bence sen uyan ! 29 Aralık 2017 Cuma 14:46

30 yaşında bekar ve trol :)) Bir daha Chp'ye oy vermeyecekmiş, hadi ordan !

Yorumu oyla      22      9  
Altay 29 Aralık 2017 Cuma 14:46

13 Nisanda gönderilen proje Aralık sonu onaylanıyor. Ayıp ayıp.

Yorumu oyla      20      8  
meraklı 29 Aralık 2017 Cuma 14:37

Laf kalabalığı bir yana, iktidarın cebinden para çıkmayacak olmasına rağmen bu izni kaç ayda vereceğini merak ediyorum! Kent içi ulaşım, raylı sistem yatırımları, toplu taşımada sübvansiyon (maliyetinin altında taşıma) konularında İzmir ile yarışacak kent yok! Buna rağmen nankör yaratılışlı insanları tatmin etmeye de olanak yok! Oy vermeyecek miş, vermiş gibi yazıyor bir de utanmadan! Kocaoğlu'na oy verenler neden verdiğini bilir, vermemek için de ortada bir neden yok, tersine keşke genç olaydı da 2 seçim daha kalaydı!

Yorumu oyla      22      8  
Bülent ışık 29 Aralık 2017 Cuma 12:22

Kendini uyanik sanan uyurgezer.Trafik yogunluğu belediyenin eseri değil.Petrol ihraç eden İran ve Venezuela'da bile 1000 kisiye düşen araç sayısı Turkiye'den daha az.Sanırsin Ankara ve İstanbul'da trafik yo?unluğu yok insanlar ellerini kollarinı sallayarak toplu ulaşım araçlarına biniyor.4 metrelik araçta 1.5 kişi.12 metrelik otobüste 100 kişi.Her tarafımizdan da petrol fışkırıyor.

Yorumu oyla      24      7  
BUCALI 29 Aralık 2017 Cuma 12:22

Ya bu kaçıncı haber buca metrosu yola çıktı,çıkıyor diye.Hiçbirşeyin yola çıktığı falan yok icraat istiyoruz artık mazerette kalmadı yolları bile asfaltlamaktan aciz bu belediye bu metroya başlamaz başlasa da zaten bitiremez artık biz gözümüzle görmeden hiçbirşeye inanmıyoruz bucalılar olarak önce yapın sonra gelin oy isteyin cek le cakla iş olmuyor...

Yorumu oyla      22      22  
Uyanın artık 29 Aralık 2017 Cuma 11:16

30 yaşında bekar biri olarak Torunlarımın torunları adına çok sevindim ancak onlar görebilir açıldığı günleri. aziz efendinin zaten yaşı yetmez. Trafik çilesi, dün asfalt yapılıp bugün kazılan kapatılmayan çamur içindeki yollar, trafik yoğunluğundan gelmeyen otobüsler, balık istifi izban metro. Başkan yeter artık git. Chp senin yerine birini bulmazsa ben bir daha oy vermeyeceğim.

Yorumu oyla      25      26  
volkan nicolas 29 Aralık 2017 Cuma 10:30

hukumet izmir icin 1 metre metro yapmadi nerde otogar metro? bucadaki eski tren yolu duruyor (tcdd te ait) ne kendi yapiyor ne de belediye ye devrediyor. buca metro icin bakanlik izni 6 ay sonra gelir. izmirli sandikta bunun hesabini soracak sizden. hadi troller bu konuda 1 kelime yazabiliyormusunuz..

Yorumu oyla      31      7  
Seydiköylü 29 Aralık 2017 Cuma 10:24

Teşekkürler Büyükşehir Belediyesi

Yorumu oyla      33      6  
ado 29 Aralık 2017 Cuma 10:20

kazma vurulmadan biz bucalılar inanmayız büyükşehir bucayı üvey evlat olarak gördü ne kadar angarya varsa bucada 1 tane battı çıktı yolumuz yok yapsınlar ondan sonra görelim

Yorumu oyla      22      17