HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2019 Pazar - 10:06

Ve Erdoğan açıkladı, Cumhur İttifakı’nın adayları resmen vitrinde!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İzmir adaylarını kamuoyuna tanıttı. Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci ve 30 ilçenin adayını ilan ederken, “Bu defa İzmir bir farklı olacak. Bu defa İzmir’in tercihi hizmet siyasetinden yana olacak. Bu defa İzmir terör sevicilere karşı halkın ve hakkın yanında olacak” dedi.

Ve Erdoğan açıkladı, Cumhur İttifakı’nın adayları resmen vitrinde!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu Cumhur İttifakı İzmir’de sahaya süreceği 31 ismi netleştirdi. Süreç içinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci olarak açıklanmıştı. Sonrasında yaşanan gelişmelerde Cumhur İttifakı çatısı altında İzmir’deki ilçeler iki partinin genel merkezleri ve kentteki yerel temsilcileri tarafından masaya yatırılmıştı.

Temaslar sonunda AK Parti’nin İzmir’de 25 ilçede MHP’nin ise 5 ilçede temsilcisini aday göstermesine karar verildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’e gelerek Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda Cumhur İttifakı’nın 31 Mart seçimlerinde seçmenin karşısına çıkaracağı adayları kamuoyuna ilan etti.

Aday tanıtım zirvesine AK Parti ve MHP’nin mensupları ile birlikte on binlerce vatandaş katıldı. Programda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı, İzmir Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yer aldı.

AK Parti’nin İzmir’de iktidar olduğu 7 ilçenin 5’inde mevcut başkanları konumunu korudu. Kemalpaşa’da Başkan Arif Uğurlu, Menderes’te Başkan Bülent Soylu, Torbalı’da Başkan Adnan Yaşar Görmez, Kınık’ta Başkan Sadık Doğruer ve Kiraz’da Saliha Özçınar ile yola devam kararı aldı ve bu isimler yeniden aday gösterildi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı yeni dönemde aday ilan edilmedi. Ayrıca ilçe başkanlığından istifa eden 9 ismin aday gösterilmesi de dikkat çekti.

İŞTE İZMİR’DEKİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci (AK Parti)

Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar (MHP)

Balçova Belediye Başkan Adayı Evrim Özen (AK Parti)

Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan (AK Parti)

Bayındır Belediye Başkan Adayı Uğur Demirezen (AK Parti)

Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk (AK Parti)

Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan (AK Parti)

Bergama Belediye Başkan Adayı Hakan Koştu (AK Parti)

Beydağ Belediye Başkan Adayı Ogün Asil Aydoğdu (AK Parti)

Çeşme Belediye Başkan Adayı Sema Aydın (MHP)

Çiğli Belediye Başkan Adayı Okan Korkmaz (AK Parti)

Dikili Belediye Başkan Adayı Buğra Akın (MHP)

Foça Belediye Başkan Adayı Serdar Mersin (MHP)

Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz (AK Parti)

Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Burcu Dereci (AK Parti)

Menderes Belediye Başkan Adayı Bülent Soylu (AK Parti)

Menemen Belediye Başkan Adayı Durmaz Bayraktar (AK Parti)

Karaburun Belediye Başkan Adayı Ferhan Eroğlu (AK Parti)

Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan (AK Parti)

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç (AK Parti)

Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu (AK Parti)

Kınık Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer (AK Parti)

Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Özçınar (AK Parti)

Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu (AK Parti)

Narlıdere Belediye Başkan Adayı Süleyman Kocabıyık (MHP)

Ödemiş Belediye Başkan Adayı Münir Bezmez (AK Parti)

Torbalı Belediye Başkan Adayı Adnan Yaşar Görmez (AK Parti)

Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı (AK Parti)

Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi (AK Parti)

Tire Belediye Başkan Adayı Mustafa Selman İçelli (AK Parti)

Urla Belediye Başkan Adayı Adıgüzel Demirel (AK Parti)

Erdoğan, Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayları olan Aliağa’da Serkan Acar Çeşme’de Sema Aydın, Dikili’de Buğra Akın, Foça’da Serdar Mersin ve Narlıdere’de Süleyman Kocabıyık’ı destekleyeceklerini açıkladı.

KİM/ NE MESAJ VERDİ?
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci ve AK Parti İl Başkanı Şengül önemli mesajlar verdi.

KAHRAMAN ŞEHİT SEKİN DÜNYAYA TARİHİ BİR MESAJ VERMİŞTİR
Coşkulu kalabalığın sloganları arasında kürsüye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Bugün ikinci şahadet yıl dönümüne eriştiğimiz kahraman şehit polis memurumuz Fethi Sekin’i rahmetle anıyorum. Fethi Sekin kardeşimiz tüm dünyaya tarihi bir mesaj vermiştir” diyerek sözlerine başladı.

İZMİR ANNE ŞEHİRDİR!
Erdoğan, “Bugün buraya 31 Mart seçimleri için adaylarımızı İzmir’e tanıtmaya geldik. Kendilerini peşinen tebrik ediyorum. 31 Mart’a kadar gece gündüz sürecek çalışmalarda kendilerine başarılar diliyorum. İzmir’de yanan meşale bütün bu coğrafyayı aydınlatan meşaledir. Anadolu’nun işgale başladığı yer de kurutuluşa kavuştuğu yer de işte burasıdır. İzmir’in dağlarında çiçekler açar diyoruz ya o çiçekler istiklal aşkımızın, birliğimizin, dirliğimizin çiçekleridir. Bize göre İzmir’in sınırları Viyana’dan başlar, Adriyatik’ten, Doğu Türkistan’dan, Karadeniz’in kuzeyinden başlar. Türkiye’nin 81 ilinden gelip İzmir’i yurt edinen kardeşlerimiz birlik için de hayatlarını sürdürüyor. İzmir bir anne şehirdir. Gazi Paşa’nın muhterem valideleri Zübeyde Hanım da burada yatıyor. İzmir sadece İzmirlilerin değil 81 milyonun şehridir. Bu salonda Çaka Bey’in kahramanlığı, mangal yürekleri efelerin istiklal azmi var. Bu salonda ‘İzmir’i gavura yar etmeyiz’ diyerek silaha davranan fedailerin hesapsız memleket sevgisi var. 31 Mart akşamına kadar durmak yok. Bu şehir bizim gündüz hayalimizde gece düşümüzde olmuştur. İzmir aslan yatağına sokulmaya çalışılan tilkilere karşı mücadeleye hazır mıyız? İzmir dışarıdaki ve içerdeki alçakları muratlarına erdirmemek için gece gündüz çalışmaya hazır mıyız? İstiklal ve istikbaline göz dikenleri tıpkı Gazi Paşa’nın yaptığı gibi denize dönmeye hazır mıyız? İşte benim gönlümün efendisi İzmir budur!” açıklamasında bulundu.  

BU SEVDA BİZİ 16 YILDIR İKTİDARDA TUTUYOR
Salondaki coşkulu tezahüratlara kayıtsız kalamayan Erdoğan konuşmasına ara verdi ve “Ben de sizi çok seviyorum. Karşılıklı bu sevdamız olmasaydı 16 yıldır buralara gelemezdik. Bu sevda bizi 16 yıldır iktidarda tutuyor. Bundan sonra da bu yolda böyle yürüyeceğiz” dedi.

YAPILANLARI VE YAPILACAKLARI ANLATTI
Erdoğan daha sonra açıklamalarını sürdürdü ve “İzmir’de sadece vatanımızın bağımsızlığını değil aynı zamanda ekonomik bağımsızlığının da temelini attık. İzmir İktisat Kongresini konuşuruz. Kalkınma hamlemiz sonrasında uzun süre sekteye uğradı. AK Parti iktidarı döneminde ülkemizi yeniden hızlı bir kalkınma sürecine sokmuş olduk. Kur ve enflasyonda saldırıya maruz kalmışken bile ihracat rakamları açıklandı. 168,1 milyar dolar ile cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaştık. Hedefimiz 170 milyar doları yakalamaktı. İstihdamda 2018 yılının ilk 10 ayında 1 milyon kişinin üzerinde artış yaşandı. Türkiye’yi 3 buçuk kat büyütürken İzmir’i ihmal etmedik. Son 16 yılda İzmir 67 katrilyon yatırım yaptık. İzmir’i hiçbir zaman ihmal etmedik. En fazla milletvekilini biz çıkarmadık demedik. İzmir’e bu yatırımların yapılması gerekirdi ve yaptık. Yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 9 bin 543 derslik yaptık. 3 yeni devlet üniversitesi kazandırdık. Yüksek öğretim yurtları yaptık. 14 bin 500 kişi kapasiteli 6 yüksek öğretim yurdunu da İzmir’e kazandırıyoruz. Sporda 15 bin kişi kapasiteli Göztepe ve Alsancak stadyumlarının yapımları devam ediyor. Yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 18 bin konut projelerini hayata geçirdik. Sağlıkta 35’i hastane toplam 109 tesisi hizmete soktuk. Bayraklı Şehir Hastanemiz yapılıyor. 2 bin 60 yatak kapasiteli olan ilk dev şehir hastanesine İzmir’imizde kavuşacağız. Yaparsa AK Parti yapar! İktidar yerel iktidarıyla bütünleştiği zaman İzmir bir başka güzel olacak” şeklinde konuştu.

CHP DEMEK ÇÖP, YOLSUZLUK, YOKLUK DEMEKTİR!
Yerel yönetimleri çöp depolama tekniği üzerinden eleştiren Erdoğan, “İzmir’in çöpleri modern depolama ile mi depolanıyor yoksa vahşi depolama ile mi? İzmir bu zamanda vahşi depolama yapıyor. İzmir’e bu yakışır mı? Ben 1994’te İstanbul’a belediye başkanı oldum vahşi depolama vardı. Çünkü CHP’li belediye vardı. CHP demek çöp, hava kirliliği, yasak, yolsuzluk, yokluk demektir. İstanbul’da hemen modern depolamaya geçtik. İnşallah Nihat Zeybekci kardeşimin buraya belediye başkanı olmasıyla birlikte bu vahşi depolama yerini modern depolamaya terk edecektir. Bu modern depolama ile enerji üretim, kompost gübre olacak. Bu vahşi depolama yerleri kalkacak buralarda millet bahçeleri olacak. Çevreci biziz biz! Bunlar çevrecilikten anlamaz, hayatlarında yok. Biz bunu yaptık” dedi.

NEREDE BUNLAR?
“Otoyollarıyla, bölünmüş yollarıyla demiryollarıyla İzmir’in tüm yollarını sizler için yaptık” cümleleriyle açıklamasına devam eden Erdoğan, “İzmir’in bölünmüş yollarını 424 kilometre ilaveyle 827 kilometreye biz çıkardık. AK Parti ve Binali bey’in burada çok büyük emeği var. Nerede bunlar? Şunu da biz yaptık desinler! Yok! İstanbul- İzmir otoyolunun tamamı bu yıl bitiyor. Kim yapıyor? AK Parti yapıyor. Binali Bey’in burada da büyük emeği var. Maliyeti 2 katrilyon TL olan Aliaağa, Çandarlı otoyolunun yapımı devam ediyor. 2020 yılında onu da tamamlıyoruz. Bir de siz yapın! Yapamazlar. Bu irade bu dirayet bunlarda yok! Sabuncubeli Tüneli ne canlar aldı, ne sıkıntılar yaşattı! O tüneli hallettik mi? Bağlantı yollarını tamamlayıp hizmete sunduk. Nereden nereye!” diye konuştu.

ERDOĞAN O ÇIKIŞINI YİNELEDİ: İZMİR’İN İÇME SUYU PROBLEMİNİ BİZ ÇÖZDÜK!
Erdoğan, “İzmir’de yapımı devam eden maliyeti 2 katrilyon 140 trilyon lira olan 21 yol projemiz var. Her şey İzmir için. İzmir- Ankara arasını 3 buçuk saate düşerek yüksek hızlı ren hattının inşası sürüyor. Zamanla yarışıyoruz. Yaklaşık 966 trilyon TL maliyetle Aliağa Çandarlı limanı için yeni bir demiryolu için çalışmalara başladık. 3 yıla kadar bu projeyi de tamamlamayı hedefliyoruz. Ödemiş- Kiraz arasında hızlı tren yapmak için hazırlıklara başladık. Saliha kızımızı orada yalnız bırakmayacağız. Bergama-Soma arasına bir hızlı tren yapmak için kolları sıvadık. Kemalpaşa lojistik merkezini İzmir limanıyla bağlamak için çalışmalara başladık. Halkapınar-Otogar metro hattının ihalesini yaparak yapımına başlıyoruz. İzmir’de hava alanı vardı, havalimanını biz yaptık. İkinci havalimanı olan Ekrem Pakdemirli havalimanının yapımına başladık. 28 baraj ve gölet inşa ettik. İzmir’in içme suyu problemini biz çözdük. Barajı yaptık suyu getirdik. Büyük şehirlerde su sorunu Büyükşehir Belediyesi’nin kendisi çözmesi gerekir. Ben İstanbul’da kendim çözdüm. İstanbul’a dağları delerek su getirdik. Biz böyle uğraştık” dedi.  

ÇİFTÇİYE VERİLECEK DESTEĞİ KALEM KALEM AÇIKLADI
Tarımsal destek noktasında rakamlar veren Erdoğan, “İnşa ettiğimiz sulama tesisleriyle İzmir’de 525 dekar araziyi sulamaya açtık. İzmirli çiftçilerimize toplamda 3 buçuk katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Bay Kemal, ‘çiftçi aç susuz’ diyor ya, verdiğimiz destekten bahsediyorum. Bu ay sonuna kadar tarımsal desteklemelerin bugün müjdesini İzmir’den veriyorum. Arpa ve buğdaya 550 milyon TL, buzağı desteği ödemeleri 525 milyon TL, çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon TL, yem bitkileri desteği 269 milyon TL, sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon TL, çevre amaçlı tarım alanı koruma desteği 84 milyon 500 bin TL, diğer desteklemeler 167 milyon TL. Toplam 2 milyar 35 milyon TL! Bay Kemal inşallah bundan sonra çiftçiye ne verdin?’ demezsin. İşte sana çiftçiye ne verdiğimizi resmi olarak açıkladık” diye konuştu.

İZMİR’İN MAHZUN KALMASINA GÖNLÜMÜZ İZİN VERMİYOR!
Erdoğan, “Ege Üniversitesi’ndeki alana millet bahçesi yapacağız. 290 bin metrekarelik alanın millet bahçesi olması çalışmaları devam ediyor. Biz İzmir’i hesapsız seviyoruz, hizmetlerimizi de hesapsız yapıyoruz. O kadar hesapsız seviyoruz ki belediyelerin yapmaları gereken ama yapmadıkları işleri de biz üstleniyoruz. Hangi partiden olursa olsun. İzmir’in mahzun kalmasına gönlümüz izin vermiyor. Diyarbakır’ı, Mardin’i, Şırnak’ı görün. İnanın İzmir’den farkı yok. İzmir’den daha güzel” dedi.  

BU DEFA İZMİR’İN TERCİHİ HİZMET SİYASETİNDEN YANA OLACAK
“Her alanda hizmetlerine güvendiğimiz kardeşimizi aday gösterdik” sözleriyle konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Yeni dönemde inşallah büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte hayata geçireceğiz. 31 Mart seçimlerinde sadece İzmir’i hizmet siyasetiyle buluşturmaya var mıyız? Şehrimizin geleceğini birlikte inşa etmek için sandıkları patlamaya hazır mıyız? Başbakan Menderes’in emaneti bu şehri yeniden demokrasinin kalesi haline getirmeye var mıyız? Bu defa İzmir bir farklı olacak. Bu defa İzmir’in tercihi hizmet siyasetinden yana olacak. Bu defa İzmir terör sevicilere karşı halkın ve hakkın yanında olacak. Bu güzel manzara bana öyle söylüyor. Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde İzmir’in ayrı özellikleri var. Çok partili hayata geçiş denemelerinin hepsinde İzmir milli iradenin yanında dört elle sarılarak yer almıştır. Bugün İzmir’e en büyük zararı tek parti dönemi zihniyetinden bir türlü kurtulamayan CHP’nin verdiğini görüyoruz. Halka husumet besleyen bu parti İzmir’in üzerine bir karabasan gibi çökmüştür. CHP’nin yaptığı tek iş İzmir’i tek parti dönemi bağnazlığına hapsetmek olmuştur. AK Parti olarak güzel İzmir’i tek parti dönemi vesayetinden kurtararak sembol şehirlerinden biri haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN YEREL İKTİDARINA ÇOK SERT SÖZLER: YALANDAN, KORKUTMA SİYASETİYLE İZMİR’İ ESİR ALMIŞLARDIR!
Erdoğan, “CHP’li vatandaşlarımıza sesleniyorum; gelin İzmir’i yeniden özgür düşünme ve demokrasinin merkezi haline getirelim. İnanıyorum ki bu CHP zihniyetinden ekmek çıkmayacağını biliyorsunuz. Yalandan, korkutma siyasetiyle İzmir’i esir almışlardır. Buyurun tribünler burada! Başı açık başı kapalı kardeşlerim de var. Hep birlikte bu salonda AK Parti çatısı altındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar yaşam tarzı diyorlar. Bizim böyle bir derdimiz yok. Ama sizin CHP zihniyeti olarak var. Yaşam tarzı, laiklik diyerek İzmirlinin iradesine ipotek koydular. 31 Mart’ta siz bu yanlış iradeyi tersine çevireceksiniz. Ortada AK Parti’nin 16 yılı geride bırakan iktidarı var. Nerede, kim giyiminden, kuşamından, düşüncesinden dolayı bir sıkıntı yaşadı? 31 Mart’ta İzmir’in kaderini değiştirmeye var mıyız?” diye konuştu.

- DEV BULUŞMAYA MHP'DEN 'KATILMA' KARARI!

BİNALİ YILDIRIM'IN DUYGULANDIĞI ANLAR...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin açıklamalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım için hazırlanan film izletildi. Film izlediği sırada Yıldırım'ın zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

ADAY ARKADAŞLARIMIZ İZMİR’DE HEMŞERİLERİMİZİN HEM GÖZÜNE HEM GÖNLÜNE GİRECEKLER
Meclis Başkanı Yıldırım da,  “İzmir’de başlattığımız yürüyüşü 31 Mart’ta Nihat Zeybekci ve 30 ilçede zaferle tamamlamaya var mısınız? Sayın Cumhurbaşkanım bizim yol arkadaşlarımız hiçbir şeyi yarım bırakmazlar. İnşallah İzmir’de ekilen tohumlar meyveye dönüşecek. 1 Nisan sabahı İzmir AK Parti’nin hizmet belediyeciliğiyle de buluşacak. İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de coşkulu bir gün yaşıyoruz. Aday arkadaşlarımız hepsi muvaffakiyet kazanacak arkadaşlarımız. İstanbul’daki vizyonunuz bizim için rehber olacaktır. Aday arkadaşlarımız İzmir’de hemşerilerimizin hem gözüne hem gönlüne girecekler ve başarılı olacaklardır. Elde edeceğimizin başarılı sonucun müjdesini bu salondan alıyorum. İçinizde taşıdığınız sevincin dalga dalga tüm İzmirlileri kucaklayacağına inanıyorum. 31 Mart’ta zafere ulaşacağınıza yürekten inanıyorum.  MHP’li kardeşlerimizle alacağımız neticenin İzmir’imize hayırlı olacağına inanıyorum” dedi.

İZMİR BİZİ BİLİR
Yıldırım ayrıca, “Sayın Cumhurbaşkanım İzmir Recep Tayyip Erdoğan’ı, AK Parti’yi çevre yolundan, Adnan Menderes Havalimanı’ndan bilir. İzmir bizi İzmir- İstanbul otoyolundan, İzmir – Ankara hızlı treninden, İZBAN’dan bilir. İzmir bizi Alaçatı Ekrem Pakdemirli havalimanından, Konak Tüneli’nden, Sabuncubeli Tüneli’nden, bölünmüş yollardan, şehir hastanesinden bilir. İzmir bizi sizin liderliğinizle çağ atlatan hizmetler ve projelerden bilir. İzmir bizi samimiyetinizden bilir. İzmir bizi bu şehre sevgimizden bilir. İzmir bizi 35 Proje 35 İzmir’den bilir. Şimdi vakit İzmir’de Nihat Bey ve arkadaşlarının vaktidir. Bıraktığımız çalışmaları milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle daha ileriye taşıyacaklardır. İzmir’e yakışan 34 İstanbul, 35 İzmir’dir. 31 Mart’ta bunu gerçekleştirmeye var mısınız? İzmir’i AK Parti hizmet belediyeciliğiyle buluşturmaya hazır mısınız?” açıklamasında bulundu.

YALAN SÖYLEMEYECEĞİZ, SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ, İHANET ETMEYECEĞİZ!
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci ise, “İzmir’imiz için hükümetimizin yapımı devam eden projeleri muhteşem. Çanakkale Köprüsünün Çandarlı-Aliağa üzerinden İzmir’e ulaşması, İzmir-İstanbul Otoyolu, Ankara-İzmir hızlı treni, İzmir-Antalya Otoyolu ve hızlı treni. Bu projeler, yüzyılın projeleri. 31 Mart’la birlikte İzmir’de bir seferberlik başlayacak. İzmir’i dünya şehri yapma seferberliği. Bu seferberliğe başlamak için 31 Mart akşamına kadar İzmir’imizde gönülleri fethedeceğiz. Bana İzmir’e hizmet etme şansı veren Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum. İzmir’in 30 ilçesinde hizmet bayrağını zirveye dikmek için gönüller kurmayı amaçlayan belediye başkan adaylarını tebrik ediyorum.  İzmir’de 3 altın kural uygulayacağız. Bir; asla yalan söylemeyeceğiz. İki; söz verdik mi canımız pahasına tutacağız. Üç; emanete ihanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. 31 Mart’ta gönüller almak için yola çıktık” diye konuştu.

MUASIR MEDENİYET YOLCULUĞUMUZUN ŞİMDİKİ LİDERİ ERDOĞAN’DIR!
İzmir’de eksiklikler olduğunu vurgulayan Zeybekci, “Bu eksikleri gidermek için ekip arkadaşlarımızla yoğun ve itinalı bir çalışma sürecine girdik. İzmir’imizi şahlandıracak projelerimiz hazır! Ocak ortasında bunu hemşerilerimizle ve tüm kamuoyu ile paylaşacağız. Söz veriyoruz. Bu projelerimiz ve zat-ı devletlerinizin destekleriyle 5 yıl içinde İzmir’imiz, muasır medeniyet yolculuğundaki yerini alacaktır. Kimse mazeret, bahane üretmesin. Kimse beceriksizliklerini, ideolojik kılıflarla İzmir’imizin vaktini çalmasın, istismar etmesin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusu, muasır medeniyet yolculuğumuzun ilk lideridir. Muasır Medeniyet yolculuğumuzun şimdiki ve son lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

SLOGAN: "MAZERET YOK YOLA DEVAM" DİYORUZ'
Bugün itibariyle İzmir’imizde mazeretler dönemi bitecektir. Artık 'mazeret yok yola devam' diyoruz" ifadelerine yer verdi.

BİZ İZMİR’DE NE ZAMAN PROJE DESEK ONLAR CUMHURİYET, ATATÜRK DİYOR!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, “Şehrimizin makus talihini değiştirecek adaylarımızı tanıtıyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Tarih davetsiz misafirleri kabul etmez. Tarih kendi kahramanlarını kendi var eder. Tarih bu yüz yılın kahramanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmiştir. Erdoğan’la birlikte mücadele etmekten, yürümekten bu kutlu ailenin ferdi olmaktan son derece mutluyum. Bu şeref çocuklarımıza bırakılacak en büyük mirastır. Cumhur İttifakı’nın Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de başarılı olacağından şüphemiz yok. Ne yazık ki İzmir beceriksiz CHP yönetimi altında hak ettiği değeri göremiyor. Buradaki sıkıntıların üzerine her gün yenileri ekleniyor. İzmir’de pis kokudan nefes alamaz hale geldik. İşte CHP’nin İzmir’deki en büyük projesi bu. Alt yapı, ulaşım sıkıntısı içinden çıkılamaz hale geldi. İzmir hala vahşi depolama yapıyor. Biz İzmir’de ne zaman proje, yatırım desek onlar Cumhuriyet, Atatürk, laiklik yaşam tarzı diyor. Hepimizin ortak değerleri üzerinden siyaset yapıyorlar. Emin olun İzmir bunlara inanmıyor, yeter artık diyor. İzmir çözüm istiyor. İzmir hizmet istiyor. İzmir’de AK Parti zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

SALONDAN NOTLAR 
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adayları açıklayacağı toplantı için Halkapınar Spor Salonu'nun dört bir yanı bayraklar ve pankartlarla süslendi. Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı büyük pankartta “İzmir’in efeleri Reis’i ile 2023’e yürüyor” ifadesi yer alırken, Büyükşehir Adayı Zeybekci'nin fotoğrafının yer aldığı pankarta ise “Gönüller yapmaya geldik” sloganı yazıldı. 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir adayı olan önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye adayı gösterilen Binali Yıldırım da unutulmadı. Yıldırım’ın fotoğrafının yer aldığı pankartta, “İzmir senin uğurun, sen İzmir’in gururusun” yazısı dikkat çekti.
Sahnede ise AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerdeki sloganı olan, “Tevazu, samimiyet, gayret ile önce millet, önce memleket” yazısı yer aldı.  



- Sahne bölümüne 2 dev LED ekran konulan salonun  tribünlerinin üzerinde 15 Temmuz Şehitleri'nin isimleri ve fotoğrafları da yer aldı.

- AK Parti ve Türk Bayrağı ile donatılan salon partililer tarafından öğlen saatlerinden itibaren doldurulurken, Erdoğan'ın ismini açıklayacağı adaylar da kendilerine ayrılan özel bölümde yerini aldı. 

- AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci salona büyük sevgi gösterileri eşliğinde girdi. Salon Zeybekci'yi "İzmir burada, Zeybekci'nin yanında" sloganıyla bağrına bastı. 

Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenecek toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile kabineden çok sayıda isim de katılacak. 

MANİSA MESAİSİNDE MESAJ SELİ: YENİ HEDEFİ AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da fabrika açılışında konuştu. Erdoğan cumhuriyet tarihi rekoru kırılan ihracat rakamları için "168,1 milyar dolara ulaştık. Biz hedefi 170 olarak koymuştuk. Önümüzdeki yıl 200’ü geçeriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da PepsiCO’nun Türkiye’deki üçüncü yiyecek fabrikasının açılışında konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

16 yılda yerli ve yabancı ayrımı yapmadan özel sektörün yanında olduk. Ülkemiz 2002 Kasım - 2018 Ağustos ayında 202 milyar dolara yakın yatırım çekti. Yatırımcı bir ülkede güven varsa, istikrar varsa gelir, yatırımını yapar. Yatırımcı neden Güneydoğu'da gitmiyor, terör olduğu için. Şimdi orayı terörden arındırıyoruz. Yatırımcı terörden temizlenen bölgelere gidecek yatırım yapacak.

TÜRKİYE’YE OLAN İLGİNİN NETİCESİ
Eskiden geçim derdi ile yurt dışına göç eden insanlarımız artık firma sahibi olarak yurt dışına gidiyor. İhracatımızın 5 kat artışla 168,1 milyar dolara çıkması Türkiye’ye olan ilginin neticesidir. Ticaret Bakanımız üzülüyor. Üzülmüyorsun değil mi? 168,1 milyar dolara ulaştık. Biz hedefi 170 olarak koymuştuk. Önümüzdeki yıl 200’ü geçeriz. Benim görevim bakanlarıma hedef vermek. Yoksa ben gider bakan olurum.

ENFLASYONA ASLA EZDİRMEDİK
Kişi başına düşen geliri 11 bin dolara çıkardık. Zengin ile fakir arasındaki uçurumu gidermek için sosyal yardımdan desteklere kadar vatandaşlarımızın yanında olduk. Kısa zaman önce asgari ücreti açıklayarak emekçilerimize verdiğimiz önemi bir kez daha gösterdik. Bugüne kadar işçimizi, memurumuzu, emeklimizi enflasyona asla ezdirmedik. 16 yıllık iktidarımızda belli çevreler değil; üreticisiyle, kamu kesimiyle, ihracatçısıyla 81 milyonun tamamı kazanmıştır. Büyüyen pastadan tüm kesimler haklarını almıştır.

FORMÜLÜ GAYET BASİTTİR
Ekonomik başarının formülü gayet basittir. Siyasi istikrar ve güven olmadan ekonomide başarı sağlanamaz. Bir ülkede istikrar yoksa, yatırım da gelmez, yatırımcı da gelmez. Bizden önce Türkiye’de koalisyonlar hükümetleri vardı. Biz koalisyon görmedik. Bizim dönemimizde 16 yıldır sürekli tek başına iktidar olduk. Tabi bu bizi hem parlamentoda bir istikrara hem de yönetimde idarede yönetimde istikrara götürdü. Şimdi bu yeni yönetim sistemiyle bunu çok daha farklı duruma doğru götürmek istiyoruz.

ZAFERLERİN SIRRI BURADADIR
Türkiye’nin son 16 yıl da elde ettiği ekonomik zaferlerin sırrı buradadır. Milli iradeden asla taviz vermediğimiz için hem kendi girişimlerimiz, hem de uluslararası sermaye ülkemizde uzun vadeli yatırımlara girebilmiştir. Bu başarıya, terör saldırılarından darbe girişimine ekonomik sabotajlara rağmen ulaştık. Karşı karşıya bulunduğu sınama ne kadar büyük olursa olsun ülkemiz bu süreçte demokrasiye hukuk devletine ve serbest piyasa ekonomisine bağlılığından asla taviz vermemiştir. 

BİRİNDE BAŞLIYOR, BİRİNE SIÇRIYOR
Türk milleti 15 Temmuz gibi eylemleri bile aklı selim ile yönetmeyi başarmıştır.

Ekonomisi bizden ilerde olanlar dahil hiçbir devlet, özellikle 15 Temmuz gibi bir badireyi, böyle büyük bir ihaneti atlatamazdı. Şiddet düzeyi Gezi olaylarıyla kıyas dahi edilemeyecek. Batının halini görüyorsunuz. Hepsi birinde başlıyor, birine sıçrıyor. Ne hale geldiğini görüyorsunuz. Beş yıl önce kurşun sıkan, bomba atan vandallara karşı bizi demokrasiye davet edenler bugün çok daha küçük çaplı hadiselerde ortalığı ayağa kaldırıyorlar.

KAT BE KAT KENDİLERİ YAPIYORLAR
15 Temmuz’un ardından ilan ettiğimiz OHAL’i eleştirenler, üç beş günlük eylem için OHAL seçeneğini gündeme getiriyorlar.

Bizde 4 milyon mülteci var. onların hiçbirisi kabul edemedi. Ama biz aldık. On yıllardır PKK mücadelemize laf söyleyenler bugün DEAŞ’ın kanlı tedbirleri karşısında en sert tedbirleri almaktan çekinmiyorlar. Bizi eleştirdikleri ne varsa kat be kat kendileri yapıyorlar. Türkiye, serbest piyasa ekonomisinden taviz vermeden kalkınma yolculuğuna devam edecektir.  Yolu doğru olanın yükü de ağır olur.

ESER SİYASETİ
31 Mart mahalli idareler seçiminde yine ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarını perçinleyecek bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Ben PepsiCo'nun sosyal amaçlı bazı adımlarının olduğunu biliyorum. Türkiye'de de sosyal destekli adımlara herhalde katkıda bulunacaksınız değil mi? Milletimiz 16 yıldır olduğu gibi bir kez daha tercihini hizmet ve eser siyasetinden yana kullanacaktır.

TÜRKİYE'DE ALTINCI FABRİKASINI AÇTI
Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, Türkiye'deki altıncı fabrikasını Manisa'da açtı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katıldığı törenle açıldı

OSB içinde 47 bin metrekaresi kapalı 100 bin metrekare alan üzerindeki tesiste Lay’s, Doritos ve Ruffles markalı ürünlerden oluşan yıllık ortalama 250 milyon paket ürünün üretileceği tesiste 300 kişi istihdam ediliyor. 100 milyon doların üzerinde yatırımla faaliyete başlayan tesiste üretilen Doritos ürünlerinin yüzde 25'i 10 ülkeye ihraç edilecek.

 
Kayıp Evrim davasında flaş gelişme!
 
Zehir tacirlerinin sınırı yok: Esrarlı kek ve tereyağı
YORUMLAR
Toplam 49 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARABAGLAR HALKI 7 Ocak 2019 Pazartesi 09:13

bilal dogan başkanım çok iyi oldu senin bir partili olarak aday olman seni herkes seviyor tanıyor

Yorumu oyla      9      5  
hala mı? 6 Ocak 2019 Pazar 20:06

Terör sevici kim? Sınıra mahkeme götürenler mi? Osloda görüşenler mi? Dolmabahçede mutabakat imzalayanlar mı? Sayın Apo diyenler mi? Genel kurmay başkanını Aponun yardımcısının itirafıyla terör örgütü başkanlığından içeri tıkanlar mı? Açılımcılar mı? Ezbere konuşmayın, saydıklarımı kim yaptıysa onlardır terör sevici!

Yorumu oyla      14      5  
Röfleli Bayan Adaylar 6 Ocak 2019 Pazar 19:44

RTE adayları açıklarken bir bayan arkadaş mesaj atmış. "Bunların hepsi benim gibi Röfleli; yani Çakma sarışın."diyor

Yorumu oyla      14      5  
dostlarımız 6 Ocak 2019 Pazar 18:57

ABD li dostlarımız yatırım yapıyor bizde anlı şanlı törenlerle açıyoruz. Ağır sanayi mi, fabrika yapan fabrikamı hayır doritos fabrikası. O hale düştük ki devlet ve yerli sermaye fabrika açmadığı için doritos fabrikasına törenle açıyoruz.

Yorumu oyla      17      5  
Komedi 6 Ocak 2019 Pazar 13:09

Memur, ilk önce seni işten çıkarmak lazım. Baksana çalışmıyormuşunuz.

Yorumu oyla      16      5  
Nurizade 6 Ocak 2019 Pazar 13:07

Manisa''da PepsiCo nun 3. yiyecek fabrikasını açmış. Daha öncede Denizli''de bir meşrubat fabrikası ( Coca-Cola) açmıştı. :)

Yorumu oyla      14      5  
Mardinli ne oldu? 6 Ocak 2019 Pazar 12:35

Karabağlarda Mardin'li kaymakamdan niye vaz geçildi. Artık TOKİ konutlarından AKP'ye oy çıkmaz.

Yorumu oyla      14      7  
Mardinli ne oldu? 6 Ocak 2019 Pazar 10:38

Karabağlarda Mardin'li kaymakamdan niye vaz geçildi. Artık TOKİ konutlarından AKP'ye oy çıkmaz.

Yorumu oyla      14      7  
ötekileştirme 6 Ocak 2019 Pazar 10:22

Dün yine bir ötekileştirme ve İzmir'linin beklediği müjdeleri göremedik. İzmir'li metro istiyor varmı açıklanan birşey yok. İşte İzmir ile Ak Parti tren rayları gibi dünyanın etrafını dolaştırsan raylar birleşmiyor. Bazı yorumlarda ve insanlardan yüksek sesle duyulan birşey var Ak Parti seçmeni artık konuşuyor, soru soruyor ve eleştiriyor. Bunu kimse duymak istemiyor.

Yorumu oyla      21      6  
The memur 6 Ocak 2019 Pazar 01:59

Çok şükür çalışmayan büyükşehir ve eshot kadrosu gidecek koltuklar garanti sandınız oturdunuz bütün gün çay kahve sohbet tatlı tatlı yediniz şimdi acı acı geğirirsiniz

Yorumu oyla      11      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir adaylarının kaderi ‘çarkıfelek’te!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir adaylarının kaderi ‘çarkıfelek’te!
'Pakistan'ın FETÖ adımı memnuniyet verici'
Pakistan Başbakanı İmran Han ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Torun'dan mesaj: İzmir adayı ne zaman açıklanacak?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ...
 
Bahçeli'den parti teşkilatına seçim genelgesi
MHP lideri Bahçeli, teşkilata gönderdiği genelgede ''Cumhur İttifakı'nın ...
Dışişleri'nden Pompeo'nun sözlerine tepki!
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike ...
Yıldırım: Bu rezilliğe son vereceğiz
TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali ...
 
CHP'de 102 aday belli oldu: Ege'den hangi kentler var?
CHP MYK toplantısında yerel seçimlerde aday gösterilmesi beklenen 4'ü ...
AK Parti İzmir'de büyük buluşma öncesi mesaj seli: Çatışmadan uzak adaylarla...
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kentte her siyasi görüşten kendilerine ...
AK Partili Kırkpınar, diyaliz ünitesi açılışına katıldı
Kemalpaşa Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Diyaliz Ünitesi'nin açılışı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva