HABERLER>EKONOMİ
24 Nisan 2017 Pazartesi - 11:06

TÜRSAB'tan Sakız Adası çıkarması!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Ege Bölgesi Yürütme Kurulu 20 seyahat acentası Sakız Adası’nı ziyaret ederek temaslarda bulundular.

TÜRSAB tan Sakız Adası çıkarması!

Sakız Adası Ticaret Odassı ve Sakız Belediyesi’nin ortak daveti ile Yunanlı turizmcilerle bir araya gelen acenta temsilcileri ortak çalışma kararı alarak işbirliği mesajı verdiler.

TÜRSAB Ege Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı  Hakkı Karadeveci, Sakız Adası’nın kendileri için diğer destinasyonlardan farklı olmadığını belirterek, “ Sakız Adası bizim için Kuşadası, Çeşme, Foça veya diğer turistik bölgelerle aynı konumda. İzmir ve Çeşme’ye çok yakın olan bu adaya insanların ilgii büyük. Bizim bünyemzde bulunan bazı acentalar bugün ilk kez bu adayı ziyaret ederek bölgeyi yakından yanıma fırsatı buldular. Şimdi iki ülke olarak ortak pazar içerisinde daha güçlü çalışacağız” dedi.

TÜRSAB EBYK ikinci Başkanı H. Ali Hepşen ise Türkiye’nin de Yunan pazarı için çok cazip seçenekler sunduğunu dile getirerek, “ Bugün döviz kurundan dolayı Türkiye Yunanlı dostlarımız için çok cazip bir destinasyon konumundaa. Türk turistlerin Yunan adalarına olan yoğun ilgisini hepimiz biliyoruz. Şimdi komşumuz için de Türkiye inanılmaz cazibelere sahip konumda. Onları da Türkiye ve Ege Bölgesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Sonuçta ortak bir kültüre sahibiz ve bunu beraber değerlendirmeliyiz” diye konuştu.   

Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı Georgo Georgolus, Türk turizmcileri Sakız Adası’nda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “ Günümüz şartları bizlerin ortak çalışmalar yürütmemiz gerektiğini gösteriyor. Bugün Türk ve Yunanlı turizmciler ortak bir çanak içerisinde karşılıklı çalışmalı diye düşünüyorum. Sakız Ticaret Odası olarak Ege Bölgesi’nde çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız iki bölgenin de  karşlıklı kazanmması” dedi.

Sakız Belediyesi Turizm’den sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ise İzmir ve Çeşme içerisinde her zaman yakın diyalog içerisinde olduklarını, ikili ilişkilerin geliştirilmesi anlamında Sakız Belediyesi’nin her zaman işbirliği içerisinde olacağını söyledi.

Sakız Belediyesi Turizm Bürosu sorumlusu Rena Pagou Daamingou ise, İzmir ve diğer ilçelerle  her yıl giderek yükselen bir dostluk çerçevesi oluşturduklarını, iki ülke olarak birçok ortak etkinlikte paralel hareket ettiklerini vurguladı.

Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytirilakis, Sakız Adası ve Çeşme’nin birçok ortak projede bir ayara geldiğini belirterek, “ İki ülke olarak bırçok organizasyonda ortak hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bizler aynı çanak içerisinde yaşayan aynı kültüre sahip insanlarız. Şimdi işbirliğimizi turizm alanında yükseltmek istiyoruz. Ekonomik ve kültürel ortaklığımızı daha da pekiştirerek hep beraber yolumuza devam edeceğiz” diyerek görüşlerini dile getirdi.

 
Sigortasız tekne denize açılamayacak!
 
Kanada ile Türkiye arasında 'İzmir köprüsü'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigortasız tekne denize açılamayacak!
Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte gezi teknelerinin yüzde 95’nin zorunlu ...
Altının onsu 2 haftanın en düşüğünde
Fransa seçimlerinin etkisiyle altının ons fiyatı 2 haftanın en düşüğünü ...
Dolar son bir ayın en düşüğünü gördü
Dolar/TL Fransa seçimlerinin ardından 3,60'ın altına inerek 1 ayın en düşüğünü gördü.
 
Borajet uçuşlara ara verdi: Biletler ne olacak?
Özel havayolu şirketlerinden Borajet, bugün itibariyle uçuşlarına ara verdiğini açıkladı.
Kamuya 90 bin personel alınacak
İstihdam seferberliğine kamudan büyük katkı geldi. Önümüzdeki dönemde ...
Gülcemal: İzmir'de hedef 100 bin istihdam
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, çalışma hayatındaki ...
 
Migros'tan dev bağış projesi
Migros, gıda kaybının önlenmesi ve satış fazlası gıdaların ihtiyaç sahiplerine ...
'İlle de Bir İş Olsun' seminerine İzmir'de yoğun ilgi
İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İZROMDER) ...
ANFAŞ’ın yeni yönetimi yola yeni fuarlarla çıktı
Kentin güçlü isimleriyle yenilenen ANFAŞ Yönetim Kurulu, yeni fuarla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva