HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2013 Pazartesi - 11:51

Vali İzmir’in başkanlarını ağırladı: Kritik İnciraltı mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 17 ilçe başkanıyla birlikte Vali Toprak’a ‘hoş geldin’ ziyaretinde bulundu. Buluşmaya Vali Toprak’ın İnciraltı açıklamaları damga vurdu.

Vali İzmir’in başkanlarını ağırladı: Kritik İnciraltı mesajı

EGEDESONSÖZ – İzmir’in başkanları haftaya birlikte başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 17 ilçe belediye başkanıyla bir araya gelerek kentte geride kalan ay göreve başlayan Vali Mustafa Toprak’a ‘hoş geldin’ ziyaretine gitti. 



SAAT KULESİ HATIRASI
Vali Mustafa Toprak ziyaretine Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Ödemiş Belediye Başkanı Bekin Keskin, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu katıldı. Başkanlar, ziyaretten önce Saat Kulesi önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.



Valilik makamında gerçekleşen ziyarette başkanlar ilçelerindeki sıkıntıları Toprak’a aktarırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ziyareti “Biz belediye başkanlarıyla birlikte sayın valimize hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk. Görev süreniz içerisinde hem ailenize, hem size, hem de İzmir’e hayırlı olsun demeye geldik. Kabul ettiniz teşekkür ediyoruz” sözleriyle değerlendirdi. Vali Toprak da, “Böyle bir kente gelerek göreve başladık, hızlı da girdik. İlçe belediye başkanlarımızla etkinliklerde ve ilçe ziyaretlerimizde karşılaşıyoruz. Toplu bir şekilde görüşme fırsatı bulamadığımız arkadaşlarımıza görüştüğümüz için teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ve biliyorum ki gelecekte mevcut durumu da alacak şekilde hem kamu kuruluşları arasındaki iletişim ve diyalog ve mahalli idarelere yansımasıyla iyi bir güven ortamı içerisinde bundan sonra da kentin sorunlarını aşmaya gayret edeceğiz. Size ve arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Zirve sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Toprak, EXPO sunumunda, İnciraltı lagününün binalar içinde resmedilmesi ile ilgili Başkan Kocaoğlu’nun gündeme getirdiği tartışmaları değerlendirdi. Toprak, tartışmaların zamansız olduğunu söyledi.

 
KOCAOĞLU’NA İNCİRALTI MESAJI!
Toprak, “Kasım’da 5. sunum ve oylama yapılacak. Tüm enerjimizi, gücümüzü, heyecanımızı 27 Kasım’daki oylamada sandıktan İzmir’i çıkartmaya harcıyoruz. Biz bununla uğraşmak ve buna yoğunlaşmak durumundayız. İzmir EXPO sandığından çıktığı takdirde, 2020’ye kadar 7 yıllık bir süre var. Gerek EXPO’nun yapılacağı yer, gerek o yerdeki problemler, her türlü altyapı ve çalışma için görüşleri dikkate alınarak yolumuza devam edeceğiz. Bugün birlik ve beraberlik günü ve sandıktan İzmir’i çıkarma günüdür. O tartışmaları, eleştirileri saygıyla karşılamak lazım ama neyin ne olduğunu da bilmek lazım. Bir meselenin sunumu için ortaya konulan taslağı esasmış gibi kabul etmemek lazım. Ben de bu noktaya yeni geldim ve öğreniyorum. O noktadaki her türlü çalışmaya hazırız. 2008 oylamasında da bunlar çok gündeme getirildi. Bunun zamanının daha sonra olduğunu düşüyorum. Benim açımdan netleşmiş bir şey yok. Yapılan imar planları dinamiklerin de görüşlerini alınarak revize edilebilir. Alanda 1. 2. ve 3. derece SİT alanları var. Nerelere neyin yapılacağı bellidir. 27 Kasım’daki sandık önemlidir. Sandıktan çıkmadan bunların tartışılması anlamsız değil ama zamansızdır” dedi.
 
TOPRAK PARİS YOLCUSU
Vali Toprak, EXPO adaylığı konusundaki artı ve eksileri görüşmek üzere bugün sabah (Salı) Paris’e gideceğini söyledi. Torak “Paris’e gideceğim. BİE Genel Sekreteri ile görüşme yapacağız. Bundan sonraki yol haritamızı çıkartacağız, eksiklerimizi, artılarımızı genel sekreter ve ekibiyle gözden geçirmiş olacağız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornova chp'li 23 Temmuz 2013 Salı 01:05

Expo bahane,rant şahane.İbb ve Kocaoğlu yılardır bu ballı planı biliyordu,hiçbir muhalefet yok şimdi yükselen haklı tepkiler karşısında rol kapmaya çalışıyor.

Yorumu oyla      13      6  
ali 22 Temmuz 2013 Pazartesi 18:34

gezi yalan hedef talan,bunu millet anladı

Yorumu oyla      20      9  
Ahmet Tan 22 Temmuz 2013 Pazartesi 17:48

Böyle pasif BBB olmaz. Seni geri plâna ittiler sesin sedan çıkmadı. Buna rağmen sunumlara katıldın. Planlardan haberin vardı şimdi konuşuyorsun. Başkanım size olan güvenim yok oldu.

Yorumu oyla      17      18  
egeli 22 Temmuz 2013 Pazartesi 15:45

Yeşil olmayan bir yere tarırım yapınca o gençler iş bulamayacak mı Kadir?

Yorumu oyla      19      14  
iZMİR 22 Temmuz 2013 Pazartesi 13:57

TESLİM OLMA İZMİR KENT ORMANINA SAHİP ÇIK.

Yorumu oyla      33      19  
22 Temmuz 2013 Pazartesi 13:21

tebrikler kadir

Yorumu oyla      21      16  
KADİR 22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:10

NEDİR BU İNCİRALTI ÜZERİNDE OYNANAN OYUN,BUGÜNKÜ HALİ KİMİ MUTLU EDİYOR..YAPILACAK YATIRIMLA 10BİN GENÇ İŞ BULACAK İZMİR EKONOMİSİ SIÇRAMA YAPACAK..BUNA ENGEL OLMAK HANGİ ÇIKAR BUNA ENGEL OLUR?

Yorumu oyla      28      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Martı Canıtın’dan Gonzales’e ‘#direnkentormanı’ mektubu!
İzmirli Martı Canıtın, merkezi Paris'te bulunan Uluslararası Sergiler ...
Kutlubeyler’den Tartan’a teşekkür ziyareti
Mardin Kutlubeyler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Konak Belediye Başkanı ...
Küçükçiğli’ye büyük hizmet: İstinat hamlesi
Uzun yıllardır alt yapısı ve yolu olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ...
 
Şampiyon sevincini Kocaoğlu ile paylaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yunanistan’da yapılan Dünya ...
Çamkule’de pazaryeri heyecanı
Bornova Belediyesi’nin inşaatına Merkez ve Evka-3 Pazaryerleri ile eş ...
‘Yeşil için diren’ diyen Kocaoğlu’na ilk tepki Yeşiller’den!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EXPO ve maden şirketleri ...
 
İzmir’in dev tam otomatik otoparkı için tam gaz mesai
İzmir Alsancak'ta Hocazade Camii karşısında Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Bornova’da başkanla iftar coşkusu
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yoğun çalışma temposu ...
İzmir tasarruf devrimi: Çamur kurutma sistemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinden ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva